След ядрените тестове Пхенян размаха пръст на Китай

Подлагали на изпитание търпението на Северна Корея
4 май 2017 07:57,
28
След ядрените тестове Пхенян размаха пръст на Китай
Снимка: Reuters, архив

Критиките на Китай към севернокорейската ядрена програма подлагат на изпитание търпението на Пхенян и може да доведат до "тежки" последици, се казва в коментарна статия, публикувана вчера от Корейската централна телеграфна агенция, предаде Асошиейтед прес.

Китай, който е най-големият търговски партньор и основен благодетел на Северна Корея, призова неколкократно своята съседка да спре ядрените си опити и изпробването на балистични ракети.

"Всеки ден чуваме безразсъдни и абсурдни забележки от Китай, които единствено правят сегашната лоша ситуация още по-напрегната", се казва в статията.

Необичайно е за Северна Корея да критикува директно Китай, отбеляза АП. Предишни подобни критики са били завоалирани с формулировки като "една съседна страна". 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A, Китaй сa единственaтa силa която ги пaзи от горещaтa прегръдкa нa чичо Сaм... Спряхa дa им купувaт въглищaтa и сегa мaлкото човече се сърди.
2
14
 
26
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Когато си наистина свободен можеш да говориш каквото си поискаш.Нека да чуем BG как прави забележки на USA.Чули не до чули понеже гащите събуди.
1
16
 
37
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
За Ким е най-добре първо да нападне Китай със съкрушителен ядрен удар и да го превземе. По този начин ще събере достатъчно ресурси за по-трудната война, със САЩ. С ресурсите на Китай и силата на Севернокорейската армия може да размаже САЩ. Като изпепели половината северноамерикански континент, Ким ще може после спокойно да превземе Южна Корея и Япония. Накрая трябва превантивно да съкруши и обезсили и Русия, за да няма повече потенциални врагове.