Руска мощ - генерална репетиция за парада на Червения площад

Участват 10 000 души, 114 единици наземна техника, 72 летателни машини
7 май 2017 14:06, Елка Василева
646

Снимка: Reuters

Генерална репетиция за военния парад по случай 72-ата годишнина от Великата победа се състоя днес на Червения площад в Москва, предаде ТАСС.

Тази година в Парада на победата ще участват около 10 000 души, 114 единици наземна техника и 72 летателни машини.

В началото на репетицията руският министър на отбраната Сергей Шойгу направи обход на пехотните части. Той беше придружаван от главнокомандващия сухопътните войски на Русия Олег Салюков, който е командващ парада.

За първи път в парада са включени отряди на общоруското военно-патриотично движение "Юнармия", девойки - курсанти от Военната свързочна академия "Будьони" и Военно-космическата академия "Можайски", както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот.

След преминаването на пехотните части по площада беше придвижена военна техника - танкове, бронетранспортьори, бойни машини на пехотата, бронирани автомобили, самоходни гаубици, зенитни ракетни комплекси.

По традиция в механизираната част на парада се откроява танкът от Великата отечествена война "Т-34".

След него минават многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", универсални бронирани автомобили "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойна машина на пехотата на платформа "Курганец-25" и основна бойна машина на пехотата "БМП-3". След тях минава колона от съвременни танкове - "Т-14 Армата" и основният боен танк на руската армия "Т-72Б3".

Артилерията е представена от комплекси "Коалиция-СВ" и самоходни гаубици "Мста-С", ракетни комплекси "Искандер-М" и зенитно-ракетни комплекси "Бук-М2" и "Тор-М2У".

Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси "Тор-М2ДТ" и зенитни ракетно-пушечни комплекси "Панцир-СА".

Техниката включва също десантни многоцелеви бронетранспортьори "Ракушка", бойни десантни машини "БМД-4М", зенитни ракетни системи "С-400", автономни пускови установки на ракетния комплекс "Ярс" и бойна машина на пехотата на платформа "Бумеранг".

Въздушната колона се оглавява от най-големия военно-транспортен вертолет в света "Ми-26", съпровождан от четири хеликоптера "Ми-8".

Авиационната техника включва също вертолети "Ми-28Н", "Ка-52" и "Ми-35", стратегически бомбардировачи "Ту-95МС", военно-транспортни самолети "Ан-124" и "Ил-76МД", изтребители "Су-35С", "Су-30СМ", "Су-27", "МиГ-29", "МиГ-31БМ", фронтови бомбардировачи "Су-34", "Су-24М", учебно-бойни самолети "Як-130".
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


646
Още по темата: парадчервения площад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 90-те години СССР рухна, Русия беше на колене, на всички и най-вече на Запада им се струваше, че тяхната победа е безспорна и окончателна и Русия в лицето на СССР е окончателно победена. Уви, победата се оказа нито безспорна, нито окончателна. Русия днес отново е силна, Русия днес е световен фактор с когото всички са принудени да се съобразяват.
311
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия няма бъдеще
310
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ е бита карта.
309
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия може да показва мощ само на жени и деца и на въоръжени с Калашници без ПВО.
308
7
 
11
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
1 Тия руски пияндури сме ги били ко се зверят ще клекнат като мишлета ....1 факт е 4е дори сме убили пове4е американци от тях ) о да великия ссср 3 САЩ са сила русия си е го,вно
307
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРуската армия ще бъде пострещната в България с цветя и почести ако дойде, но уви, вече сме в НАТО, никаква армия няма да пращат, стигат им 20 милиона жертви през Втората световна. Нито един руски войник няма да стъпи повече на чужда земя, имат си Искандер, Сатан, Топол, Калибре, имат си спърници, имат изтребители и бомбардировачи.
306
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 387Видяхме го да..59 пъти го видяхме.
305
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като утрепят жужето ще върнат Крим и ще платят неустойки.
304
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 387 останки от Москва нали )
303
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринРусофилите никога не сте били и няма да бъдете българи!
302
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до АнонименКрим е руски. Точка. Въпросът е затворен.
301
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ най-малкият акт на агресия от страна на НАТО срещу Русия и няма и да видиш какво ще долети от Каспийско море, можеш да бъдеш сигурен, че всичко ще приключи за секунди. Така че недей да се пениш и да подскачаш, да не ти се пукне жлъчката преждевременно.
300
1
 
6
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
До Българин ами руснако защото сте прости и слаби в ко4ината
299
6
 
3
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
ДОБРЕ ,ЧЕ ИМА ТАКИВА СИЛНИ ДЪРЖАВИ,КОИТО СА НАШИ БРАТЯ,ИНАЧЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ С КЕПЕТА,ПОТУРНАЦИ ДЕМЕК.
298
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно никаква руска армия няма да идва овцевоза Ашот 7 ще ги прати на дъното като руския боен кораб Леман
297
9
 
5
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Братя руси, защо постъпихте така 80те и си свалихте гащите на Запада а след вас и всички ние?! Защо им повярвахте, тогава бяхме силни?! Но Русия отново стана световна сила, а България е наритана в периферията, в задния двор тъне в мизерия и слугува на новите господари. Идвайте да ни изчистите от тази евроатлантическа напаст, идвайте да изкупите вината си, че без вашия Горбачов нямаше сега да сме в това унизително положение и да гнием в евроатлантическата мизерия!
296
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 379Ще де споминеш от злоба и никаква делегация няма да дочакаш. А "делегацията" още префи да е литнала ще легне на дъното на Каспийско море. Или най-много да изпопада в Крим и да разгони руския башибозук дето се е насъбрал там. Както изпопадоха в Иран и изтрепаха овните.
295
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 379 с Кузнецов ли ще идват само той ги може тия работи по въздух и за по напряко по дъното
294
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 377 т 34 ще мине ама арматата я пиши закъсала
293
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква руска арми ще посрещаш бе, дупе триполово, ти изобщо няма да разбиереш какво е станало, никаква руска армия няма да има, ако се наложи ще има руска делегация по въздуха от Каспийско море...