Руска мощ - генерална репетиция за парада на Червения площад

Участват 10 000 души, 114 единици наземна техника, 72 летателни машини
7 май 2017 14:06, Елка Василева
646

Снимка: Reuters

Генерална репетиция за военния парад по случай 72-ата годишнина от Великата победа се състоя днес на Червения площад в Москва, предаде ТАСС.

Тази година в Парада на победата ще участват около 10 000 души, 114 единици наземна техника и 72 летателни машини.

В началото на репетицията руският министър на отбраната Сергей Шойгу направи обход на пехотните части. Той беше придружаван от главнокомандващия сухопътните войски на Русия Олег Салюков, който е командващ парада.

За първи път в парада са включени отряди на общоруското военно-патриотично движение "Юнармия", девойки - курсанти от Военната свързочна академия "Будьони" и Военно-космическата академия "Можайски", както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот.

След преминаването на пехотните части по площада беше придвижена военна техника - танкове, бронетранспортьори, бойни машини на пехотата, бронирани автомобили, самоходни гаубици, зенитни ракетни комплекси.

По традиция в механизираната част на парада се откроява танкът от Великата отечествена война "Т-34".

След него минават многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", универсални бронирани автомобили "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойна машина на пехотата на платформа "Курганец-25" и основна бойна машина на пехотата "БМП-3". След тях минава колона от съвременни танкове - "Т-14 Армата" и основният боен танк на руската армия "Т-72Б3".

Артилерията е представена от комплекси "Коалиция-СВ" и самоходни гаубици "Мста-С", ракетни комплекси "Искандер-М" и зенитно-ракетни комплекси "Бук-М2" и "Тор-М2У".

Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси "Тор-М2ДТ" и зенитни ракетно-пушечни комплекси "Панцир-СА".

Техниката включва също десантни многоцелеви бронетранспортьори "Ракушка", бойни десантни машини "БМД-4М", зенитни ракетни системи "С-400", автономни пускови установки на ракетния комплекс "Ярс" и бойна машина на пехотата на платформа "Бумеранг".

Въздушната колона се оглавява от най-големия военно-транспортен вертолет в света "Ми-26", съпровождан от четири хеликоптера "Ми-8".

Авиационната техника включва също вертолети "Ми-28Н", "Ка-52" и "Ми-35", стратегически бомбардировачи "Ту-95МС", военно-транспортни самолети "Ан-124" и "Ил-76МД", изтребители "Су-35С", "Су-30СМ", "Су-27", "МиГ-29", "МиГ-31БМ", фронтови бомбардировачи "Су-34", "Су-24М", учебно-бойни самолети "Як-130".
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


646
Още по темата: парадчервения площад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 376Руската армия ще бъде посрещната както я посрещнаха войниците на генетал Колев, а за съдбата на предателите русофили като теб, които и отправят покани може да прочетеш.
291
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
колко танка ще закъсат на този 5 ? 10 ? залагайте
290
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на братята освободители! Руската армия е добре дошла в България, никой няма да стреля срещу братята. Да дойдат пак да ни отърват от ЕС и НАТО и мизерията в която ни вкараха, че от България вече нищо не остана, по-зле е и от турско, по турско българите не са намалявали и измирали както сега в ЕС.
289
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 373Не се и съмнявам, че когато сте били с Русия комунистите-русофили сте били добре. Но ние, българите и България не аме били добре!
288
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринИ какво и е братското на путинска Русия? Видяхме какво прави с братята си в Украйна. Българите такива братя не щем а русофилите не сте били никога българи.
287
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русиа в велика страна. Америка също. Но когато сме били с Русия винаги сме били добре!
286
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Какво стана ве, някой видя ли котарака ми, ша ви е.ба железарската дРжавица с килимите по стените. Котарака се казва Пешо.
285
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамАми чети бе русофилче, няма да те заболи главата. 5.5 милиона са. И не всички са били в лагери. Много са ги пускали да живрят и работят на окупираните територии Лагерите са били после, като идва червената армия, защото Сталин казва че нямат военнопкенници а предатели на родината. Но ти си русофилско зомби и едва ли ще разбереш
284
5
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Слава на братска Русия!
283
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамХубаво, че бяха Великобритания и САЩ иначе и *** беше клекнала.
282
4
 
12
 
! Отговори
Петър Папазов преди 6 години
Няма как да се отпише Русия от Великите сили. По времето на Елцин американците я бяха пратили в Третия Свят. Сега им е трудно, нелогично или както казал шопа "такова животно нема" ама има!
281
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамРуския колаборационизъм е много по-голям от френския.
280
8
 
8
 
! Отговори
Мене преди 6 години
Като прочетох заглавието за така наречената руска-военна мощ и се сетих за една интересна случка през 1987 година:Едно младо германче тогава направи червената армия за смях....Матиас Руст (на немски: Mathias Rust) е момчето известно с това, че на 28 май 1987 година успява необезпокоявано да кацне на Червения площад в Москва с малък частен самолет. По това време Руст е 19-годишен пилот-любител...!?!П.П. Та парадирането е хубаво нещо,но без покритие си е по скоро смешно и никому ненужно!!!
279
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамПленниците от червената армия са на 5.5 милиона. Ако не четеше само руска пропаганда щеше да знаеш.
278
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще гледаме пак закъсали руски каруци )))
277
11
 
8
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Зрелище за алкохолизирания руски мужик. Белким забрави, че в хладилника има само една зелка и 2-3 картофа. За непросветените руснаци парада е символ на мощ а военните експерти иронично се подсмихват..........
276
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамРОА /Руска освободителна армия/ на Власов е била с численост от 100 000. Казашката конница с чусленост около 80 000. Руския охранителен корпус, който действа най-вече на територията на бивша Югославия и служи за борба с партизаните, около 30 000. Отделно са СС Галичина/ от украинци/, чеченските и татарски и др фирмирования. А хи-ви са от 1.5 до 2 милиона. Те не участват с оръжие а само помагат в различни дейности на вермахта.
275
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До **** 357-- 1 Остров болшой СТАНА КИТАЙСКИ това стана )
274
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само 72 самолета ли имат въш,карите та то по зле от нас като проце4нт у4асници (((((((((((((((((((((((((
273
1
 
6
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-349:Как го виждаш това,да стане Китайска част от Русия,можеш ли по подробно да го обесниш,ако Китай го управляваха *** като теб,можеха да опитат,но в Китай имат разумни ръководители,а помнят още какво им се случи когато направиха опит да превземат територия от Русия.