Време за мир в Сирия: Узря ли Ердоган?

Кюрдите са просто сирийски граждани, не враг на страната
12 май 2017 09:15,
7

Надяваме се мирът в Сирия да стане факт съвсем скоро. Най-сетне Ердоган осъзна, че отслабването на сирийското правителство не е в негова полза, заяви пред Bulgaria ON AIR Мохамед Ибрахим от Асоциацията на сирийците в България.

"Още преди шест години Ердоган се зае със свалянето на режими в арабския свят, за да осъществи мечтата си за връщане на влиянието на Османската империя. По този начин обаче той застана срещу интересите на Турция", коментира още Мохамед Ибрахим.

В студиото на "Денят ON AIR", той бе категоричен, че отслабването на Централна Сирия засилва "апетита" на кюрдите, които искат да се отделят. А те, по думите му, вече не са никак малко. Имали амбиции да достигнат не само до Турция, Сирия и Ирак, а и до Средиземно море и цялата северна част на Сирия. А Ердоган от своя страна осъзнал, че с действията си си вкарал автогол.

"Тръмп въоръжава кюрдите срещу "Ислямска държава", но всъщност това ни връща назад във времето. Спомняме си как цялата система на сирийската армия беше объркана след преговорите за примирие в Астана, с нападението над Дамаск и провокацията с химическото оръжие", уточни още Мохамед Ибрахим.

Той допълни още, че кюрдите, противно на твърденията, не са враг на Сирия, а обикновени сирийски граждани. Проблемът обаче бил, че омразата им бива подклаждана.

"САЩ се възползва от тях, за да задоволява собствените си нужди и интереси", отсече Мохамед Ибрахим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любов и омраза,ама си прекарват дрога и тънки сметчици си правят как да си се я поделят.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да не се съгласиш с госта, озвучаващ обективно мнение по темите, които засегна.
3
0
 
38
 
! Отговори
скоро преди 6 години
Дано най после настъпи мир на Сирийска земя,много мъки,смърт и разруха преживя народа на Сирия,но те винаги ще помнят кой им докара тази беда....
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Акъл и цикъл ако не дойдат на време не вещае нищо добро....
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От доста време е узрял , ама що не духне малко вятър , че да падне най после