Тежка участ: Затвор грози принцеси от Абу Даби

Вдовица на шейха и дъщерите й превърнали помощнички в роби
22
Тежка участ: Затвор грози принцеси от Абу Даби
Снимка: архив Reuters

Арабски принцеси може да отидат в затвора заради грубо отношение към домашните си помощнички.

Белгийската прокуратура поиска присъди лишаване от свобода и глоба от 1,9 милиона евро за осем принцеси от Абу Даби, обвинени, че са се отнасяли като към "роби" към двайсетина свои домашни помощнички, предаде ДПА.
Агенцията се позовава на съобщения на белгийски медии, пише БТА.

Задочният процес срещу принцеса Хамда Алнехаян, вдовица на шейха на Абу Даби, и нейните седем дъщери започна в Брюксел в четвъртък. Обвинението заяви, че те са конфискували на паспортите на служителките си и са отказали да им плащат заплати. Поискано бе наказание затвор от 18 месеца и глоба.

Обвинението е в трафик на хора, отнемане на свобода и "нехуманно и унизително" отношение към работилите за тях жени - бавачки, готвачи и прислужнички.

Защитата на принцесите поиска те да бъдат оправдани с аргумента, че договорите с домашните помощнички са били подготвени не от тях, а от компания, която трябва да носи съдебна отговорност за нарушаването им.

Защитата на прислужничките обаче заяви, че като собственици на въпросната компания са регистрирани членове на семейството на шейха, включително някои от принцесите.

Случаят е от 2008 година. Действайки по сигнал, белгийската полиция прави тогава проверка в луксозен хотел, където принцесите заемали цял етаж в продължение на година.

Според медиите прислужничките са от Филипините, Мароко, Индия, Египет, Турция, Ирак и Сирия. Твърди се, че те трябвало денонощно да са на разположение на работодателите си и осем месеца не са им позволявали да напускат хотела.

 


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи тия не са били в Абу Даби а в хотел в Белгия...
18
1
 
4
 
! Отговори
респективно преди 1 година
И сто милиарда да дадат на краварите саудитите за оръжие е все тая, защото са ,,племена със знамена,,както ги нарича един наш известен политолог,а не воини.
Навремето татко Садам им изпи соса за нула време и само намесата на краварите и английските *** ги спаси от тотална разруха.Най-добрите воини в региона са евреите,които са в състояние да ги изпарят за 24 часа,но нямат интерес за сега.
17
3
 
4
 
! Отговори
men преди 1 година
шейхо го *** и третополовите съдии и прокурори ако продължават да опорстват ще бъдат пуснати интересни касетки с тяхно участие и брутални изнасилвания и убийства на малки дечица. потърсете за случая на марк дютро и здравия политически гръб който е имал, как полицията го е пазила, как е бил безработен от бедно семейство а имал не по малко от 8 кооперации и къщи в бриксел. елитите на западна европа са до ушите във фекалии и ЦРУ и арапингофците ги държат за меките топки. това е истината. нашите м
16
7
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
те пак ще намерят с какво да печелят и развиват,вие му мислете нищо добро не ва чака
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тука защото не робувате нали,хем робувате хем сте гладни
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си купят затвора и ще го направят дворец.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
религията на мира, подкрепяна от стожера на деморкацията - САЩ
12
0
 
20
 
! Отговори
99 преди 1 година
Шейх да се държи човешки .... пълни глупости. Тия са си тирани и всички за тях са роби. Учудващо как са оставили случая да стане известен. При тях раздаването на големи подкупи е на първо място за да си мълчат ***..
11
1
 
25
 
! Отговори
breh da mu se преди 1 година
Да се обръща целия автомобилен парк на запад на електроавтомобили и ще свърши рая за тия племена.
10
5
 
1
 
! Отговори
до Циника преди 1 година
Че и ние редом с тях...
9
2
 
33
 
! Отговори
АнтиИслямист преди 1 година
На Запад много добре знаят какво се случва и какво става, но нехаят. Имам чувството, че умишлено се правят всички тези неща с мълчаливата подкрепа на западните „демокрации“.
Какво да се чудим, като Саудитска Арабия е пръв съюзник на НАТО и САЩ в региона и то при условие, че там други религии са забранени и ако отидеш и кажеш, че не си мюсюлманин те екзекутират публично. Там рязането на глави и убиването с камъни е национална политика. Шериат властва. Кога САЩ ще ги бомбандират да попитам, а?
8
2
 
47
 
! Отговори
АнтиИслямист преди 1 година
Имам позната на която сестра и е там от 10-тина години.
Завърши английска гимназия и после туризъм във Варна. Замина да работи в хотел там. Първите 3 год. всичко ОК. Свършва и договора и подписва договор с някакъв богат местен да му бъде икономка в дома. Оня и взема документите и е до там. Не се е прибирала и не може. Онзи е държи, като робиня и не е пуща никъде. Упячвала е тайно да се обади няколко пъти, колкото да каже, че е жива. Оплаквания във Външно и до министъра се е стигало и НИЩО!
7
1
 
23
 
! Отговори
Румбурак преди 1 година
Споко тия са от добрите араби ....нашите, на САЩ...на тях арабска пролет не е необходима...
6
0
 
26
 
! Отговори
Момче катунарче преди 1 година
Политиката на Запада в стил Интереса клати феса, ще го загроби. Факт
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, в Дубай ползват индийци като роби. Време е да се спира с тоя петрол и обратно по камилите тая сгaн.
4
1
 
54
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Арабски манталитет! Ако Отто не беше открил ДВГ принцесите щяха да доят кози, и камили някъде из пясъците!
3
4
 
41
 
! Отговори
АнтиИслямист преди 1 година
А в Дубай си е национална политика. Отивате там, гледате всичко лъскаво, скъпо и невероятно, но зад всичко това се крие една грозна истина. Повечето чуждени там са РОБИ! Отиват да работят, вземат им документите за самоличност и са до там. Без документи никъде не могат да отидат.Дори в полицията. Ако отидат там и кажат, че нямат документи ги грози затвор.Полицията и законите третират точно чужденците, като роби. А за жените е още по-страно.Изнасилват ги и ако се оплачат ги съдят за прелюбодейство
2
1
 
34
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 1 година
Хубави ценности имат арабите. Робовладелството е в кръвта им.
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асад е диктатор колкото и краля на Йордания е диктатор и арабските принцове и принцеси ама Асад няма роби и слуги.