Край с бурките в Австрия, спират от продажба Корана

Мигрантите ще учат немски и етичните правила на държавата
17 май 2017 07:58,
54
Край с бурките в Австрия, спират от продажба Корана
Снимка: Reuters, архив

Австрия забранява облеклото, напълно покриващо лицето на жените като бурките, с нов закон, приет от парламента късно снощи, предаде ДПА.

Разпоредбата е част от по-широк интеграционен закон, работата по който продължи въпреки нестабилността в управляващата коалиция напоследък, заради която бяха обявени предсрочни парламентарни избори през октомври.
От октомври носенето на обществени места на облекло, което напълно скрива лицето на жените, ще се наказва с глоба от 150 евро.

Все още не се знае колко хора ще бъдат засегнати от мярката, която бе критикувана както от крайнодесните, така и от крайнолевите, понякога - защото не е достатъчно строга.

Други части на новото законодателство забраняват разпространяването на Корана и изискват всички мигранти в Австрия да преминат "интеграционна година", през която ще изучават немски език и етични правила. Тази разпоредба е насочена към бежанци и кандидати за убежище, за които се преценява, че имат добър шанс да останат в Австрия.

От кандидатите за бежански статут ще се очаква също така да полагат безплатно общественополезен труд. Всеки, който откаже, ще загуби предоставяните му помощи. Предложението има за цел да приспособи мигрантите към австрийския трудов пазар.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
47
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Нима Саудитска Арабия би толерирала либералното поведение на европейците на своя територия? Мюсюлманите, които заляха Европа трябва да се съобразяват с местния начин на живот. В противен случай да поемат обратно пътя и да живеят там, където техните морал, бит и религиозно поведение са обществено приети. Иначе възниква въпросът: защо стоят в държава, която не толерира поведението им? Кой отива на място, което не го кефи? За да търпи това, очевидно трябва да има някакви маниакални мотиви ...
14
0
 
38
 
! Отговори
ДО НОМЕР 7 преди 6 години
ИДЕАЛНО , МНОГО ПРАВИЛНО.ТОГАВА САМИ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ ОБРАТНО.ТЕ НЕ СА ПО РАБОТАТА.ДА СИ ВИДЯЛ НЯКЪДЕ АРАБИН ДА РАБОТИ ФИЗИЧЕСКА РАБОТА.НЯМА ТАКЪВ.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АдолфНевероятно е колко са ви малко познанията за тези две страни...
12
1
 
24
 
! Отговори
Адолф преди 6 години
Да не забравяме, че мустакатият чичко само е искал да бъде германец. По рождение си е австриец. Дано идеята се възприеме и в други държави, където инстинктът за самохранение не е изчезнал.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12Ти наистина имаш нужда да прочете малко история... в Австрия езика е немски.
10
3
 
24
 
! Отговори
Българина преди 6 години
В швейцария има само 4 джамии, ако австрия продължава така там ще останат и по малко, въпросът е ако ние продължаваме да избираме герб какво ще стане, то е ясно, защо го позволяваме! Кой каквото си направи друг не може
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3Защото "австрийски" език няма.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бам БамКакво е това "австрийски" ? Няма такова животно.
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От кандидатите за бежански статут ще се очаква също така да полагат безплатно общественополезен труд. Всеки, който откаже, ще загуби предоставяните му помощи."Ето това е най-смислената част от програмата. Не може по цял ден да лежат и да се чудят каква простотия да свършат "страдалците", а данъкоплатците да работят за издръжката им, пък и претенции да има накрая.Ако човек наистина бяга от война, ще е благодарен да получи работа за да се издържа.
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди два дни се върнах от Будапеща. За една седмица видях само 2-3 забрадени мюсюлманки. Може да е имало и повече, но не се отличаваха от останалите хора. Бях в потрес от царящото спокойствие! Вечер се разхождат възрастни хора, добре облечени, на ресторант - никакво напрежение. Ама така е, като си имат държава! А приятелката ми във Виена (само на 250 км от там) твърди, че като се стъмни вече гледа да си е в къщи.... Изводите оставям на вас!
5
2
 
7
 
! Отговори
Бам Бам преди 6 години
До АнонименПитай Хитлер защо да учат немски, а не австрийски :)
4
2
 
39
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Който иска да живее в друга страна е длъжен да се интегрира в местното общество, а не да създава своя държава. Който не иска да се интегрира очевидно не търси по-добър живот, а има други намерения. Гостите нямат право да определят правилата на живот на любезните си домакини. Който не разбира всичко това, трябва незабавно да бъде експулсиран, за да се предотврати умишлената му дейност извън местните правила и закони.
3
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да учат немски, а не австрийски?
2
0
 
37
 
! Отговори
Ую преди 6 години
Къде е Австийският им Хелзинкски Комитет! Спи!
1
3
 
44
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Така се интегрират маймуни, с работа и бой!!!! А не с помощи и права!!!!