САЩ предупредиха: Венецуела върви към сирийски сценарий

Нещата не се подобряват, а се влошават, заяви посланичката на САЩ в ООН
18 май 2017 09:30, Елка Василева
88
САЩ предупредиха: Венецуела върви към сирийски сценарий
Снимка: архив, Reuters

Съединените щати предупредиха ООН, че има опасност политическата криза във Венецуела да се разрасне в конфликт, подобен на този в Сирия или в Южен Судан, предаде Франс прес.

48 души загинаха през последните седмици при сблъсъци между силите на реда и опонентите на президента Николас Мадуро, подложен на остри критики заради неспособността му да се справи с политическата и икономическата криза във Венецуела.

Още по темата

"Нещата не се подобряват, а се влошават. Опитваме се да кажем, че е необходимо международната общност да заяви: "Спазвайте човешките права на вашето население", в противен случай събитията ще се развият в посока, каквато видяхме на толкова други места", каза пред журналисти посланичката на САЩ в ООН след закрито заседание на Съвета за сигурност.

"Видяхме какво се случи в Сирия, в Северна Корея, Южен Судан, Бурунди или Бирма. Защо не предприемем превантивни действия? Защо не се опитаме да уредим проблема, преди да е започнал?", каза Хейли.

Венецуела е на ръба на хуманитарна криза, продължи тя и призова международната общност да предприеме мерки, за да "накара Мадуро да прекрати насилието и потисничеството и да възстанови демокрацията".

Венецуелският представител в ООН Рафаел Рамирес разкритикува позицията на САЩ и ги обвини, че се месят във вътрешните работи на страната му. "Венецуела ще реши сама вътрешните си проблеми. Няма да приемем намеса", каза той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: ООНСАЩВенецуела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сценаристът отново е един и същ - ТсРУ. И там ще ги демократизират. До ре че нямаме петрол.
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американофобите, веднага съзряха ***, рептили, юдомасони и други вредители зад некадърността на шофьора от каракас.И как иначе, по друг начин не могат да обяснят нещастното положение на най-богатата на петрол страна.
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-богатата на петрол в света страна - доказано.До какво води комунизмът-социализмът!!!
6
4
 
8
 
! Отговори
хм преди 6 години
Толкова петрол под носа на САЩ.Веднага-икономическа изолация!!И още се държи,пущината
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдааа, нефт + липса на демокрация. Вече САЩ имат причина да ги спасят и демократизират. И съм сигурен, че плановете за "спасяването" вече лежат на някоя маса в пентагона.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗНАЧИ СКОРО АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБИ ЩЕ УБИВАТ И ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА?!
3
2
 
3
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 6 години
Няма да смеете да ги пипнете ! Защото са близо до Кравария...
2
4
 
20
 
! Отговори
Ама преди 6 години
Разбира се... Венецуела беше държава при чичо Уго . Но се самоотрови. Сега фалират, едни добри хора ще им дадът демокрацийка в замяна на техния петрол. Това е .
1
3
 
15
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Ал Каедата кой ще я създава там?