Ким Чен-ун: Северна Корея е "водеща ракетна сила в Азия"

Пхенян ще увеличава ядрения си потенциал, обеща той
20 май 2017 17:03, Анисия Иванова
121
Ким Чен-ун: Северна Корея е "водеща ракетна сила в Азия"
СНимка: БТА

Северна Корея стана "водеща ракетна сила в Азия", заяви държавният лидер Ким Чен-ун след групова снимка със създателите на балистичната ракета със среден обсег "Хвасон-12", изстреляна на 14 май.

"КНДР се превърна в пълноценна ядрена сила и водеща в Азия ракетна сила", цитира официалната агенция КЦТА думите на председателя на Корейската трудова партия и на Държавния съвет на народната република.

Той призова "да създаваме и произвеждаме повече мощни оръжейни системи тип чучхе, като се опираме на собствените си сили, за да затвърдим позицията на КНДР като непобедима социалистическа държава".

Създателите на балистичната ракета "Хвасон-12" пристигнаха тези дни в севернокорейската столица по покана на държавното ръководство. Автобусите с голяма група учени, технолози и работници бяха посрещани из улиците от ентусиазирани столичани с букети и национални знамена. Скоро се очаква в конгресния дворец в Пхенян да се състои церемония за награждаване на постигналите най-големи успехи специалисти от севернокорейския ракетен отрасъл, посочва агенцията.

Пхенян ще продължи да увеличава ядрения си потенциал за възпиране в отговор на натиска от страна на САЩ след изстрелването на "Хвасон-12". Това заяви говорител на севернокорейското външно министерство.

Дипломатът разкритикува позицията на администрацията на Доналд Тръмп в САЩ, която по думите му "заплашва със санкции страните, организациите и частните лица, които се обявяват в подкрепа на Северна Корея".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
3
 
! Отговори
Ким Член Бум преди 6 години
Севернокурейската дрога явно е много яка :-D Е, поне за ЦК и Политбюро, де, за Народа - трева и ток по час-два в денонощие.Не като одеколонът, с който се налива местният тролетариат...
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЦелият свят трепери пред мощта на другарската, социалистическа, севернокорейска ракета.Муахахахахахахахахаха
57
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямат какво да ядат, но изстрелват спътници, имат собствена космическа и ядрена програма, балистични ракети от които САЩ треперят, произвеждат си всичко дори автомобили, учените им живеят в безплатни жилища в елитните квартали. А в евроатлантическа България учените мизерстват в 450 лева заплата а пенсионерите ровят в кофите за отпадъци от храна защото като си платят парното и тока не остава за храна.
56
2
 
3
 
! Отговори
До 58 преди 6 години
Русия е най- голямата страна (по територия ) в света като цяло не само в Европа
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Гладуваща Северна Корея за последните десетилетия увеличи населението си"Не знам от къде имаш тези данни, но населението на севернокорейският "рай" е дълбоко пазена тайна, за която даже и КГБ и ЦРУ не са сигурни.
54
6
 
5
 
! Отговори
До 57 преди 6 години
Абсолютно и само искам да добавя, че това за гладуващата СК е мит. Западната пропаганда ни диктува, че там били много зле. Ама не е!
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е най-голямата страна в Европа. Територията която заема Русия от Европа е по-голяма дори от целия Европейски съюз с всичките му членове взети заедно. Европа е само един малък придатък на Евразия който се владе от Русия и където са богатсвата на света.
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладуваща Северна Корея за последните десетилетия увеличи населението си от 10 на 26 милиона, а проспериащат евроатлантическа България за 27 години евроатлантизъм от 10 милина стана 6 милиона, като само половината са българи и то повечето над 60 години.
51
1
 
6
 
! Отговори
До 32 преди 6 години
Май географията ти куца. Много малка, част Русия се намира в Европа. Останалото е в Азия.
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пенсионерите в Северна Корея не ровят в кофите с отпадъци за огризки от храна."Защото няма. Какви отпадъци от хранате гонят. Те няма какво да ядат. От време на време вождът си прави снимки пред храна в склад, за да се радват чужденците.
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея е сила с която САЩ са принудени да се съобразяват.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Пенсионерите в Северна Корея не ровят в кофите с отпадъци за огризки от храна."Защото в севернокорейските кофи даже няма какво да се рови.Съгласен?
47
1
 
5
 
! Отговори
XAXAXA преди 6 години
Ким Грух Грух пак не си е пил хапчетата... ако си мисли, че е задминал Китай и Рассия с фойерверките си значи вече съвсем се е побъркал.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Българите предимно мият keнефите на западняците. За това им бяхме необходими."За това ни бива. Няма как да си завършил Каспичанският Университет с тройки и дамаджани малиновото вино на "дъртия",и да си топ-меринджей в Сити-то.Съгласен?
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсионерите в Северна Корея не ровят в кофите с отпадъци за огризки от храна.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имахме икономика, България беше със среден стандарт за европа, имаше работа, сигурност за утрешния ден, спокоен живот, дом който никакъв частен съдия изпълнител не може да ти вземе, образование и здравеопазване на световно ниво достъпно за всеки. Сега при евроатлантизма имаме банани, безработица, престъпност и убийства, наркомания, проcтитуция, бедност, гладуващи деца, самоубийства, страх да не загубиш работа, депресии, България е пурва в света по смъртност и най-бързи изчезваща нация.
43
7
 
3
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Българите не мият кенефите на Запад,всеки работи това което може и за което е учил.Има миячи на ***,има берачи на портокали,има готвачи,има мениджъри,има хора сус собствен бизнес,има всякакви.Но ти от къде да знаеш,сигурно не си излизал от България и живееш в няко село и по цял ден стоиш и пиеш лосиони и ракии.В България не е мизерия,всеки който има способности има пари.Аз нямам гладуващи приятели.Всички имат коли,къщи,хапват,пийват,пътуват и живеят добре.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двегодишно дете умря от глад в Ловеч. Детето е починало на прага на болницата в областния център. Системно недохранване и лошо отглеждане е била причината за смъpтта момченцето според съдебния лекар.
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другаре, имам една кожена ракета за вас, давам ви я да я хапвате.Като запали, хвърля бяло гориво.СЛАВА ЖОПАТА НА путин!!!
40
4
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До АнонименЕ и ние имахме ц 1200 ама в магазините нямаше банани. Само дъвки идеал. Калпаво сирене хляб след съботно чакане на опашката. Апартамент след 20 години и то вмирисана панелка която я плащаш естествено. Кола след 15 години Москвич или жигула. Ако си по хай Лада. Е имахме ц,калашници и танкове и самолети и за кво ни бяха ?