Facebook проверява 6,5 млн. съобщения всяка седмица

Социалната мрежа се бори така с фалшивите профили
4
Facebook проверява 6,5 млн. съобщения всяка седмица
Снимка: Reuters

Facebook проверява всяка седмица по над 6,5 милиона съобщения, свързани с възможни фалшиви профили. Това съобщи вестник "Гардиън", цитиран от Reuters и БТА.

Изтекли документи, цитирани от ежесневника, показват, че според Facebook видеоматериалите с насилствена смърт, макар и отбелязвани като смущаващи, не трябва непременно да бъдат изтривани, тъй като могат да помогнат за привличане на по-голямо внимание към въпроси като психическите заболявания.

Според Facebook някои снимки на несексуално физическо насилие и тормоз над деца не трябва да бъдат изтривани или "повлиявани", освен ако не съдържат "садистичен" или възхваляващ елемент.

Документите разкриват, че Facebook ще позволява на хората да предават на живо опити за самонараняване, защото "не иска да цензурира или наказва хора, които са в страдание".
 


4
Още от
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И сега ще почнат да показват самонараняващи се хора повечето от които юноши. А дори ще излъчват и самоубийства и няма да ги изтриват тези видео клипове. Като по този начин насърчават самонараняванията и самоубийствата. И всичко това го правят за пари.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това последното е безумие.
2
0
 
9
 
! Отговори
митко преди 8 месеца
а да бе! свързани със фалшиви акаунти :>
и после, в рекламките ти цъфват теми, за които сте си лафили преди малко
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези съвсем се извратиха. Ужас.