От Чечения до Франция: Нов живот за хомосексуалист

За него ще се грижи спецорганизация, чието име не се съобщава
30 май 2017 18:00,
27
От Чечения до Франция: Нов живот за хомосексуалист
Снимка: архив Reuters

Хомосексуалист, избягал от гоненията срещу хора от ЛГБТ общността в Чечения, пристигна вчера във Франция, съобщи асоциацията SOS хомофобия", цитирана от Франс прес.

"Чеченецът, който от вчера е на френска земя, днес вече е свободен човек", каза радостно пред АФП зам.-председателката на организацията Вероник Годе.

Още по темата

Вчера мъжът е бил задържан за кратко при пристигането си във Франция заради проблем с визата, но тази сутрин е била издадена заповед да му се даде разрешение да влезе на френска територия, каза пред АФП източник от летищната управа.

Годе каза, че за мъжа ще се погрижи организация, чието име няма да разкрие от съображения за сигурност. "Във Франция има диаспора от 68 000 чеченци, които проявяват същата враждебност към ЛГБТ хората, както в собствената им страна", допълни тя.

Френският президент Еманюел Макрон каза, че е обсъдил вчера с руския си колега Владимир Путин ситуацията с правата но хомосексуалистите в Чечения и предупреди, че "ще бъде бдителен по този въпрос", припомня БТА.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров прикани днес в "Телеграм" Макрон и германския канцлер Ангела Меркел да посетят лично руската република и да се уверят каква е ситуацията, предаде ТАСС.

"Не е редно да обвиняваш руските медии в клевети, а същевременно да се ръководиш от лъжливи информации. Президентът на Франция Макрон може да вземе със себе си Меркел и да посети Чеченската република в търсене на истината. Вратите са отворени!", написа Кадиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
ха -ха преди 6 години
Правилно са ги поканили
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям праз! Всичкото Мара втасала, само един долен хомосексуалист и останало да оправи и Европа ще е в пълно щастие?!?Те половината държави в Европа са пред фалит, навлеците от рабския свят насилват, бият и грабят безнаказано по улиците им, а европейските управници се съсредоточават върху най-важното, според САЩ - какво ли става с някакви хомосексуалисти
7
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ ПЪЛНОЛЕТНИ ГРАЖДАНИ МОГАТ ДА ПРАВЯТ СЕКС КОЙТО С КОГОТО СИ ИСКА СТИГА ДА Е ПО-ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ МОЖЕ ДА Е И ПЛАТЕНО :D И ОЩЕ НЕЩО! ДВАМА МЪЖЕ И ЕДНА ЖЕНА НЕ Е НИКАК ЛОШО НЕЩО :D
6
1
 
15
 
! Отговори
охохо преди 6 години
Нов живот за гейовете на върха на ножа в Чечения. ХАХАХХ
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президента Кадиров преди месец заяви, че в Чечения хомосексуалисти НЯМА. Който иска да върви да проверява. Точка!
4
0
 
26
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
"За него ще се грижи спецорганизация..." Как точно ще се грижи? Че ако е това за което се сещам, леле.
3
1
 
28
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
Кога най-после и това ще го признаят за болест...има болест вече зависимост от хазарта...само, че още не си дават ината - както арабите ходят да пият в чужбина и канадците да залагат в други страни, така и тези се придвижват където могат за да се отдадат на порока.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радко Стоянов от БХК чете ли го това
1
0
 
36
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Вървим към създаване на *** съюз. Толерира се гейташината, дескриминират се хетеросексуалните хора.