Тръмп е решил да оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата

Екип вече работел по подробностите за изтеглянето
Обновена: 31 май 2017 16:08 | 31 май 2017 16:08, Елка Василева
35
Тръмп е решил да оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да оттегли Съединените щати от Парижкото споразумение за климата, съобщи информационният сайт Axios, като се позова на информирани източници.

Тръмп отказа да подкрепи Парижкото споразумение за климата на срещата на върха на Г-7 в Сицилия в събота и каза, че му е нужно още време, за да вземе решение. След това написа в Тwitter, че ще вземе решението тази седмица, припомня Ройтерс.

Фокс нюз също цитираха анонимен източник, който потвърждава оттеглянето от споразумението.

Близо 200 страни участваха в преговорите в Париж през 2015 г., чиято цел беше да ограничат затоплянето на планетата, включително като намалят емисиите на въглероден диоксид и други газове, резултат от изгаряне на изкопаеми горива. По силата на Парижкото споразумение САЩ трябваше до 2025 г. да намалят емисиите си с 26 до 28 на сто спрямо равнището от 2005 г.

Axios съобщава, че по подробностите за изтеглянето работи екип, който включва ръководителя на Агенцията за опазване на околната среда Скот Пруйт. Вариантите са официално оттегляне, което може да отнеме три години, или оттегляне от договора на ООН, на който се основава споразумението - по-бърз, но по-краен вариант.

Върху решението за оттегляне от климатичното споразумение е повлияло писмото на 22 сенатори от Републиканската партия на САЩ, които призоваха за оттегляне от споразумението. Сред тях беше и лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл, припомня Аксиос.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Патриот 7Оооооо, НЯМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧЕШ!!! Нашего брата-"демократа", след подкрепата на неонацисткия преврат в укруината НЯМА КЪДЕ ДА МЪРДА!!! "*** син - но наш *** син"! Това е по краварски тертип! А сега да ги видиме! Мисля си, че еуропейците ИМА много да патят тепърва! Така както хитлерчето е било подкрепяно в началото, така и тия нацики ги подкрепят, само защото се борят да се откажат от руското си минало!!!! НО МИНАЛОТО НЕ СЕ ПРЕПРАВЯ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЯГА ОТ НЕГО!
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПатриотТоя "българин" патриоте си е получил точно това което си е заслужавал. Не можеш да твърдиш че няма украинска православна църква, а има само руска православна църка както и че Крим си е руски и да не изядеш тупалките. Много добре са направили украинците и напълно ги подкрепям.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е по-добре да помисли как да отърве решетките.
4
6
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Всички българи подпалете телефоните на външно за случващото се в украйна ,аз вече се обади да изразя възмушението си и да сигнализирам за ширещият се нацизъм там!
3
6
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Какво внимание искаш да обърнат нашите управляващи за случващото се в Украйна.как така ще си развалят отношенията с Порошенко за тях дори да убият българин там ще се спотайват ти искаш за това,че пребили някой и друг българи ще се спотайват не знаят как ще реагират от ЕС.
2
5
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
Какво искат от ЕС Туск,(него искат и поляците),Юнкер и Меркел да казват на Тръмп и американците какво да правят тези тримата са вредни за ЕС и те колкото по скоро се махнат ще бъде добре за ЕС.
1
4
 
20
 
! Отговори
zeus преди 6 години
За американците е важно да се правят парички, независимо дали е от оръжия или от съсипване на Земята.