Путин за Тръмп: Новак е, а и има "свеж поглед" за политиката

Такъв тип хора ми харесват, призна руският президент
Обновена: 2 юни 2017 06:52 | 1 юни 2017 19:05, Анисия Иванова
73
Путин за Тръмп: Новак е, а и има "свеж поглед" за политиката
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин нарече своя американски колега Доналд Тръмп "прям и откровен човек", с когото той смята да установи нормални делови и лични отношения, както с всички свои колеги, предаде ТАСС. 

"Що се отнася до нашето приятелство с Тръмп: как можем да дружим с човек, когото не познаваме? Мисля, че и господин Тръмп не може да ме нарече свой приятел, аз също. Ние не се познаваме, нито веднъж не сме се виждали!", отбеляза Путин на днешната си среща с лидери на големи световни информационни агенции в Санкт Петербург. Тази среща стана вече традиционна и се провежда всяка година по време на Световния икономически форум в града на Нева.

Отговаряйки на въпрос за отношението си към Тръмп, Путин каза, че такъв тип хора по принцип му харесват. "Той е прям и откровен човек. Не можеш да го наречеш традиционен политик, той не е работил в политиката. Затова той е човек със свеж поглед върху нещата, независимо дали това се харесва или не на някого, но то винаги или много често носи определена полза", посочи руският държавен глава.

Ние сме готови за диалог с президента на САЩ, продължи Путин, но добави, че засега не знае как на практика ще се развият връзките между Москва и Вашингтон, защото в САЩ "още продължава вътрешнополитическата борба, която не позволява да се градят отношения" по редица направления.

Според него "русофобската истерия" в САЩ е насочена "срещу сегашния президент на САЩ, за да не му се даде възможност да работи нормално", но прогнозира, че това рано или късно ще приключи". "Ние сме търпеливи, умеем да чакаме, ще изчакаме", каза той.

Президентът изрази съжаление, че антируските настроения в САЩ засега предотвратяват сътрудничеството в борбата срещу тероризма. Запитан дали може да даде някакъв съвет на Тръмп, Путин каза, че би било контрапродуктивно да дава съвети, защото при неуспех това е възможност да се оправдаеш с някой друг.

"Бих искал да установим конструктивен диалог на основата на националните интереси на нашите страни, отчитайки тези интереси и уважавайки тези интереси. Смятам, че това е възможно със сегашния президент на САЩ. Но как ще стане в реалния живот - засега не знам", отбеляза руският президент. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея пари(дълга) се връщат много лесно - с яка инфлация на долара. Когато дойде момента всичко ще стане много бързо и никой няма да има време да направи каквото и да било, освен избраните. Както стана у нас 96 година. Всеки среден икономист или отличник ;) от икономическа гимназия го знае това. Само вие не го знаете.
39
10
 
3
 
! Отговори
Аууууу преди 6 години
Джуджето пак се изказа !!!Ама то по-всички теми се изказва, молодец сащински богатир Руски.Само дето физиономията му издава монголоидна семка на предците му.
38
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 41 Алоууу, не Ердоган бокклука, а оня другия *** дето сега го крие САЩ и който организира военния преврат в Турция и по което нареждане турските пилоти свалиха руския изтребител за да се компрометира Ердоган и да дойде на власт самият той беше виновника за свалянето на руския изтребител.Този на който САЩ е покровител в момента и не го дава на Ердоган. Самият Ердоган мислиш ли че ако беше заповядал да се свали руския изтребител, сега Путин щеше да е в такива отношения с него? *** въпрос
37
10
 
2
 
! Отговори
Класация БВП 2015 преди 6 години
Брутен вътрешен продукт в USD :1 United States 17 419 000 000 0002 China 10 354 831 729 3403 Japan 4 601 461 206 8854 Germany 3868291231 8245 United Kingdom 2 988 893 283 5656 France 2 829 192 039 1727 Brazil 2 416 635 506 0768 Italy 2 141 161 325 3679 India 2 048 517 438 87410 Russian Federation 1 860 597 922763Коментарите са излишни !
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен36 САЩ ще преживеят Тръмп,но Путин никога няма да може да купи американски президент и да манипулира Америка.
35
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УЖ ИЗОЛИРАНА РУСИЯГа,га,га,на болгарский /Ха,ха,ха/,они там чего то говорят,спорят...а санкции *** на верх.Путин по-добре да престане да поучава САЩ,а да си погледне ***,в която алкохолизмът е национална черта,расте броят на заболелите от СПИН,хората гладуват в провинцията и не знаят,какво е това права,и демокрация.Два града не правят една държава.Русия е бензиностанция,маскирана като държава с един луд,който заплашва светас ядрени ракети.
34
3
 
8
 
! Отговори
УЖ ИЗОЛИРАНА РУСИЯ преди 6 години
Каждый год на Петербургском международном экономическом форуме, проходящем при участии Президента Российской Федерации, собирается более 5 000 представителей политических и деловых кругов, ведущих ученых, представителей общественности и средств массовой информации со всего мира, чтобы обсудить ключевые актуальные вопросы, стоящие перед Россией и всем мировым сообществом.
33
1
 
5
 
! Отговори
УЖ ИЗОЛИРАНА РУСИЯ преди 6 години
Петербургский международный экономический форум 201721-й Международный экономический форумДаты проведения: 01.06.2017 - 03.06.2017 г.г. * ✎ Добавить в календарьМесто проведения: КВЦ Экспофорум (Санкт-Петербург, Россия)Тематика: Бизнес, инвестиции, банкОрганизаторы: Фонд Петербургский международный экономический форум; Фонд Росконгресс⏰ Выставка работает сегодняПетербургский международный экономический форум это уникальное ежегодное международное событие в мире экономики и бизнеса. Каждый год на Петербургском международном экономическом форуме, пр
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп си го е отместил, и си е навил будилника.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАСЛЕДСТВЕНАТА ГЛУПОСТ НЕ СЕ ЛЕКУВА. ПЪК И НАШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ ЯВНА НЕ СЕ СПРАВЯ.ЗАТОВА ИЗВИНЕТЕ ТЕЗИ, КОИТО СЕ НАПЪВАТ ДА РАЗСЪЖДАВАТ ТУК ЗА РУСИЯ И ЗА ПУТИН, И ЗА ТЯХНАТА ГИБЕЛ.
30
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доналд Тръмп доказа, че не може да бъде президент на САЩ, просто не става за този пост. Със сигурност ще бъде отстранен до края на годината. Путин от 17 години ежедневно доказва, че не става за президент на Русия, но той не може да бъде отстранен, защото им е такава системата на руснаците, докато не унищожи държавата която управлява, руският вожд не може да бъде сменен.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАЯЙДЕ, СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ТУК ПОРТИВ ПУТИН. СТЯГЯЙТЕ СЕ ЗА ГЕЙ ПАРАДА.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА, БЕ! САМО ДЕТО В ПЕТЕРБУРГ СЕ ПРОВЕЖДА В МОМЕНТА СВЕТОВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ.ЗАЩО ЛИ КРИЯТ ЦЯЛ ДЕН НОВИНАТА???
27
13
 
6
 
! Отговори
Путин съсипа Русия преди 6 години
Я да видим какво пише днес в руския сайт finanz.ruХа изненадаа..Китай резко увеличит закупки СПГ в США."США располагают очень богатыми ресурсами углеводородов, а Китай нацелен на стратегию диверсификации источников поставок"Ха и още една изненада в същият сайт:Польша начала покупать газ в СШАСамо българските подлизурки продължават да дружат със световния бандит Русия. Путин съсипа Русия с постоянните си опити да използва доставките на газ за политически цели. Всички бягят от Русия.
26
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин се спомина завалийката . Този на фотографията е двойниът му .
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни занимавайте с азиатци !
24
4
 
2
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
Тръмп трябва да внимава. Когато Джу те хвали, със сигурност грешиш и то кардинално!
23
12
 
3
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Кой го приема насериозно този ! Да си живял до 33год с родителите в 45 кв.апартамент...да правиш кариера в кгб....да си направил толкова злини и да се правиш на ВИСОК лидер. Със сигурност ще свърши в килията на Милошевич в Хага.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Русия и Северна Корея могат да спрът лудите янки...
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гейовете нямaт децa,не могaт дa ги нaпрaвят,a Путин имa общо 5 две от първaтa женa и три от Кaбaевa!