Нападателят от Нотр Дам крещял: "Това е за Сирия!"

Мъжът заявил при ареста, че е "войник на халифата"
Обновена: 7 юни 2017 06:43 | 6 юни 2017 22:15,
198
Нападателят от Нотр Дам крещял: "Това е за Сирия!"
Снимка: БТА

Мъжът, който нападна с чук полицай пред прочутата парижка катедрала Нотр Дам, е крещял при атаката: "Това е за Сирия", каза френският министър на вътрешните работи Жерар Колон, цитиран от ДПА.

Още по темата

Нападателят носил документ за самоличност, според който е студент от Алжир, но тепърва трябва да се провери дали не е фалшив, каза министърът пред журналисти край катедралата.

Той потвърди, че атаката е извършена с чук, но каза, че нападателят е имал и кухненски ножове.

След нападението мъжът заявил, че е "войник на халифата", провъзгласен от джихадистката групировка "Ислямска държава" през юни 2014 г., каза източник, близък до разследването.

"Наблюдава се преход от тероризъм със сложни и най-съвременни средства към тероризъм, при който всеки инструмент може да послужи за нападение", отбеляза Жерар Колон.

Вътрешният министър похвали полицейския служител, прострелял нападателя: "Силите за сигурност са били нападнати, но ако не е била бързата реакция, е можело да бъдат нападнати и туристи".

Борбата срещу тероризма е приоритет номер едно за френския президент Еманюел Макрон, каза още Жерар Колон.

Случаят се разследва от антитерористичната прокуратура.

Със своите 13 милиона посетители годишно катедралата Нотр Дам в сърцето на Париж е една от най-атрактивните забележителности в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западът няма нищо общо. Ислямският и*род мрази всичко което не е ислямско от Япония до Гибралтар. Но тук естествено някакъв си третополов евро-л*бераст обяснява как "Западът" бил виновен за една войнствена средновекона терористична идеология която съществува векове преди понятието "Запада".
14
0
 
12
 
! Отговори
до надето преди 6 години
подкрепям! Това е грешка номер едно на всяка европейска държава. На изверг като подадеш ръка с надежда да покаже благодарност, ти я отхапва. Не позволявайте в бг да се случи това с р0мите, че е вероятно
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19. Кой е този "Запад"? Божееелее.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ислямският фундаментализъм съществува от векове преди първата петролна война на Запада. Проблемът не в "запада"
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15. Личи си, че не сте били във Франция и не познавате френската култура и постижения, които са впечатляващи.
10
5
 
14
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Европейците винаги са били плиткоумни когато се касае до политика. Римляните се оставиха да им наложат една *** близкоизточна религия и така Европа потъна в Тъмните векове. Сега положението е стократно по зле. Щото исляма е в пъти по опасен и ретрограден. Скоро всеки ден ще има атаки. Все по неочаквани и едва ли не спонтанни. И кво? Ще ни е шубе да ходим на работа, училище, кино, театър ?!
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това нападение е отвратително и нагло. Нотр Дам е един от символите на Европа.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде ежедневният случаен инцидент със случайния психоболен който няма нищо общо с исляма. Как пък един път не се намери един психоболен будист или християнин.
7
0
 
12
 
! Отговори
Мангаль преди 6 години
Ей тия били по опасни и от нас беееее;)))
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз пък-лихтенщайнец протестиращ срещу риболовните квоти на ЕС.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ме изненада. Аз очаквах да е някой лапландец който протестира срещу земеделската политика на ЕС.
4
3
 
23
 
! Отговори
Russia the best преди 6 години
Има днес атентат в Кабул със 150 жертви и 300 ранени. Защо това не е водеща новина ? За да не знае нищо българина и да приема " бежанци " .
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта на тези "хорица" е създаването на ислямски халифат в Европа и самите те ни го казват. От 10-те "заповеди" на ИД препоръчвам на т*лерастите да прочетат следното изречение: "ние не ви мразим заради политиката ви в Близкия изток, а ви мразим защото не сте мюсюлмани"Иначе казано: има всичко общо с исляма.
2
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички атентати са заради взривените деца и цивилни в Сирия, Ирак, Афганистан, Либия. Особено в Либия френските терористи взривиха хиляди либийски деца. Почне ли веднъж вълната на терора край няма, едните терористи взирвят деца, после другите терористи взривяват техните деца...
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самите ислямисти ни казват, че са войници на "халифата" (демек, искат да превърнат "неверниците" в Европа в мюсюлмани чрез насилие и терор), но евро-либералите продължават да твърдят, че става въпрос за "случайни инциденти" и двама-трима психоболни които нямат нищо общо с исляма. Истината е, че в Европа в момента се води тотално джихадистко въстание и няма да е зле да започваме да говорим за нещата с истинските си имена.