Стърджън уверена: Шотландия ще е независима до 2025 г.

Връзките и отношенията между Британските острови ще се запазят
6 юни 2017 11:07, Елка Василева
15
Стърджън уверена: Шотландия ще е независима до 2025 г.
Никола Стърджън. Снимка: архив, Reuters

Шотландия ще бъде независима държава до 2025 г. Това заяви първият министър Никола Стърджън за телевизионен канал ITV News, цитирана от "Фокус".

На въпрос дали е на мнение, че Обединеното кралство може да се разпадне до 2025 г., Стърджън отговори: "Мисля, че Шотландия ще бъде независима, но, нали разбирате, това е избор на шотландския народ".

"Вярвам, че Шотландия ще бъде независима, винаги съм вярвала, че ще бъде", продължи Стърджън.

"Ние не напускаме Британските острови, Шотландия просто ще се превърне от децентрализирана страна в независима държава, но тези връзки и отношения, които държат Британските острови като едно цяло, ще продължат", увери първият министър на Шотландия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакаме да го видим с нетърпение: повече от 4 века не сме го виждали.
10
3
 
33
 
! Отговори
Циник до Вова преди 6 години
Му хъл...в коя тема съм те ритъл в алкохолизираната кратуна?:-)
9
3
 
33
 
! Отговори
Вова преди 6 години
До циникТо този лумп.ен наречен циника, ***.нафа му го сл.ага много здравоЧак не знае къде се намира и повтаря само едни и същи пр.остотии
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всъщност да. Няма ограничение за броя на референдумите, можеш да правиш референдуми по един въпрос, докато постигенш желания резултата. Навремето Франция не исакше да приема ЕВропейската конституция и тогава гласуваха втори референдум с който я приеха....
7
2
 
34
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Предния коментар е до резньото с 2
6
4
 
35
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Дзурльо...бегай на пластичен хирург!Най-добре смени цялата крива кратуна!
5
0
 
41
 
! Отговори
к преди 6 години
Целта на това изявление е да се намали преднината на Мей. Същата цел има и изявлението на Хан. И в двете изявления се визира негативния ефект от избирането на Мей. Стърджън би получила по-висока подкрепа на референдума за независимост(от Великобритания), тъй като шотландците са проевропейски настроени, което си пролича вече. Хан критикува политиката на Мей за драстично орязване на бюджета на полицията и съответно би било по трудно в бъдеще да се предотврати или спре на време терористична атака.
4
20
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая колко референдума за независимост мисли да направи? Докато шотландците не кажат "да"? Едно време такива, като нея са били съдени и разстрелвани за държавна измяна. Обаче в днешно време с тази либерастия и криза на националната държава, с този див културен марксизъм... виждате какво става. Няма вече национални държави, а либерален сбирщайн базиран на кастовата система. Най-горе са богатите, по средата са средната класа, която я мачкат с данъци и най-доло са дегенератите и наркоманите.
3
11
 
42
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
rьoн,намери си работа :-)
2
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как смятат да напуснат британските острови???
1
12
 
50
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Великата британска империя...се трансформира в не велика!После Ирландия....докато останат минаретата...като във Франция, и Германия!