44 гейове, лесбийки и бисексуални в Камарата в Лондон

Петима ключови министри запазват постовете си в кабинета
Обновена: 10 юни 2017 07:03 | 9 юни 2017 22:45, Анисия Иванова
48
44 гейове, лесбийки и бисексуални в Камарата в Лондон
Снимка: БТА

Рекордните двеста жени - близо една трета от депутатите - и над 40 открити гейове, лесбийки и бисексуални ще заседават в новия състав на Камарата на общините в Лондон след вчерашните избори, предаде Ройтерс.

Парламентарната група с най-многочислено женско присъствие ще бъде лейбъристката - половината избрани лейбъристи са жени. Единственият представител на малката Зелена партия в Камарата също е жена.

Вотът вчера доведе до малко увеличение на броя на жените парламентаристи в сравнение изборите през 2015 г., когато в Камарата влязоха 191 жени. Но изборите в четвъртък постигнаха рекорд по избрани открити хомосексуалисти и бисексуални, както и рекорден брой кандидати с променен пол. По данни на правозащитни групи в Камарата на общините предстои да заседават до 44 открити гейове, лесбийки и бисексуални.

Министрите на финансите Филип Хамънд и на външните работи Борис Джонсън ще запазят постовете си в следващото правителство, което ще състави британският премиер Тереза Мей. Това съобщи днес нейната канцелария на Даунинг стрийт 10.

Досегашните министри на вътрешните работи Амбър Ръд, на отбраната Майкъл Фалън и на Брекзита Дейвид Дейвид ще оглавят същите министерства в новия кабинет, след като Консервативната партия на Мей изгуби на вчерашните избори парламентарното си мнозинство. Днес няма да бъдат обявявани други бъдещи назначения, казаха от офиса на Мей.

Преди изборите в британските медии се ширеха предположения, че ако консерваторите спечелят голямо мнозинство в Камарата на общините, финансовият министър Хамънд ще бъде заместен.

Тереза Мей обяви, че ще състави правителство на малцинството, подкрепено от малка северноирландска партия. Десноцентристката Демократична юнионистка партия, която е привърженик на Брекзита, спечели 10 мандата в Камарата, с които ще допринесе за формиране на крехко мнозинство.

Представители на партията заявиха само, че ще преговарят с консерваторите, но засега не е ясно какви ще бъдат исканията й. Тъй като не се очаква сключване на официална коалиция, тези разговори едва ли ще попречат на съставянето на правителство, отбелязва Ройтерс.
 
Консервативната партия е единствената, която може да състави правителство, способно да осъществи Брекзита, каза по-рано днес премиерът на Великобритания и лидер на консерваторите Тереза Мей.

Подложена на критики за това, че предизвика предсрочни избори, в които партията й загуби своето парламентарно мнозинство, Мей заяви, че ще се заеме с управлението и скоро ще състави ново правителство. Нейни колеги я критикуваха и за начина на водене на предизборната кампания. 

"Както разсъждавам върху резултатите, ще разсъждавам и върху това какво трябва да направим, за да изведем партията напред", каза тя в изявление за медиите. По думите й важното за преговорите за Брекзита е да има "увереност в правителство", което да задейства плана за тези преговори. "Тъй като сме партията, спечелила най-много места и най-много гласове, ние сме единствената партия в позиция да състави правителство", заключи Тереза Мей. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, шЪ сЪ оправят, бе!Или по-точно - шЪ ги оправят!))))))))
18
1
 
24
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Хомосексуални...бисексуални...и лица с променен пол!С други думи - клон на Европарламента в Брюксел, но без да са изброени *** до филите, и геронтофилите!Светло бъдеще ни очаква с такива "елитни извратеняци" - защото те са именно такива - извратени!И затова Европа си отива - да си извратен, е вече мода, да не кажа "стандарт"!
17
1
 
16
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 6 години
Те тава е демокрация!
16
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И се чудите защо камиларите ги трепят като мухи. А те се събират, носят меченца и цветенца, пеят тъжни песни....,в отговор.
15
0
 
19
 
! Отговори
Хомо Еректус преди 6 години
Евроценности.
14
1
 
25
 
! Отговори
Спокойно, преди 6 години
в нашият парламент са тъкмо 240!?!
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
После хората като им казват еврогейове умните и красивите *** подскачат... И да това е в следствие от брюкселските ***
12
0
 
15
 
! Отговори
Трети пол преди 6 години
Дискриминация на третия пол усещам, защо няма такива там? Веднага сезирам правата на човека, защото безполовите хора също искаме в политиката.
11
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политиката се очертава като хомосексуално занимание.
10
0
 
26
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Браво Англия! Гуд Джаб! Мюсюлмани и хомосексуалисти са на власт, държавата цъфти! А Лондон е най-сигурният град в света! Браво!
9
1
 
20
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Нали знаете какво идва след Содом и Гомор?Небесен огън,който няма нужда да е с божествен произход в случая....
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е много жизненоважна новина! Слънце и въздух за читателите!Що не пишете също и че Малката Перука пусна дежурните си два гола, за да сме щастливи всички?
7
3
 
15
 
! Отговори
Magareshki преди 6 години
те си знаят дъгите в парламента, аз повдигнах въпроса и ние да си ги знаем и ме искараха луд, нарашуващ права и т.н. Нормално е, който плаща данъци и съответно го управляват да знае тези, които му харчат парите и го управляват надеждни ли са!
6
4
 
42
 
! Отговори
Не преди 6 години
Това е ужасно! 44 увредени индивида, които не стават за нищо, камо ли да взимат държавни решения.
5
6
 
37
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Жените защото са с лабилна психика в критични ситуации и неуверени при взимане на важни решения, а от там и по- лесни за манипулиране. Гейовете и лесбийките защото са с увредена психика поради мозъчното си заболяване и съответно също удобни за създаване на контролиран хаос от г-да "архитектите" с ционистки наклонности. И са много удобни за развращаване на ПРОСТОлюдието. Утре гледайте новините за нашия гей парад, ще ви продънят ушите, колко са добри душици.
4
5
 
39
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Великата цел на Евросъюза е Хибрид между гей и лесбийка,задължително с тъмен цвят,с паталогия и мюсулманин.Това ще е идеалният еропейски политик и гражданин
3
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" 44 гейове, лесбийки и бисексуални в Камарата на общините в Лондон ""................в българския парламент е същото само дето не си признават
2
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резултата от ботуша на ЕС и червените либерасти, Тереза Мей как ще се изчисти от тая *** начело на Британия трябва някой Орбан или Чърчил.
1
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато една държава е решила да се самоунищожи, никой не може да й помогне!