От Берлин: Няма да има европейска армия

ЕС не се конкурира с НАТО, заяви германският военен министър
10 юни 2017 12:52, Елка Василева
61
От Берлин: Няма да има европейска армия
Снимка: архив, Reuters

Няма да има европейска армия, ще останат въоръжените сили на европейските държави и националните парламенти сами ще решават в какви операции да участват техните войници, заяви германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен в интервю за медийната група "Функе", цитирано от ТАСС.

"ЕС не се конкурира с НАТО", изтъкна министърката.

Тя отбеляза, че Европейският съюз обединява военни средства, които трябва да бъдат по-добре координирани, с граждански средства като инвестиции в стабилността и развитието. По думите й създаването на европейския команден център в Брюксел е първата сериозна стъпка.

Фон дер Лайен посочи, че референдумът във Великобритания и президентските избори в САЩ са отворили очите на европейците. "Европейците трябва по-активно да поемат сигурността в собствените си ръце", подчерта германската министърка.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
3
 
! Отговори
дръндер преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯДо сега кой пазеше Европа от руския ботуш, да не би Меркел?НАТО беше и е основният гарант за мир в Европа, напук на либералката в Берлин!
9
1
 
2
 
! Отговори
дръндер преди 6 години
Колко пъти разправяхме на меркелистките, че има НАТО и евро- армия не е необходима, ама те- Меркел била казала! Меркелистките приемат думите на гедерейката като последна истина!
8
6
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ТОВА НЕ Е ДОБРЕ !ЕС МОЖЕ И ДА НЕ СЕ КОНКУРИРА С НАТО ,НО ЕС ТРЯБВА ДА ИМА СВОЯ АРМИЯ ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ ,ЗА ЧЕРНИ ДНИ КАКТО СЕ КАЗВА ! НИЩО НЕ СЕ ЗНАЕ ЗА В БЪДЕЩЕ КАКВО ЩЕ НАПРАВИ НАТО ! ТЯ И РУСИЯ БЕШЕ БРАТСКА ДЪРЖАВА НА УКРАЙНА ,НО СЕГА Й РАЗПЛАКА МАЙКАТА ! ТАКА ,ЧЕ НАТО ,НАТО ,АМА НИЕ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ НАША СОБСТВЕНА АРМИЯ НА ЕС ,ДА ИМАМЕ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ ,ДА СМЕ СИЛНИ ,ГЛАСЪТ НИ ДА СЕ ЧУВА И НАЙ-ВЕЧЕ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НАС ,А НЕ ДА НИ ТЪПЧАТ
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Европ aрмияОт така предложения от теб вариант е разбираемо, че отстъпление няма да има, но става пределно ясно, че и нападението е абсолютно невъзможно.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре е да има европейско бюро за разследване по подобие на ФБР и европейска прокуратура, отколкото обща армия
5
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aмaн от глупости бе, Европa си имa aрмия- НAТО, зa кaкво сa още шaпкaри нa хрaнилкa? НAТО си върши рaботaтa по зaплaхaтa от московистaн, Турция е в Aлиaнсa, a зa " бежaнците" имa достaтъчно жaндaрми, сaмо дa си вършaт съвестно рaботaтa. Спaзвaне нa зaконa му е мaйкaтa!
4
1
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Щото еврейското задкулисие така наложи!
3
11
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
За какво им е армия има си НАТО има си полиция има си жандармериял Кой ще ти прави нова армия струваща милиарди, заради няколко ислямиста. Cкоро ислямистите ще ги екстрадират, като се разберат какво могат да използват oт тях и каналджиите им свият парите Всеки камилар ако носи по 5000 еврака 200 камилари 1млн и чао Ich liebe dich. Ха-ха-ха.
2
2
 
18
 
! Отговори
ЩЕ ПАТЯТ преди 6 години
Борисов, обаче, поиска и настоя за обща европейска армия ! Кви са тия да му противоречат ? Ще патят !
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що ?