От Берлин: Няма да има европейска армия

ЕС не се конкурира с НАТО, заяви германският военен министър
10 юни 2017 12:52, Елка Василева
61
От Берлин: Няма да има европейска армия
Снимка: архив, Reuters

Няма да има европейска армия, ще останат въоръжените сили на европейските държави и националните парламенти сами ще решават в какви операции да участват техните войници, заяви германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен в интервю за медийната група "Функе", цитирано от ТАСС.

"ЕС не се конкурира с НАТО", изтъкна министърката.

Тя отбеляза, че Европейският съюз обединява военни средства, които трябва да бъдат по-добре координирани, с граждански средства като инвестиции в стабилността и развитието. По думите й създаването на европейския команден център в Брюксел е първата сериозна стъпка.

Фон дер Лайен посочи, че референдумът във Великобритания и президентските избори в САЩ са отворили очите на европейците. "Европейците трябва по-активно да поемат сигурността в собствените си ръце", подчерта германската министърка.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е разиграване на топката. Целта е европейския *** сам да поиска тази армия. Римската империя е била съставена от роби и войници. Важното е да си робът с правилните реакции, че иначе хляба и зрелището няма да са ти интересни. "Аз съм Шарли!".
29
0
 
3
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Като няма да има плашайте на НАТО до побъркване
28
0
 
3
 
! Отговори
Меркел преди 6 години
Що няма да има армия ли? Всички искат да има армия, че да спират мигрантите . И после кой - пак аз да отговарям на въпроса "защо като има европейска армия, не спира мигрантите, ами седи по границите с Русия? Реших последно - мигрантите ще ги пускаме, а ще се пазим от руснаците! А осигуряване на повече мигранти е работа на НАТО.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К`вото каже баба Мелкел - това ще е.Като каже няма да има евроармия - няма да имаК`во тук значи наличието на още 27 страни членки -0 те нямат думата.
26
2
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Срещу враговете Европа ще прати надървените участници от гейпарадите, които с голи ръце и свалени *** ще се борят с терористите. Тази корава евроатлантическа армия с меки китки е нашата последна надежда за спасение.
25
3
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
То и християнска Европа скоро няма да я има, ама на кой ли му пука в Берлин.
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин като се подмокри и виж какво стана с изборите в САЩ:)))Не знам ако се наака какво ще стане с Европа.Ромите русофоби заработват пак стотинки тук.Колко години вече чакаме Русия да изчезне, ама не.Даже и оръжието им вече надминава западното.Според американски класации.Влезе в Сирия.Много зле били.А ние сме супер.С клишета на уста но намаляваме, нямаме армия, саниране с държавни пари частни имоти.Плажовете с пари.Много зле Русия;))А ние цъфтим в ЕС;)
23
0
 
5
 
! Отговори
да не дразним Дончо преди 6 години
"моторът" няма излишни милиарди в момента, първо трябва да си изплати вноската за НАТО, социалните за "бежанците" от Бангладеш до Мароко и поддръжката на Средиземноморските "икономики"
22
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докaто СAЩ ни е съюзник нa Европa не и трябвa aрмия, ***.кин се подмокря сaмо кaто чуе СШA, турция също! Зa кaкво му е нa ЕС aрмия? Виж общa прокурaтурa, Съд, служби зa сигурност ( МВР), дaнъчнa стaвкa сa от ключово знaчение зa всякa общa държaвa. Товa е пътя зa просперирaщa Европa!
21
10
 
6
 
! Отговори
новина преди 6 години
Турция и Русия ще останат разочаровани .
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото на западноевропейските войници от един пол им е позволено да се целуват, а на другите не.
19
5
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
ein volk, ein reich, ein fuhrer. Всичко друго е компромис.
18
4
 
6
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Г-да с тази политика няма да можете да си свалите гащите и Русия ще е в Брюксел!!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес някои хора много поетично коментират :-)
16
8
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ СА ДЪРЖАВИ С РАЗВИТА ТЕХНОЛОГИЯ И ИМАТ ПОТЕНЦИАЛ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ КАКТО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ,ТАКА И ПОДВОДНИЦИ ,САМОЛЕТОНОСАЧИ , БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ , И МНОГО ДРУГИ ! АКО ИМАМЕ ОБЩА АРМИЯ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ,НИТО САЩ ,НИТО РУСИЯ МОГАТ ДА НИ МАЧКАТ !
15
9
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
РАНО ИЛИ КЪСНО ЕС ЩЕ ИМА СВОЯ АРМИ ТЪЙ КАКТО ИМА СВОЯ ОБЩА ВАЛУТА ! ЕС Е ЕДИН СЪЮЗ , А СЪЮЗ БЕЗ ОБЩА АРМИЯ Е СЛАБ СЪЮЗ !ПОЛИТИЦИТЕ В ЕС ЩЕ ОБЪРНАТ ПОВЕЧЕ ВНИМАНИЕ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕС ОТКОЛКОТО НА ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ ,САЩ ,ТУРЦИЯ И КОЯТО И ДА Е ДРУГА ДЪРЖАВА ! НАТО Е НАЙ-СИЛНИЯТ ВОЕНЕН СЪЮЗ ! АРМИЯТА НА ЕС ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОДОБНА , ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ ,БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ ,АТОМНИ ПОДВОДНИЦИ , САМОЛЕТОНОСАЧИ ,ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ ,БИОЛОГИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ ,ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА ДА ГО ПРИТЕЖАВАМЕ ЗА ДА СМЕ СПОКОЙНИ
14
6
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До дръндерДАЛЕЧЕ СЪМ ОТ МИСЪЛТА ,ЧЕ ЕС ТРЯБВА ДА СИ РАЗВАЛЯ ОТНОШЕНИЯТА С НАТО ! ВСЕ ПАК СМЕ ПАРТНЬОРИ ! НО ДА СЕ НАДЯВАМЕ САМО НА НАТО ОЗНАЧАВА ,ЧЕ НЕ СМЕ ДОБРЕ С АКЪЛА ! 80 % ОТ СИЛАТА НА НАТО Е САЩ , НАТО Е САЩ ! ЗАТОВА КАЗВАМ ,ТРЯБВА ДА ИМАМЕ НАША ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ! САМО КОГАТО СМЕ СИЛНИ ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НАС !
13
1
 
1
 
! Отговори
Емо преди 6 години
Тука се извърта въпросчето и проблемчето....по бюрократски..... НАТО си е НАТО. Трябва да се сформира една 5000 армия по южните части на ЕС. А местните да си пазят също границите....от дребните тарикати трафиканти на бежанци. Разузнавателните службици да се раздвижат по -сериозно, а не да си развяват любовните отношения между французин с алжирка..., или испанец с мароканка....,руснак пък със шведка....
12
1
 
3
 
! Отговори
Циник до 11 преди 6 години
:-) добре казано!+10!
11
2
 
10
 
! Отговори
Андрей преди 6 години
Колко трябва да сме прости че си доверихме съдбата в победена държава да ни управлява съдбата.. тези никога няма да им позволят да имат армия.. а тръгнали Европа да управляват. Кукли на конци