Макрон – продукт на провала на елитите

Бивш външен министър: Партията му трябва да се доказва!
13 юни 2017 17:00, Екип на Bloomberg
10
Макрон – продукт на провала на елитите
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Резултатите от проведените във Франция парламентарни избори, в резултат на които партията на Еманюел Макрон стана първа политическа сила, не изненадват, защото имаме една отегченост от старите елити, които не успяха да се справят с икономическите предизвикателства и да насърчат инвестициите.

Това коментира в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria дипломатът и бивш служебен министър на външните работи в кабинета на Стефан Софиянски Стоян Сталев.

"Като цяло умората от елитите, които не бяха гъвкави в световните турбуленции, включително и по отношение на външната политика, доведоха до издигането на една нова, относително неангажирана с миналото фигура като президента Макрон", добави гостът в студиото.

"Разбира се, ниската избирателна активност показва известни резерви към едно напълно ново движение като това на Макрон, което тепърва трябва да се доказва", отчете дипломатът.

Дойде ли края на възхода на популизма?

"Всички популистки и антиевропейски движения в Европа не могат да имат масова подкрепа. Това, че те могат да добият сериозна популярност, е една заблуда. Европейските граждани като цяло подкрепят ЕС като един съюз на мира, като един съюз на свободното движение на стоки и капитали", смята Сталев.

"Това, от което обаче ЕС трябва да се предпази, е неговата прекалена бюрократизация, както и от флегматичното реагиране на новите големи предизвикателства извън неговите рамки", посочи бившият първи дипломат.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
макрон е продукт на сорос и американците за съжаление на французите и те здравата са я закъсали и не вървят на добре - стандарта ими е по-висок от нашия но едалече от този който са имали преди 15- 20 годинибавно и полека европа заема мястото на летино държавиците дето се измъкнаха от помоща на американците - някой трябва да храни "изключителната" нация на обонго
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто масоните купиха още една държава, уруспията в немско е ясна, боце - нейното прокси също. Въпрос на време е да се сринат!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-тъппи изявления не бях чел. Тоя тотално не е у час и си живее с папардашките клишета. Хипер-гига-турбо деменция.
5
0
 
12
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Макрон ще извърши промяна също толкова, колкото такава извърши Тръмп в САЩ...или пък наще патреоте....т.е. ще е една кръгла нула!
4
2
 
15
 
! Отговори
за 3 преди 6 години
Въстанието на Спартак още трепне в сърцата ни, трябва ни само дребна искрица и ще подпалим Римската империя на Императора Юнкер.
3
2
 
12
 
! Отговори
бг преди 6 години
Макрон е слуга на Илюминатите(Ротшиилд, Рокфелер и др.) и следва плана за унищожаването на нациите и превръщането на човека в роб на корпорациите. Държавите постепенно ще изчезнат и света ще се управлява от Илюминатите. Света ще се превърне в нещо подобно на романа на Джордж Оруел - 1984.
2
1
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Сините гладиатори отново ще се съберат под знамето на свободата Поробените и онеправданите народи ще катурнат Червената фасадна римска Copocoидна Плутократическа Империя на олигарсите.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макарон е един подплаши котарак, който не може да хване мишките. Сините както винаги смели адекватни и право в целта срещу червените либераси.