Путин пак отрича за хакерски атаки на вота в САЩ

Кризата в Украйна била заради бедността и корупцията
15 юни 2017 07:23,
41
Путин пак отрича за хакерски атаки на вота в САЩ
Снимка: Reuters, архив

Русия не се е занимавала с хакерски атаки, за да повлияе предизборната кампания и изхода от президентските избори в САЩ. Това заявява руският президент Владимир Путин в интервю, включено във филма на американския режисьор Оливър Стоун, предаде ТАСС.

Третата част от серия на 4-серийния документален сериал бе излъчена по кабелния канал "Шоутайм" в САЩ, а части от нея са публикувани на сайта Salon.com.

Не сме се занимавали с никакви хакерски атаки. Трудно е дори да си представя, че някоя друга страна, включително страна като Русия, би могла сериозно да повлияе хода на предизборната кампания и нейния резултат, заявява държавният глава.

Според него резултатите от изборите едва ли могат да се оспорят. По думите му Демократическата партия, която загуби от републиканците, трябва да си извлече поука от това, което те са направили и от начина, по който са изградили предизборната си кампания.

Демократите не трябваше да стоварват вината за поражението си върху някого извън пределите на САЩ, отбелязва руският държавен глава.

Русия се отнася със симпатия към президента Доналд Тръмп, тъй като той е изразил готовност да възстанови отношенията с Москва, казва Путин.

За кризата в Украйна руският президент посочва, че основна предпоставка за избухването й е била крайната умора на гражданите от корупцията и бедността.

В Украйна веднага след получаването на независимостта й е започнала "още по-дива приватизация и разграбване на имущество (...) понижаване на жизненото равнище".

И разбира се, хората помислиха, че присъединяването под каквато и да е форма към стандартите на Европейския съюз ще ги избави от унизителното положение, в което се оказаха от началото на 90-те години до днес. Според мен това е главният подтик за всички тези събития, казва той.

ЕС и САЩ пък не са пожелали да проучат причината за политическата криза в Украйна и са подкрепили силовото завземане на властта в страната, отбелязва Путин.

По думите му присъединяването на Крим към Русия е било резултат от свободното волеизявление на жителите на полуострова, които не са искали да са под властта на националисти, а въоръженият конфликт в Донбас е бил предизвикан от използването от страна на Киев на специалните служби срещу несъгласните граждани.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека не е излъгал за нищо. В президентските избори в САЩ не е нужно да се бърка който и да било. Те там и без това са такива хиени, че задължително и сами ще объркат нещата и после ще търсят на кого да го стоварят. А че Хилъри е държала секретни имейи на несигурен сървър е ясно - повечето жени от нейното поколение, а и доста по - млади, са скарани с идеята за компютъра и неговото функциониране. Представям си как уча 55 годишна кметица на базови операции с Убунту Десктоп...
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязвате ли как от серия на серия носът му изглежда все по-дълъг?
25
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
путин е и-д-и-о-т
24
6
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
До Анонимен 12 Жалко че Пуерто Рико ни изпревари.Ама 52-ри щат ни чака.Ще ни изтеглят като локомотив за нула време , както стана с ГДР.Друг начин да станем държава няма.
23
4
 
11
 
! Отговори
До странджата преди 6 години
Ей,дърт пергиш стана и не се научи,че не е Остановка, а Установка!Що се отнася до краварите,Путин продължава да им прави арменския специалитет гъзобъзикян!
22
15
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Той отрича че е анексирал Крим , та няма да отрече хакерските атаки.Само че избора на Тръмп с помоща на хакерите е голяма грешка и той ще го разбере па трудния начин.
21
6
 
9
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
А бе вече ни омръзна тоя Путин!Американците да се отказват от войната с Русия,щото иначе той още 20 години ще е на власт!Досада....
20
1
 
15
 
! Отговори
Я преди 6 години
Тия станаха вече банални с това,то и на децата вече им е ясно каква им е целта!
19
0
 
18
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До АнонименВсъщност Путин действа по американски-не е важно дали ти вярват,а дали се страхуват от тебе!Изобщо това е най-голямата болка на американците-Русия започна да действа като тях!Естествено,в по-малък мащаб.Но САЩ имат и много по-голям проблем-Китай също тръгна по тоя път,а неговия финансов и промишлен ресурс е многократно по-голям от тоя на Русия,скоро и военния ще стане!
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бившият ми шеф искаше на всяка цена да ме назначи за виновен и напразно търсеше и настояваше за моето самопризнание. Самопризнанието е царицата на доказателствата. Търсете го и вие! Питайте Путин отново и отново толкова ли е велик, че да назначава амеро-прециденти!
17
2
 
14
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Ziv i zdrav da e uste 100 gobdni.
16
2
 
23
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Чудя се с какъв акъл в САЩ раздухват тезата за руска намеса в изборите!?Ами по тоя начин сами рушат мита за всемогъществото си!Бедната и слаба Русия манипулира американските избори....Луда работа!Че то доскоро повечето американци абсолютно нищо не знаеха за Русия и си живееха спокойно в неведение,а сега им я показват като страна,от която трябва да имат голям страх.
15
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха хааа....кой ли вярва на Лилипутин ?Чака го бунището на историята при аркадаша му Хитлер.
14
6
 
18
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Световния жандарм - САЩ, иска да завладее целия свят и да го подчини на американските концерни и картели. С други думи на американската мафия.
13
4
 
18
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Защо ли им се обяснява толкова. Така и така го мразят, че заедно с Русия им застана на пътя. Като са бананова република, хакнал ги е и толкоз.
12
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом отрича значи е бил той.
11
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Най-много да прати оня пушещия кораб с падащите самолети, ама той ще се развали по средата на пътя и ще трябва да го дърпат обратно.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуерто Рико вече е 51-ят щат на Сащ. Американците анексираха малката държава без много шум! Путин да праща кораби в Мексиканския залив!
9
5
 
18
 
! Отговори
ЦВАЩ преди 6 години
АБЕ ТИЯ КРАВАРСКИПУТКИ КАКВО ПИЩЯТ ТОЛКОВА НАЛИ СА НАЙ-ДОБРИ ВЪВ ВСИЧКО , КАК ТЪКА ПРОСТИЧКИЯ МУЖИК ЩЕ РАЗБИЕ СИСТЕМАТА И ЩЕ ИМ СЕ МЕША В ИЗБОРИТЕ..КАТО НЕ МОГАТ ДА ИЗМИСЛАТ ДРУГО СРЕЩУ ТРОМПЕТА И НЕ ГО ХАРЕСМАТ ДАГОГРЪМНАТ В ТОВА ПОНЕ СА ДОБРИ И ИМАТ ОПИТ.ПУТИН ИМ ВИНОВЕН НА КРАВЕШКИТЕЛАЙНА.КАТО НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПАЗИШ ***- ПОСЛЕ НЯКОЙ ТИ ВИНОВЕН,ЧЕТЕНАЕБАЛ
8
8
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Нека да се изясним - аз съм ***, хетеросексуален, висшист, демократ, мразя лъжата,Борисов, тиквите и калинките, обичам родината си, родителите, приятелите и близките си---а ти, какъв си?--вероятно си: интернационалист, обичаш повече Русия от всичко друго, българин, роден, израснал и живеещ в БГ....не желая да те познавам и не те уважам!