САЩ с нови санкции срещу Русия заради намесата в изборите

Широка подкрепа сред републиканци и демократи за твърд тон срещу Москва
Обновена: 15 юни 2017 08:48 | 15 юни 2017 08:45, Елка Василева
194
САЩ с нови санкции срещу Русия заради намесата в изборите
Снимка: архив, Reuters

Американският Сенат одобри с голямо мнозинство нови санкции срещу Русия заради намесата на Москва в изборите в САЩ през 2016 година, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

С 97 гласа "за" при 2 "против" сенатори от двете партии приеха санкционното законодателство, подчертавайки широката подкрепа сред републиканци и демократи за втвърдяване на тона срещу Москва, след като американски разузнавателни агенции установиха, че Русия умишлено се е намесила в кампанията преди президентските избори. Законодателите, които подкрепиха мярката, отбелязаха и агресията на Русия в Сирия и Украйна.

Мярката бе прикрепена към законопроект за налагане на санкции срещу Иран, който в момента се обсъжда в Сената и също има широка подкрепа.

Чрез нея започва процес, при който Конгресът ще преразгледа промените в санкционния режим, превръща в закон мерки, които по-рано бяха въведени чрез президентски указ, налага нови санкции на руснаци, за които се смята, че са виновни в нарушаване на човешките права или извършване на кибератаки.

Документът бе приет на фона на силното внимание, което се отделя във Вашингтон на отношенията с Русия, и разследването на министерството на правосъдието и комисия към Конгреса дали Русия се е опитала да повлияе изборите през 2016 година, за да подпомогне избирането на Тръмп, както и дали служители на Тръмп са били свързани с Москва.

Законопроектът за Иран, включително приложението за санкциите срещу Русия, се очакваше да бъде приет от Сената в четвъртък или по-късно днес. За да влезе в сила, мярката ще трябва да бъде одобрена също от Камарата на представителите и да бъде подписана от президента Тръмп. Ако държавният глава възрази, според поддръжници на документа се очаква да има достатъчна подкрепа в Конгреса, за да бъде преодоляно вето.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: САЩРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай. Всички диктатори и режими на ориз. Няма място в новия свят за тях.
25
13
 
8
 
! Отговори
Мечтател преди 6 години
Еееех, да можеше и Русия да е толкова силна, че да влияе на другите държави чрез икономически санкции! Вече дори и с газа не може да влияе, почнаха да я заобикалят.Добре поне, че атомни бомби имат и дано само НАТО да не успеят да изградят щит и да премахнат и тази заплаха!
24
8
 
17
 
! Отговори
Комунист от село преди 6 години
Народ кой три години е издържал обсадата на Ленинград и е ял трева и плъхове не мож го уплаши със санкции! Ако се наложи руснаците ще изгладуват и Крим! Най-важното е, че руснаците видяха в Путин нов голям ръководител около който да се обединят! Нов Сталин! Самият Владимир Владимирович не веднъж е заявявал, че уважава Сталин, който е спасил Русия. Да не говорим, че дядо му Спиридон му е бил готвач! Путин е отгледан в старите болшевишки традиции на любов и уважение към Родината и Ръководителя!
23
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще е добре персоналът на Решетников да се запознае по добре с текста на санкциите. Те са срещу олигарсите и Путиновото управление. Те не ограничават българския износ и туризъм
22
5
 
16
 
! Отговори
Следват преди 6 години
санкции срещу Русия заради провалянето на американската реколта от царевица на Марс.
21
7
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
По тази логика където не успеят все Русия им е виновна. Защо не бе "виновна " Русия за резултатът на Макрон във Франция? Щото това е удобния резултат. Да не се окаже виновна и Русия за пожара в Лондон или за убийствата там?Путин е разбрал , че Европедерастията на запада е нелечима болест и не може да я излекува. За това бе създаден и съюзът БРИКС. А за запада грижата имат ислямистите и те се отблагодаряват за Европейската либерална политика. Като си даваш *** те са готови.
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама братята хамериканци май почнаа да се злагат, щото ако е вярно - е срамно, ако не е вярно - е жалко.
19
2
 
16
 
! Отговори
ерг преди 6 години
ненормални и там управляват!
18
6
 
26
 
! Отговори
кравар преди 6 години
Тия, които пряко се месят в изборите на други държави, а там където и това не дава резултат, директно се пристъпва към сваляне и/или ликвидиране на неудобните новоизбрани. Ако и там нямат успех се намесват и с армия, ще говорят, че Русия се опитала да се намеси в изборите им?!Такава наглост и безочие само от отвъд океанските екскурзоводи на ЕРД (Едър Рогат ***) може да се очаква!
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея са за усвидетестване и Президента и Държавата....как пък не им свършиха глупостите
16
0
 
15
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
"Ново споразумение САЩ продават 72 самолета за 12 милиарда долара на Катар :). Какво ще кажете по темата ?"Ще си купя акции на Боинг! Важното е Сауди Арабия да не стане местен жандарм и да има конкуренти в региона - Турция, Иран, сега Катар, един ден Сирия като се съвземе - за последната много ги е страх, че тази държава ше си отмъщава един ден - затов и искат да детронират Асад
15
1
 
16
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До карина"...целият свят е на път да направи Русия самодостатъчна държава..."Целият свят?Че то срещу Русия са само към 40 държави,а на останалите им е безразлично!И тези до 40 държави не са същото,което бяха в миналия век,вече и без тях може да се живее съвсем прилично!Освен САЩ,всички други техни съюзници са вече повече стара слава,отколкото реална сила....
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите вредят предимно на такива като нас. Само наивници могат да смятат че те са надеждни. Да плащанията ще заобикалят страната стоките ще вървят направо. Какво е закон - бариера: лъвовете я прескачат, влечугите минават под нея, а баламите чакат да се вдигне.
13
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздрави на у-ш-а-н-к-и
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздрави на ***
11
8
 
35
 
! Отговори
Тъпаци!!! преди 6 години
Никакви доказателства нямат, официални документи. САЩ ако нямат враг ще си създадат.Не разбрахас че дневния ред на световната политика и икономика я определят държави като: Русия, Китай, Индия, след време и Иран. Срещу целия свят са тръгнали. Където е стъпил американски ботуш - Япония, Южна Корея, Египет, Сирия, Ирак - царят див капитализъм и самоубийства. Да не говорим, че цяла Южна Америка ги мрази.САЩ нямат полезен ход. Целият свят ще се надигне срещу тях.
10
5
 
29
 
! Отговори
Техните преди 6 години
прословути санкции не можаха да стреснат СК,сега тръгнали да плашат РФ!Жив та.шак!
9
3
 
21
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Колкото повече държави са санкционирани, толкова повече ще се поляризира светът за сметка на глобализма - няма лошо в това
8
3
 
30
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Чист автогол си е това решение,ама нейсе,щом смятат,че им е от полза....Да признаят,че Русия има такива възможности за въздействие върху тях(независимо дали е вярно) е абсурдно!Къде отива митът за американското всемогъщество,който така старателно искат да наложат?!Поне да го бяха формулирали по по-приемлив начин,примерно:"Русия е НАПРАВИЛА ОПИТ да се намеси..." или нещо подобно.
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкции на база голи обвинения и нито едно представено доказателство.