Путин: Новите санкции на САЩ няма да ни притиснат до стената!

Руският президент смята, че е рано да се говори за ответна реакция
772
Путин: Новите санкции на САЩ няма да ни притиснат до стената!
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви, че новите санкции, разглеждани от САЩ, ще навредят на отношенията между двете страни, но е твърде рано да се говори за ответна реакция, съобщава Ройтерс, цитирайки агенция РИА.

Още по темата
Сенатът на САЩ гласува почти единодушно по-рано тази седмица закон, с който да наложи нови санкции срещу Москва и принуди президента Доналд Тръмп да получи одобрението на Конгреса, преди да облекчи съществуващите санкции.

"Това наистина ще усложни отношенията между Русия и САЩ. Според мен това е вредно", каза Путин.

В интервю за държавната телевизия Росия1, части от които бяха показани през деня в събота, Путин казва още, че трябва да види как ще се развие ситуацията със санкциите.

Според Путин обаче новите санкции на САЩ срещу Русия няма да я притиснат до стената, предаде БТА. "Каквото и да стане, каквито и решения да се вземат отвъд океана, това няма да ни притисне до стената", каза руският лидер.

"Сигурно ще се наложи да коригираме нещо, да направим нещо допълнително, на нещо да обърнем допълнително внимание, но това (налагането на по-строги санкции, бел. ТАСС) няма да ни вкара в задънена улица или някакъв колапс", убеден е Путин.

Русия и Западът си нанасят икономически удари от 2014 г. насам, когато Москва анексира полуостров Крим и оказа подкрепа на сепаратистите в Източна Украйна.

Заплахата от нова вълна санкции се появи този месец, когато американските законодатели подкрепиха идеята Русия да бъде наказана заради предполагаемата намеса в президентските избори през 2016 г. и заради подкрепата на Сирия в шестгодишната гражданска война.

Путин по-рано отхвърли предложените санкции, заявявайки, че отразяват вътрешна политическа борба в САЩ и че Вашингтон винаги е използвал такива методи като средство за сдържане на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


772
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевА бе фекално нищожество, колкото и санкции да налага онзи перхидролен ***, се вижда че нищо не се постига.Напротив Русия става по- силна.Между другото някакви новости от изпо.на.***.ния " разрушител" да имаш? Хайде днес беше тежък ден за такива като вас, ще изкарате по някой друг пробит долар!!!Агент Доналд Кук!!!
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Докато има пияни руски *** и *** задунайски телета ще има и кравари! Руснаците са алкохолизирани ***, Русия е евразийска *** а Путин е психопат и масов убиец!
7
3
 
14
 
! Отговори
з преди 6 години
До 12 ти не мисли за русия путин гледай себе си как ще ти заминеш
6
15
 
11
 
! Отговори
санкции! преди 6 години
Икономическия възход на Русия продължава с нарастващ темп! Обедняването на народа - също!
5
3
 
30
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Там е работата, че Путин е много мек, спрямо САЩ. Онези го обвиняват за всичко, което не им изнася. И докато не тропне по масата, няма да мирясат. А с това да ги остави горе в Космоса, ще им зашлеви такъв шамар пред света, какъвто не са получавали от Пърл Харбър.
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Путин, оставете горе на МКС, двамата американски астронавти. Да си ги сваля Конгреса на САЩ. Защо сте толкова снизходителен към Краварските щати? Оставете ги горе, и чакайте нови санкции:-)
3
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путинко нали се обясняваше, че санкциите помагали на путинландия ?! За кво реве сега ?!Ей ги на САЩ как се грижат за икономическия възход на русия :))))
2
10
 
46
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
Хамериканците никога не са били толкова жалки и смешни...
1
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да! Дори Меркел се противопоствя на санкциите на Конгреса на САЩ. И не иска да ги подкрепя. Щото иначе ще види нов мандат през крив Макрон