Русия създава изкуствени острови в Баренцово море

На тях ще бъдат разположени морски съоръжения
Обновена: 17 юни 2017 17:19 | 17 юни 2017 16:21, Веселина Йорданова
262
Русия създава изкуствени острови в Баренцово море
Снимка: архив, Ройтерс

Руският премиер Дмитрий Медведев подписа нареждане, предвиждащо в Колския залив на Баренцово море да бъдат създадени четири изкуствени острова, където ще бъдат строени едротонажни морски съоръжения.

Документът е качен днес на сайта на правителството, предаде ТАСС.

Руската газова компания Новатек ще инвестира над 25 милиарда рубли (387,4 милиона евро) в проекта, по който ще бъдат създадени четирите изкуствени острова.

Предвидено е да бъде изграден център за производство на уникални морски обекти - железобетонни платформи за заводи за втечнен природен газ, сондажни и добивни платформи за шелфови проекти в Западна Арктика и едротонажни съоръжения, подсигуряващи корабоплаването по Северния морски път.

Очаква се проектът да създаде близо 10 000 нови работни места, което ще увеличи данъчните приходи в бюджета, ще привлече нови инвестиции в региона и ще съдейства за предприетото от властите в Русия заместване на вноса с родно производство.

Изграждането на центъра ще започне до края на годината в с. Белокаменка, Мурманска област, а първите плаващи заводи за природен газ ще се строят от догодина.

Планирано е центърът за строителство на едротонажни морски съоръжения да бъде окончателно завършен през 2020 година. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една кола не могат да сделат в Раша, камо ли газови плаващи заводи :)))Да не стане като с Курск ...?!
97
3
 
2
 
! Отговори
Ераст Петрович преди 6 години
"БАМ наистина е названието на най-дългата в света ж.п. линия (намира се пак в Русия), но паралелно с нея се простира и Транс-Сибирската магистрала, която е автомагистрала, при това изградена с бетон, а не с ТИКВО-ХАСВАЛЬТ." Още една простотия!А бе, момче, ти правиш ли разлика между шосе и магистрала? За срам и позор в Русия дължината на автомагистралите няма и хиляда километра.https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B
96
4
 
0
 
! Отговори
Ераст Петрович преди 6 години
"ФРАНЦУЗИТЕ СЕ ЧУДЯТ КЪДЕ ДА СИ ГИ ПЪХАТ ТЕЗИ КОРАБИ (МИСТРАЛ), заради ембаргото путин с облекчение се отказа да ги купува."Поредната простотия!Франция отдавна продаде "Мистралите" на Египет.Ей, момчета, не ставайте за смях!
95
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия Китай официално се отказа от 'Силата на сибир' :))) Честито ***.
94
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хенри Кисинджър в своята книга "Допломацията" пише, че Русия завинаги ще остане основен играч, а САЩ постепенно ще започнат да губят влияние. За Франция и Германия пишеше в минало време... :D
93
18
 
5
 
! Отговори
Поредния проект преди 6 години
Всичко ще остане само на хартия, защото добива и преноса ще оскъпят продукта.С тази новина искат само да вдигнат акциите на Газпром, нищо повеме.Не могат да строят и добиват това, ще наемат компании от лошия Запад, Канада, САЩ.Това е Русия - лъжливи проекти, лъжлива мощ, лъжлив живот...Курск, Армата, Лада, Колхоз, Совхоз, ГУЛАГ, Сибир - това е истината за Русия, само измама и смъррт и нищо добро!
92
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
30.09.2016 Очередное ЧП с российской баллистической ракетой морского базирования Р-30 Булава 27 сентября произошло не то чтобы неожиданно, а как раз наоборот. Итак, новейшая ракета, которой ура-патриоты грозят США, на сегодняшний день имеет 8 неудачных пусков из 26, а 2, как их классифицировали в МО РФ, частично успешных. Фактически, каждая вторая ракета представляет собой летящую проблему с непредсказуемыми последствиями+++Та такива ми ти неща за Булава :))))))))
91
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Призванието на Русия е да накаже силния за неговата наглост.
90
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 121Пармезан или Пармиджано-Реджано е марка италианско сирене, което се прави само и единствено в споменатия район.Не зная защо руснаците би трябвало да правят Пармезан, който си е запазена италианска марка.------Защото Сорос има пари да плащат на професионални *** които да предизвикват такива като теб да отговарят на въпросите им и да разводняват темата.
89
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, отворковци зорошоидни, я кажете защо НАСА прекрати преждевременно, толкова силно рекламираната си програма СПЕЙС ШАТЪЛ за която бяха похарчени 145 млрд $ в продължение на 30 години.30 години ли им бяха необходими да разберат, че не става нищо.Това се знаеше от самото начало.По-голяма перачница на наркодолари от това - здраве му кажи !
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 121Защото не могат :))) Освен това Путин забрани вноса на пармезан :))
87
4
 
9
 
! Отговори
Срам преди 6 години
Честно да ви кажа бих искал САЩ и Русия да се обединят и да унищожат еврогейския ЕС. Унизително ми е второразрядни държавици и някогашни велики сили, като Германия или Франция да ни командорят... поне да бяха суперсили, като Русия, Китай или САЩ, а то... баболюбеца Макарон и онуй лудото Меркелче, което ни напълни с джихадисти.
86
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ 2 поредни пъти унищожиха балистични ракети в последният им етап от полета. 59 томаховки под носа на С400.за сметка на това, индийците се отказаха от руските самолети 'пето' поколение - не ставали за нищо.
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да строят. А натовските рейнджъри са екипирани с хай-тек памперски в случай, че руски остров или изобщо нещо руско се доближи до тях.
84
0
 
5
 
! Отговори
до 121 преди 6 години
Пармезан или Пармиджано-Реджано е марка италианско сирене, което се прави само и единствено в споменатия район.Не зная защо руснаците би трябвало да правят Пармезан, който си е запазена италианска марка.
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рускят комплекс БУЛАВА няма аналог в света. Това го признават и самите американци, които много ги е яд. Те са видяли от Космоса, какво може БУЛАВА на изпитателния комплекс в Семипалатинск. Руснаците нарочно направиха показно изпитанието за да разберат краварчетата с кого си имат работа и да не подскачат много-много.
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е че Василев е сплесканн капутт.
81
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният руски ритник по натовската моpда.
80
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 119АХаххахаахахахаруснаците един пармезан не могат да си направят но иначе са мъдри и добри .. като Чичко Ленин
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 117Знам и за Кузя :))) Известен повече като плаваща екокатастрофа.