Протест в Мадрид: Настояват за прием на бежанци!

Никое човешко същество не е незаконно, скандираха протестиращи
18 юни 2017 09:50,
169

Снимка: БТА

Няколко хиляди души протестираха вчера в Мадрид с искане испанското правителство да изпълни обещанието си към ЕС и да приеме над 17 000 бежанци, цифра, която далеч не е достигната, предаде Франс прес.

"Никое човешко същество не е незаконно", скандираха протестиращите, които шестваха в горещината в центъра на испанската столица.

Някои носеха плакати с лозунги като "Мостове, а не стени" и "Стига извинения, долу бариерите!"

Протестът беше организиран от неправителствени организации, включително Амнести интернешънъл, дни преди Световния ден на бежанците на 20 юни, посочва БТА,

През 2015 г. страните от ЕС си дадоха срок от две години за разселването на 160 000 бежанци, пристигнали в Гърция и Италия.
Срокът изтича това лято, но са разселени само 20 000 души, припомня АФП.

Испания е приела само 1300 души, при поет ангажимент от 17 300 души, подчертава Амнести интернешънъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
Даже не си го и поканил, смилил си се да си отвориш вратата, че ти е дожаляло...а то...кокарача
22
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 26Както виждаш си ги прибират и все им е тая за твоето мнение от село България. Твой те приятели , роднини и познати които бягат на запад да живеят на гърба на същите тея държави ....Не са по различни. В техните очи са мангаалии от източна Европа. КомплексиранИ и леко глуповати.
21
0
 
10
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Ако се върне генерал Франко?
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Например поканиш някой на гости. Постои ден-два, и докара цялата си рода, защото му харесало. И то без да те пита. А после ще те кара да си подредиш дома си по неговите предпочитания. И ще ядеш това, което той харесва. Ами ето това е ситуацията в Европа.
19
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е толкова обезлюдена и пуста.Трябва да приемаме бежанци, и семействата си да водят, и за моми да се женят, и деца да имат.Само така ще спасим прокженият си ген.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега това либерализмът се проповядва в училищата. Църквата и тя си играя козовете със съзнанието на децата там от най-ранна възраст. Същото като русофилията в главата на нашите пенсионери. Това избиване от тези глави няма как да се случи. Там е, заковено..те реално са толкова промити, че утре и за масово изнасилване може да стачкуват, и безплатно го правят..армия от промити мозъци...
17
2
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Да вървим към Обединена Омангалчена Европа! Нали, сорроси?
16
0
 
7
 
! Отговори
Неграмотност преди 6 години
Коя цифра не е достигната? 0,1,2,3,4,5,6,7,8 или 9?
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е такава идиотия не съм си представял в западна Европа! Без коментар!
14
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това са големи страни и бивши империи. Умеят да уважават преди да бият. Тук по нашите ширини сме малки...Много малки..Много хора го казват в този форум. Ще станем големи, когато всички вие дребните не сте на този свят и бъди те заместени с умни и уважаващи хора.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само прочетете от кого е организиран протеста и другото не го четете , аз четох до него ред само
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пък от Испания да се оплакват дето е пълна с всякакви. Даже латинотата за две години и гражданство могат да вземат. Пълно с мароканци и какви ли не..Дайте една по-читава снимка да видим протестиращите - връзсмугли ми се струват. Не мога да разбера, как може разни непоканени дето си си отворил портата и се ги пуснал в дома си, протестират за още подобни да приемеш...с какво право....
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тия техните "умни и красиви" протестъри съвсем са се изродили като гледам снимките.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, що тези соростии не протестират в Москва? Ще получат незабравими и незаличими спомени.И май така трябва, иначе няма да слязат от главите ни.
9
0
 
25
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Защо правителствата на евр.държави нямат куража да забранят всички тези "неправителствени" организации които открито се месят във вътр. политика .Кое ги плаши.
8
1
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Да се чете :"Шепа алаходупци - настояват за прием на бежанци"
7
0
 
32
 
! Отговори
Татяна Дончев преди 6 години
"Никое човешко същество не е незаконно", скандираха протестиращите, които шестваха в горещината в центъра на испанската столица.Дори и тези, които са самовзривяват на пазарите и в метрото. И те са законни.
6
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкрепям.Призовавам нашите власти да качат на самолети всичко арабско дето се размотава в София и страната и да им ги прати на испанците да се успокоят.
5
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като си ги приемат и напълнят тази хубава страна с брадатковците, да си купуват меченца и писъмца със сърчица, да учат песнички и да свикват, че ще изпращат в Отвъдното християни, абсолютно невинни и добронамерени. Да се учат да се хващат за ръце и правят маршове под наслов, "Единни сме", "Никой не може да ни уплаши", "Ние ще победим". Смешници на които е платено с много пари от муслимски организации.
4
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имате грешка. Протестът не е "организиран" а "финансиран" от Амнестито ...