Ото почина! Пхенян го върна в кома след месеци мъчения

Тръмп осъди "бруталния режим" на КНДР след смъртта на студента
20 юни 2017 07:52,
118
Ото почина! Пхенян го върна в кома след месеци мъчения
Ото Уормбиър. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди "бруталния режим" на Пхенян, след като вчера почина американски студент, върнат в САЩ в кома след прекарани 17 месеца в севернокорейски затвор, предаде Франс прес.

"Случиха се много ужасни неща. Но поне го върнахме у дома да е с родителите си", заяви Тръмп малко след като семейството на 22-годишния студент съобщи, че той е починал в болница.

Още по темата

"Това е брутален режим", добави Тръмп по адрес на КНДР.

Ото Уормбиър бе арестуван от комунистическия режим през януари 2016 г. При завръщането си в САЩ той е имал тежки мозъчни увреждания.

Уормбиър бил арестуван за опит да открадне пропаганден афиш докато бил в Северна Корея на организирано пътуване. Севернокорейският Върховен съд го осъди на 15 години каторжен труд за подривна дейност.

Доналд Тръмп подчерта решимостта си "да попречи невинни да изживяват подобни трагедии в ръцете на режими, които не спазват върховенството на закона или най-елементарното благоприличие".

"Няма нищо по-трагично за родители от загубата на дете в разцвета на живота. Нашите мисли и молитви са със семейството на Ото, приятелите му и всички, които са го обичали", заяви Тръмп, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за клептоманчето. Младо е свършило. Може да е било болно и отпреди това.
7
17
 
23
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
С крадльовците трябва да се действа остро. Иначе стават много и открадват цялата държава. Както мутрите в БГ.
6
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо краде като е на екскурзия в чужда страна. Това ли са демократичните ценности ?
5
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приятели коментиращи, вижте коментар номер 2 "без ценности" и го потърсете в гугъл. Този коментар е написан от един от платените коментатори, които копират и поставят навсякъде еднакви коментари, които нямат нищо общо със статията, но някой им плаща. Ако не вярвахте, че има платени антиевропейски коментатори, ето ви живото доказателство! Само копирайте и потърсете дори част от коментара в гугъл!
4
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оппаааа, Северна Корея сгафи. Лошо, Кимдларов, лошо!
3
1
 
34
 
! Отговори
м даа преди 6 години
!? 15 години за опит за кражба , ако въобще може да се нарече кражба. Ако се приложи същия аршин спрямо туристите в България няма да ни стигнат дърветата да ги избесим.
2
19
 
33
 
! Отговори
без ценности преди 6 години
В Сащ няма ценности! Войните ли са ценност? Корупцията ли е ценност? Концлагерът в Гуантанамо ли е ценност? Измъчванията на иракчани в иракския затвор Абу Граиб в Багдад ли е ценност? Липсата на нравственост ли е ценност? Подкрепата на фашисткия режим в Куев ли е ценност? Бедността ли е ценност? Зависимостта от Уолстрийт ли е ценност? Алчните и крадливи банки ли са ценност? Расизма ли е ценност? Завладяването на света ли е ценност? Тоталното подслушване на света ли е ценност? Цру, най-голямата терористична организация в света ли е ценност!
1
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Тръмп се оказа женски полов орган...