Спипан в скъп курорт: Хванаха българинът, избягал от затвор

Димитър Илиев успя да се измъкне от индонезийски затвор
22 юни 2017 20:34,
22
Спипан в скъп курорт: Хванаха българинът, избягал от затвор
През тази дупка са успели да избягат затворниците Снимка: Reuters

Димитър Николов Илиев, който успя да избяга от затвор в Индонезия, е арестуван отново, съобщи "Сидни морнинг херълд".

Още по темата


43-годишният Димитър и още един от избягалите с него затворници са хванати в луксозен курорт в столицата на Източен Тимор - Дили.

Двамата са арестувани около 9 часа сутринта. Говорителят на полицията Енрике де Коста каза, че двамата затворници са влезли в Източен Тимор с лодка преди два дни от индонезийския остров Алор.

Димитър и другият избягал с него били в четиризвезден СПА хотел, където били открити от органите на реда.

От полицията поясниха, че мъжете не са притежавали необходимите документи за влизане в Източен Тимор, но не се опитали да избягат от органите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
do 10 преди 6 години
ej tu_po par4e6to ne 4ue6 horata i ne popravi6 gramati4nata si gre6ka!S kakvo se obosnovava6hem ne 3nae6 bg e3ik hem mnogo ti 3nae 4ov_kata Hvanaha(kogo?) bulgarinA-tova ti e glavnoto i3re4enie(bezpodlozno izre4enie)kakuv bulgarin-kojto izbqgal ot zatvora-tova ne ti e glavno izre4eniepitaj dozentkata si ot universitetaako izob6to si u4il za diploma, a ne si si q kupil
18
0
 
1
 
! Отговори
ama 4e tupo преди 6 години
tupotolkova da sa pr0_sti
17
0
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
пълният член ще им го сложи някои някъде най накрая на тия писачи и ще им дойде акъла
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Некадърници. Човекът, написал това заглавие, трябва да си посипе главата с пепел. Жалка история.
15
0
 
17
 
! Отговори
void преди 6 години
Уроци по български за журналисти:1. Хванаха българинА, избягал от затвор2. Хванаха избягалиЯ от затвор българин
14
0
 
14
 
! Отговори
А. Т. - Балан преди 6 години
"Спипан в скъп курорт: Хванаха българинът, избягал от затвор"Борянче, пише и се казва "хванаха българина" - прякото допълнение няма пълен член.Внимавай, моето момиче.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бълг*арак!И от един затвор не могат да избягат като хората.
12
3
 
2
 
! Отговори
до 8-ми преди 6 години
Браво! Отличен 6 (по десетобалната ).Примам повечето забележки , посипвам си с пепел главата и за домашно ще се опитам да прочета с правилната интонация :,,Без интервал преди тях!'' - пустата му удивителна , мира не ми дава . Ай, сполай ти куме!
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сп??нсНищо спорно няма в запетаята!
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До "до редакцията"Програмистът също не е прав.Употребено е съставно изречение, което налага да бъде използвано именно "българинът".Друг пример: Най-големиЯТ приятел на брат ми (той) е компютърът.Aко следвахме твоята логика, щеше да е: Той приятел на брат ми е компютърът.След което да си кажеш, че не се връзва и да го напишеш грешно.В такива случаи, вместо "той", използвай въпрос "кой?"... По-лесно е, за да не се объркаш както сега.Кой върши действието? Кой е избягал от затвор?
9
3
 
0
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Дане говорим за запетаята в заглавието е, коята е доста спорна , защото може да е там , но някак си смисълът подсказва , че "избягал от затвор" е по-скоро определение за човека . Ще звучи съвсем различно , ако е "хванаха българин , избягал от затвор.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В случаите когато подлогът не е представен в изречението , помага да се знае , че той е съгласуван със сказуемото - извършва действието .Също така : главна буква след двуеточие ....."Спенс ли си, какъв си, само да спомена:Няма проблем с главната буква.Интервал се слага СЛЕД препинателни знаци, а не преди тях. Включително при двОеточие. Пише се двОеточие, а не двуеточие. А когато оставяш многоточие, тогава се поставят три точки. Точно три, не повече, не по-малко! Без интервал преди тях!
7
4
 
0
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
В случаите когато подлогът не е представен в изречението , помага да се знае , че той е съгласуван със сказуемото - извършва действието . Също така : главна буква след двуеточие .....
6
1
 
9
 
! Отговори
до редакцията преди 6 години
Аз съм програмист, не литаратор, но за членуването си има лесно правило : ако можеш да заместиш думата с "него" - кратък член, ако можеш да заместиш с "той" - пълен член. Хайде сега бягайте да потренирате малко и от утре по-грамотни заглавия и статии, че прекалявате.....
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да си с ромски произход и черти за да си правиш някакви илюзии че можеш да останеш незабелязан в Индонезия. Даже и така ще ти е трудно
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нармално всички от парламента са такива че и тея ли да не са !
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ ПЪЛЕН ЧЛЕН ТАКА И НЕ ЗАПОМНИХА КЪДЕ СЕ СЛАГА.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ае, половината ви заглавия имат правописни грешки. Направо се уливате! Толкова ли ви е сложно?!_____________Ae, "уливате" или "оливате'?
1
3
 
15
 
! Отговори
Sasho преди 6 години
Неграмотни са за това