Земята се задъхва! Ставаме 9,8 милиарда през 2050-а!

Според ООН бройката ще се увеличи до 11,2 милиарда през 2100 г.
22 юни 2017 08:52, Петя Славова
103
Земята се задъхва! Ставаме 9,8 милиарда през 2050-а!
Снимка: Reuters

Световното население ще достигне 9,8 милиарда през 2050 г., е изчислила ООН в разпространен доклад.

В момента населението на Земята е 7,6 милиарда, през 2030 то ще се увеличи на 8,6 милиарда, през 2050 - на 9,8 милиарда, а през 2100 - на 11,2 милиарда души, според прогнозите на икономическия и социален съвет на ООН.

Индия ще стане най-населената страна в света до 7 години, когато се очаква да изпревари Китай по този показател.

Нигерия, в която се наблюдава бърз демографски ръст, ще измести от третото място САЩ през 2050 г.

Броят на хората над 60 години се очаква да нарасне двойно. Възрастното население, което сега е 962 милиона, ще се увеличи на 2,1 милиарда през 2050 и на 3,1 милиарда през 2100 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: ООНнаселениеземя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Земята е люлка на човечеството, но никой не може да остане вечно в люлката си"Еволюцията ни трябва да поеме нова посока.Трябва ни нова парадигма, като парите и хедонизмът не ни водят към нищо добро.Ние сме разделено от толкова много неща, а в същност всеки от нас е като"клетка" от еди голям организъм.какво става, когАто една клекта(народ или етнос) реши да не се подчинява на Законите на тялото- рак.Просто, всико около нас е СЪОТВЕТСТВИЕ. на нашите мисли.
56
1
 
6
 
! Отговори
КАТАСТРОФА преди 6 години
Това си е грижа на индийците колко да раждат ,живеят добре следователно се размножават,проблема е с катастрофата в България, май не ви е ясно!
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 59и като продължение:и обратното важи - прекомерната презадоволеност и заситеност, автоматично поражда явлението "гарантирано оцеляване", а когато оцеляването "е сигурно", вече няма нежда от 10 деца, а от 1-2... ето защо "цивилизованият" свят се топи и застарява - отучиха се да оцеляват, да работят (защото друг го прави за тях) --> липса на нуждата от много деца --> сексуални трансформации и трансмутации, или с други думи - *****раси!Извратеността е признак на презадоволеност!
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правейки си някаква равносметка след прочитането на подобни статии и вземайки предвид голямата ми обич към прекрасната ни планета се сещам за 10-те нови заповеди от Джорджия и колко актуални са те в действителност.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Адонис 57Лошото е ,че само ред неци,бьдли,роми,нискообразовани уайттрашове,африканци ,индийци и китайци се плодят...приложи малко гънки, за да си обясниш това напълно естестено и даже архетипно поведение!количеството е начин за "оцеляване на вида" при липса на храна! толкова е елементарно и очевадно това. когато храната за животните е кът, наличието на 1 -2 сукалчета е сигурен признак за изчезване на вида, докато наличието на много деца, винаги гарантира, че "поне 1 ще оцелее"!
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Категорично богатите, които имат прекомерен излишък, са ДЛЪЖНИ да го отдават на бедните и онеоравданите, защото не всеки човек в този свят се ражда в богато семейство или има шанса да забогатее, като в поне 80% от натрупалите състояние, НЕ СА ПОСТИГНАЛИ богатството си с къртовски и честен труд! Не всички бедни хора са мързеливи, това е клише, създадено, за да се оправдае нехайството на една държава за липсата на адекватна грижа за най - уязвимата част от населението. Не всички са годни физически за усилен труд или не всички са по 'американски" предприемчиви или имат този шанс който някой по,
51
1
 
5
 
! Отговори
Антимен преди 6 години
Оставете Африканците да се самоизядат кво се врете там.
50
1
 
12
 
! Отговори
КатегоричноСъмПротив преди 6 години
да бъдат хрантутени даром етноси, свикнали да живеят ден за ден и да започват полов живот веднага, щом влязат в пубертета. Имам предвид не само нашенските "шведи". На много места по света човек трудно изхранва дори самия себе си, защото е неук, а мързелът е нещо като културна традиция сред народа му. Но упорито се поддържа и друга традиция - всеки мъж да взима по 4, дори и по повече жени, а те да раждат колкото могат и да не се ползват контрацептиви.Защо друг да е отговорен за изхранването им?
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яденето също е нагон като размножаването.Въображението и мисленето не са нагони.Та какво значи да си богат?Какво значи да оцелееш?
48
2
 
6
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
Твърде наивно разсъждаваш.Кой ти е казал, че човек може да се замогне и да живее добре, само при условие, че експлоатира и ограбва някого?Защо си мислиш, че "беден" винаги е равнозначно на "достоен, трудещ се, но ограбван човек"?Това просто не е така.Най-общият извод от нашия спор е, че аз предлагам разумна раждаемост и всеки да си осигурява издръжката чрез труд, а ти искаш онзи, който има да дава на тези, които нямат. Но това е сигурен начин да бъде създадена една маса от ***-готованци
47
2
 
7
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
Грешиш.По алчните и наглите наистина се опитват да смажат всеки друг, но знаещият и можещият човек намира начин да се справи. Това също е вид проява на естествения подбор. По-умният и находчивият намира начин да надделее.Кога не може да се справи? Не може, когато го спъват калпави, недомислени закони.Вид наглост и алчност е също и агресивната раждаемост, закриляна от закона, който освен това и хрантути същите тези същества, откъсвайки от залъка на градивните личности.
46
1
 
12
 
! Отговори
точка преди 6 години
Вместо да правят изчисления от ООН, да правят и прилагат образователни програми за превенция на раждаемостта в Индия,Нигерия и навсякъде където се размножават безхаберно защото никой не е длъжен да изхранва друг поради това,че не контролира нагона си.
45
4
 
2
 
! Отговори
Косю преди 6 години
Към 2050 прогнозата е машините вече да владеят света наравно с хората. До 2100 неорганичният живот вече ще е взел контрол над планетата. Не се знае какво ще стане с хората - дали ще живеят в мир и любов с машините?
44
0
 
2
 
! Отговори
Биолог преди 6 години
Мощността на населението е толкова по-голяма от възможностите на планетата ни да произвежда препитание за човека, че преждевременна смърт със сигурност ще застигне човешката раса под една или друга форма." Това са думите на философа Томас Малтус, написани в есе от края на XVIII век Ако абсолютно всички жители на Земята се съгласят да станат вегетарианци, оставяйки малко или нищо на добитъка, настоящите 1.4 милиарда хектара обработваема земя са достатъчни да изхранват 10 милиарда души"
43
6
 
2
 
! Отговори
какво правим преди 6 години
България е най-не уютната държава в света за 2017!
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я камилата я камиларя през 2050 .Пък и като знаем как лъжат на поразия ,особенно ,,демократичните ,,средства за информация .Тя, земята,,няма да е пренаселена и места за живот има много ,ама ако продължават да ни лъжат с т.н. бежанци някой места за живот ще се претоварят .Лъжат както лъжеха за ,,глобалното затопляне ,, а то било застудяване ..
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...са били многкратно и в огромни размери ограбвани, поробвани, избивани от "образованите", богати и "развити" западни цивилизации. Това е естествен процес.Когато са били бедни и изостанали, в Европа също са правели по 5-10 деца. Разбира се има го и специфичния културен фактор, но ако бъдат оставени на мира, тези бедни държави сами ще се регулират както се размножават по естествен път, така и ще се регулират по такъв, ама не...нефта им се услажда на западните дебелаци, нали?
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Планетата може да изхранва много повече милиарди, откоклото сме или ще станем в близко бъдеще. Проблема не е с бройката, а с разпределението и дисбаланса или, да перефразирам Далай Лама - проблема не е да изхраним бедните, проблема е да изхраним богатите. Българите са го казали по друг начин - окото насита няма, най-общо познато като - алчност. Храна се изхвръля с тонове всеки ден. Богатите стават все по-богати, бедните все по-бедни.Ония дето са необразовани и се размножават като зайци...
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с нашите престъпници политици България 2020 - 6 000 000,2050 - 4 000 000
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблем не са онези, включени в милиардите, а тези които се броят на пръсти- тези на ВЪРХА.