Единодушно от ЕС: Санкциите срещу Русия продължават!

Москва се възмути, не била част от конфликта в Украйна
23 юни 2017 08:04,
141
Единодушно от ЕС: Санкциите срещу Русия продължават!
Снимка: Reuters, архив

Участниците в срещата на върха на ЕС се обявиха единодушно за продължаване на икономическите санкции срещу Русия. Това заяви пред журналисти снощи в Брюксел германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ТАСС.

"Ние с Еманюел Макрон съобщихме за хода на минския процес и работата в нормандския формат", каза тя. "Тук, за съжаление, сме принудени да констатираме, че не се наблюдава голям напредък. Примирието постоянно се нарушава и затова липсва достатъчна основа за продължаване на политическия процес", каза Меркел.

"При тези обстоятелства всички единодушно казаха, че е нужно санкциите да бъдат продължени", заяви германският канцлер. По думите й, на срещата на върха на ЕС Германия и Франция са получили "подкрепа, що се отнася до продължаването на минския процес".

Председателят на комисията по външни работи на руската Дума Леонид Слуцки окачестви продължаването от ЕС на санкциите заради неизпълнение на Минските споразумения като абсурдно.

"Формулировката (на председателя на Европейския съвет Доналд) Туск за недостатъчно изпълнение на Минските споразумения е абсурдна и предизвиква единствено недоумение", заяви Слуцки пред журналисти.
По думите му Русия се е "уморила да повтаря", че не е страна нито по Минските споразумения, нито в конфликта в Украйна.

САЩ заявиха, че са обезпокоени от случаи на насилие, извършено от сепаратистите срещу наблюдатели в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт заяви, че на 20 юни представители на специална мониторингова мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) са били тормозени, заплашвани и по тях е било стреляно. През април американски лекар, прикрепен към наблюдателите, е загинал, след като камионът му попаднал на експлозив.

"Тези случаи са част от по-широка кампания да се попречи на международната общност да види какво се случва в Източна Украйна", каза Науърт. "Призоваваме Русия да използва влиянието си, за да се сложи край на тази кампания на сплашване и да зачита ангажимента си за предоставяне на свободен, пълен и безопасен достъп на наблюдателите от ОССЕ."

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
На тези санкции Русия отговаря подобаващо и Западът ще е губещ. Когато Русия е в БРИКС за нея няма проблеми както да купува така и да продава. В Китай продукция за целия свят и гладен народ да изкупува всичко.
30
1
 
7
 
! Отговори
дрънчо преди 6 години
ех,тая Русия бе....като че ли всичко им цъфнало...нали си живейте спокойно,затънали в дългове,ще бачкате и вие и децата ви цял живот за БАНКИТЕ...всичко ви е на кредит..т.е. на банките.....ееййй живот си живеете...
29
4
 
4
 
! Отговори
българина преди 6 години
Единодушно бб продава и предава България.
28
8
 
9
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
27
1
 
0
 
! Отговори
PD преди 6 години
Споко, не са толкоз глупави.Само да не изпуснем чуждата агентура.Иначе им харесва да са турци, ама в България. Щото, както е тръгнала работата, султан Ердо, ще му трябват много ***, по възможност от по далече.
26
5
 
13
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Крим е стратегически за Русия - погледнете картата. Ако Крим беше останал в Украйна, НАТО ще ше да сложи база там - това Русия не можеше да допусне - Путин го каза съвсем ясно: НАТО ще ни идва на гости в Крим, не ние на тях. Който, както иска да го разбира. Така че каква агресия, какви 5 лева?
25
5
 
5
 
! Отговори
Срещу всички преди 6 години
Путин срещу цивилизования свят. Санкциите на ЕС са рпещу руски оименклатурчици участвали в организирането на превземането на Крим и Източна Украйна. Съответните санкии на Кремъл са срещу вноса на храни и други сроки от ЕС към Русия. Путин ще държи гладни обикновените руснаци заради собстената си лакомия. Освен това на номенклатурчиците в Кремъл няма да им се сервира френско вино и швейцарско сирене.
24
6
 
2
 
! Отговори
ОВЧЕДУШИЕ преди 6 години
има тук. А ВЪЛЦИТЕ в ЕС си огризкаха БЪЛГАРИЯ почти до кости
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да се оправи РУСИЯ трабва да минат през гражданска война.Сега е само по етажите на кремъл.
22
3
 
1
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
До Анонимен"Скоро канцлер на Германистан ще стане някой пакистанец-гей и санкциите падат"Отношенията на бъдещия Евро-Халифат с Русия са напълно непредсказуеми!Ако ев.реите ги командват като С.Арабия-най-вероятно ще са лоши.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция не знам, но ако самите хора в Кърджали си направят референдум тогава ще го закъсаме. Дано не се сетят.
20
2
 
1
 
! Отговори
ЕС=СССР преди 6 години
Работата отива към "ИЗЗУЙ ***"
19
5
 
10
 
! Отговори
Хм преди 6 години
След като е пределно ясно,че Крим няма да се върне никога в Украйна,защо ни занимават с глупости!?Нека направят санкциите безсрочни и да не се занимаваме повече.Тая война е заради американския интерес,щом ЕС смята да се жертва за него-така да бъде.
18
6
 
5
 
! Отговори
НАЧАЛНИКА МЕРКЕЛ преди 6 години
каквото каже и такива като ТИКВАТА козируват и изпълняват. За какво единодушие става дума. Даже се радват когато ТРЪМП ги събори като кон за да се снима отпред.
17
4
 
2
 
! Отговори
Бъгнал се бот преди 6 години
Третополовите Бабичката Пий си хапчетата Безмозъчни Путин ще спре кранчето Създаде ислямска държава Това помага на икономиката Самодостатъчно Тоалетна хартия На каква дрога си Шорошите Русия Макаронът е по-нисък Либерасти Пий си хапчетата
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз само не разбрах кой точно организира референдума в Крим :) със сигурност не е Украйна. Това е все едно Турция утре да направи референдум в Кърджали :)
15
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия нямаше как да не вземе Крим по един или друг начин заради базата в Севастопол. Това е пределно ясно каквото и да си говорим. Путин пет пари не дава за хората там така, че стига се е правил на хуманист защото такива руски няма.А психично болните ни русофили освен, че са виждали Русия и Крим само на картата не мога да разбера какво още правите в България която очевидно е ориентирана към ЕС и НАТО дори с БСП на власт :)
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро канцлер на германистан ще е някой пакистанец-гей и санкциите падат Меркел ще язди някоя камила в Ирак.
13
5
 
10
 
! Отговори
PD преди 6 години
Ето така са се затривали всики Европейски Империи. Некви ослепели елити, на които им обясняваш, че поне няколко милиона о'kрайници, не желаят Бандера да им е национален герой, пък те си играят на "кой е виновен". Всред Белите ора/хора/ари този номер не върви. Такъв елит заслужава презрение.
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Путин ву е все тая Евроарабския съюз загуби пазарите на Евроазийкия съюз. На есен Меркел си отива.