САЩ: Режимът на Асад готви атака с химическо оръжие!

Засечена е потенциална подготовка за ново нападение
27 юни 2017 09:07, Елка Василева
249
САЩ: Режимът на Асад готви атака с химическо оръжие!
Снимка: архив, Reuters

Белият дом обяви, че сирийското правителство изглежда се готви да извърши ново нападение с химическо оръжие и предупреди сирийския президент Башар Асад, че той и неговите военни ще платят тежка цена, ако го сторят, предаде Ройтерс.

Асошиейтед прес цитира говорителя на Белия дом Шон Спайсър, че САЩ са засекли потенциална подготовка за ново химическо нападение, в което могат да бъдат избити много цивилни, включително на невинни деца.

Още по темата

Спайсър каза, че засечените от САЩ действия са сходни с тези преди нападението с химическо оръжие на 4 април, в което бяха убити 70 души в територия, контролирана от бунтовниците. Сирия отрече да е извършила химическа атака.

В отговор на това нападение с отровен газ правителството на Тръмп нареди да бъдат нанесени удари с крилати ракети срещу база на сирийските военновъздушни сили.

Спайсър предупреди, че ако Асад извърши ново нападение за масово избиване с химическо оръжие, той и военните му ще платят тежка цена.

Белият дом не представи доказателства в подкрепа на твърдението за готвена от режима на Асад нова химическа атака, отбелязва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
13
 
! Отговори
Мислеща преди 6 години
Гледах репортаж по руска телевизия, как в град Халеп/Алепо/ са открити три нови болници, които НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО осигуряват медицинска помощ на населението! Няма да се изненадам, и те като сърбите след войната да се оправят по-бързо , а ние и без война сме си зле и ставаме още по-зле!
132
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 136Ано умни ПАК СЕ ИЗЛОЖИ В ЕФИРВчера корабът който полага тръбите на Турски поток е започнал да действа от Руското крайбрежие. Това е ОГРОМНО съоръжение едно от най-големите в Света. Може да се поровите в тубето да видите филм за какво съоръжение става дума.
131
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 125Пак се изказа неподготвенРусия по договор с АСАД започва да строи 3 база на Юг в Сирия. Или с други думи ще затвори и от Изток Израел. А там Еврейската държава е широка средно 80-90км.
130
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
. Сега нека русофилството което се сммята за изключително умно да помислят какво ще се случи с путинската измишльотина Турски поток. Такъв поток няма да има, а ще има поток от Катар през Турция за Европа. ...Ще ги има и двата потока. Нека се конкурират. Това е от полза за всички. Ти файда от това тръбата да минава през нас няма да видиш, но от това, че цената и ще падне заради конкуренцията ще спечелиш.
129
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 121Ти картите от Сирия поглеждал ли си ги? Не си нали след като говориш подобни глупости. АСАД вече завзема пустинните местности където има петролни кладенци не само стратегическите населени места.Айде проверявайте си нещата преди да се излагате в ефир
128
1
 
8
 
! Отговори
хептен ни подценяват преди 6 години
толкова ли нямат въображение,или мислят останалия свят е камара от *** що не казаха и колко деца точно ще загинат
127
2
 
19
 
! Отговори
Миризлива Америка преди 6 години
Американците не разбраха ли, че една лъжа повторена 100 пъти е като г.о.в.н.о. размазано 100 пъти - продължава да си мирише.
126
2
 
15
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Това вече сме го чували и виждали с Ирак...
125
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 119Леле колко си НАИВЕННа всяка страна и трябват поданици които да плащат ДАНЪЦИ. В Сирия има не само Араби но и Християни и прочие. Те при радикалните групировки на "ОПОЗИЦИЯТА" всички които не са благоверни няма да оцелеят. Режима на АСАД е СВЕТСКИ - тоест ВСИЧКИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ - При ОПОЗИЦИЯТА Е ЗАКОНА НА ШЕРИАТА - там нещата са мноого по-различни.АСАД се нуждае от хора за Данъци. В Алепо примерно вече възстановиха и ток и вода и промишленост - пак заради данъци
124
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След прогонването на Русия от Сирия, най-печаливши ще бъдат турците, които стъпиха с войски от Катар през северна Сирия до самата Турция. Сега нека русофилството което се сммята за изключително умно да помислят какво ще се случи с путинската измишльотина Турски поток. Такъв поток няма да има, а ще има поток от Катар през Турция за Европа. Тук е мястотот наште управляващи yшанки ако мислят с 1% от мозъка си за България, да направят всичко възможно тази тръба да мине през България.
123
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо рассията няма за съюзник нито една бяла християнска държава?
122
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Въпросчеунищожиха ги. Други въпроси?
121
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 110Китай и Русия ще дадат на Ким най нови военни технологиичух, че руснаците щели да му подарят Кузя и щял да умори от смях американците :)
120
1
 
10
 
! Отговори
Въпросче преди 6 години
Извинете, мога ли да попитам, имам едно леко въпросче към режима във Вашингтон: Какво стана с оръжията за масово унищожение на Саддам Хюсеин? Мерси.
119
2
 
14
 
! Отговори
До Тръмп преди 6 години
Този филм вече сме го гледали при Колин Паулъл.
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука некъв платен *** вика на всички наркомани. Очевидно е че си запознат с опиатите, колкото и дъртия Боби с Историята :))
117
3
 
15
 
! Отговори
CNN преди 6 години
И Саддам има химическо оръжие. И Кадафи има химическо оръжие. И един козар от планинските чукари в Афганистан организира и кординира отвличането на няколко самолета в САЩ. И в Иран правят атомна бомба, която да използват срещо бедния и невинен Израел. И в С. Корея правят атомна бомба. И в Катар въоръжават терористи... а ама то ние им продаваме оръжие, карай да върви... Бизнес да има
116
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия претърпя тотално фиаско в Сирия. Вместо тримесечен блицкриг се получи двегодишно затъване. Нито метър отвоювана земя от ИД. Единствено воюват срещу неискащите Асад.
115
1
 
7
 
! Отговори
до 119 преди 6 години
Колега , след като си употребил опиати е желателно да не драскаш тук тъпотии.
114
2
 
4
 
! Отговори
до 118 преди 6 години
Да не си на успокоителни ?