Асад използвал химическо оръжие за трети път

Явно времето му е дошло, казват от сирийската опозиция в България
10 апр 2017 12:15, Екип на Bloomberg
120
Асад използвал химическо оръжие за трети път
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

 Явно му е дошло времето на Башар Асад, употребен от САЩ и от Русия. Сега сме изправени пред избора на по-малкото зло - силите на САЩ, защото през последната година и половина от Русия всичко, което виждаме е смърт. Това каза по Bloomberg TV Bulgaria Мохамед Ал Бармауи от сирийската опозиция в София в директно включване от протеста пред Сирийското посолство.

"Поводът за протеста пред сирийското посолство е съпричастността ни към жертвите на режима на Асад. Не за първи, а за трети път той използва химическо оръжие. Първия и втория път не бяха наказани, но сега явно дойде време за това. Трудно можем да кажем, че се радваме чужди сили да атакуват родината ни, но дойде време и това да се случи".

Използването на газа "зарин" не е лесно и изисква специални условия за съхранение и употреба, с които единствено Асад разполага, обясни събеседникът. Той добави, че международните организации ще успеят да докажат този факт". При процеса на обезоръжаване на Асад от химически оръжия е останало "малко количество", каза още Бармауи. 

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад би се махнал, но нормалните (все още живи) сирийци се държат за него като удавници за сламка
62
0
 
8
 
! Отговори
Баладжията преди 7 години
Махнете го този джихадист. Я намерете един християнин, шиит или алевит от Сирия да видим дали ще говори същото. Само медийни заблуди! САМО! Това че целия проблем е междурелигиозен в основите си ще ви избоде очите, ама щом ще направи Русия по-трудна за обвиняване, много ясно че ще го игнорирате.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Мохамед Ал Бармауи от сирийската опозиция в София е щатен млаяч против всичко за което му платят, изключително неприятен.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2 те стандарти,на Глобалистите
59
3
 
8
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
А, и другото - как така едновременно с "отмъщението" в пълен сихнхрон в района на атакуваната авиобаза (и блок-постовете) започва контраатака на ИДИЛ?Колко да сме ***, че да се вържем как САЩ били срещу терористите? Друг път!
58
3
 
10
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
До Един българинГледам, че си си прекарал деня в напъни да докажеш, че ИДИЛ не могат да са се сдобили със зарин (примерно). Хм, добре. А с джипове Тойота могат ли да се сдобият? Я си направи един, да видим как ще стане. Ама си имат стотици, нали?Поскоро въпросът тук е защо Асад да си реже клона и да използва химическо оръжие, след като знае, че всички защитници на ИДИЛ (САЩ и пинчерите им) ще скочат срещу него.
57
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинМного филми гледаш, малко знаеш факти както и да мислиш.
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинПроизводството на зарин не е по-сложно от производството на амфетамин. Последния го произвеждат под път и над път, често в домашни условия, въпреки че химикалите, от които се прави са строго контролирани и трудни за намиране.Тва че ти си невежа калинка е друг въпрос.
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинСамо по името става ясно че е от "умерените терористи".
54
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жужето затъна в Сирия. Знае много добре че Асад е наследствен престъпник, но сега положението е ни назад ни напред.
53
2
 
7
 
! Отговори
Ххх преди 7 години
Химическа атака няма,има клипчета в нета,че всичко е една постановка!А тези от умерената опозиция са си терористи и главорези!
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинСпоред потърпевшите е било хлор. Ти от къде разбра, че е зарин? От тоя допотопен актьор на снимката по-горе ли?Умерените терористи вече 2 или 3 пъти ги спипват с химическо оръжие, съставките за които биват внасят от ЗАПАДНА ЕВРОПА през ТУРЦИЯ.Същата западна Европа, която по време на войната между Иран и Ирак продаваше на Садам съставките, а ЦРУ му казваха как да ги комбинира и дори къде да ги пуска.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В конкретния случай става въпрос за хлор, не се връзвайте на глупостите в тая статия. А хлор буквално всеки *** може да направи.За да произвеждаш хлор ти трябват единствено 2 неща - солена вода и ток. Електролизата на соления разтвор отделя хлор. Не са нужни скъпи заводи, сложно оборудване или трудни за намиране съставки.
50
1
 
4
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
До Един българин"... все едно да твърдим че джихадистите имат атомна бомба..."Доста плоска манипулация. Химическо оръжие е много общо понятие, но каквото и да е то, сравнението с атомна бомба е несериозно. Държавите, които разполагат с такова се броят на пръсти. Производството на боен отровен газ е нещо, с което могат да се справят и африканските държави.
49
0
 
0
 
! Отговори
seira преди 7 години
До TPE3BEH:ИНТЕРЕСНО!ВЯРВАШ ЛИ СИ, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СИ ТРЕЗВЕН?!
48
1
 
6
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
Асад не е използвал химическо оръжие, а е ударил склад с такова на джихадистите. Малка и неудобна разлика.
47
2
 
3
 
! Отговори
seira преди 7 години
ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ ЗАГИВАТ НЕВИННИ ХОРА...А, ЧЕ "ДРУГАРИТЕ" АМЕРИКАНЦИ СЕ ИЗЛОЖИХА Е БЕЗСПОРНО!!!С ИЛИ БЕЗ ТРЪМП, ПОЛИТИКАТА НА САЩ КАТО СВЕТОВЕН ПОЛИЦАЙ Е ДЪЛБОКО КОМПРОМЕТИРАНА ОЩЕ ОТ ЕРАТА НА "СТУДЕНАТА ВОЙНА"!КАЗАНО НА "МАЙЧИН ЕЗИК":ТАШАКЛАРЪ!!!
46
4
 
0
 
! Отговори
FAKE news преди 7 години
Ако искате да узнаете истината просто обърнете на обратно всичко, което се пише тук и сте готови!
45
1
 
6
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Аз онзи ден използвах химическо оръжие в таолетната на работа. Колегата, който влезе 20 мин след мен излезе с крясъци и сълзи на очите.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От както ни освободиха от "руско робство" властта единствено премина от ръцете на комунистите в ръцете на кучетата на комунистите. Което обяснява и защо нищо не се е променило към по-добро. Броя на крадците драстично се увеличи. България беше регионална сила на времето, сега се губи някъде между държави от централна Африка в класациите.