Тръмп за Северна Корея: Търпението ни свърши!

Ракетната програма на Пхенян изисквала "решителен отговор"
30 юни 2017 20:17,
127
Тръмп за Северна Корея: Търпението ни свърши!
Снимка: Reuters, архив

Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че ракетно-ядрената програма на Северна Корея изисква "решителен отговор" и че ерата на "стратегическото търпение" на Вашингтон спрямо "безразсъдния и брутален режим" в Пхенян е приключила, предаде Ройтерс.

Тръмп говори пред журналисти заедно с гостуващия южнокорейски президент Мун Дже Ин след разговора им в Белия дом.

"Ние работим в тясна връзка с Южна Корея и Япония, както и с други партньори от света, по серия от мерки - дипломатически, икономически и в сферата на сигурността, за да защитим нашите съюзници и нашите граждани от заплахата, позната като Северна Корея", отбеляза Тръмп.

Той даде висока оценка на съюзническите връзки между САЩ и Южна Корея, и ги определи като "крайъгълен камък на мира и сигурността в тази много, много опасна част на света". Без да назовава изрично Китай, Тръмп призова "другите регионални сили и всички отговорни държави" да подкрепят американските усилия за ефективно прилагане на санкциите срещу режима в Пхенян. Франс прес припомня, че вчера Белият дом дом за първи път обяви санкции срещу една китайска банка, обвинена, че улеснява транзакции на компании, свързани с разработването на балистични ракети.

В началото на втория ден от преговорите с Мун Дже Ин американският президент каза, че в момента САЩ предоговарят "сложното" търговско споразумение с Южна Корея с цел "да бъдат отстранени бариерите пред взаимната търговия и пред пазарния достъп". Той изрази удовлетворение от уверенията на своя южнокорейски гост, че смята да работи за това американските работници и компании, особено автомобилните производители, да бъдат третирани честно при сделките с Южна Корея.

Южнокорейският президент от своя страна изтъкна общото мнение на двамата, че само надеждната сигурност може да гарантира траен мир. Затова "заплахите и провокациите на Северна Корея ще получат твърд отпор", подчерта Мун Дзе Ин. Той обаче добави, че санкциите ще се прилагат паралелно с диалог в рамките на един "поетапен и цялостен подход" с цел да бъде разрешен севернокорейският ядрен проблем.

Мун Дже Ин каза, че е поканил Тръмп и съпругата му Мелания да посетят Южна Корея тази година. Поканата била приета "с благодарност".  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
5
 
! Отговори
Think hard now. преди 6 години
Тръмп ако нападне СК, Китай ще нападне ЕС, а Иран ще нападне СА.
38
3
 
7
 
! Отговори
ИЗИ, ИЗИ преди 6 години
РОШАВИЯ МНОГО ОБИЧА ДА СЕ ПРАВИ НА МАЧО, АМА ИЗГЛЕЖДА КАТО ..........МОЧКО !!!!!!!
37
4
 
23
 
! Отговори
И само да добавя преди 6 години
Не Русия трепери от Запада, а Запада трепери от Русия! Без подкрепата на САЩ, Запада и 2 часа няма да издържи срешу Русия.
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А те пък ФАЩ щото не са във фалит. Достатъчна е една ядрена бомба да достигне ФАЩ от 50 еднивременно пуснати да речем, за да не ги броим за държава в следващите 100 години. От това краварите се ***, но са единствени в тоалета. Защото агресорите са те и никой друг не се занимава с СК, защото никой не ги смята за агресор.
35
6
 
2
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
Ахахахаха. Какво каза за Китайците? Ако САЩ окупира СК, това означава да имат бази до границата с Китай. От това по- добър стимул здраве му кажи. Ким Чен Ун никога не би посмял да се изправи с/у САЩ ако нямаше зад гърба си подкрепата (икономическа и политическа) на Русия и Китай. Не би могъл да извади ядрено оръжие, нищо не би могъл да направил. На акъла ли ти е как се вади ядрено оръжие? Трябват 20 фабрики+ за обогатяване на уран. Знаеш ли кви средства и пари трябват. Знаеш ти...
34
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия смаза Русия . Победия във всичко - Ввс , Флот , тактика на пехота , техника, първия реактивен изтребител, първите ракети с далечен обсег за времето си. САЩ са още една класа от горе.
33
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 38Това е все едно да сравниш 10 нинджи и 100 обикновенни човека. СК има много ***, която не е водила война никога. Няма нито подготовка , нито психика , нито техника. Ако изкараш 100 000 пехота ...веднага ще бъдат ударени или от дрон или от бомбардировач. Русия и Китай няма да се намесят , защото нямат икономически стимул. Само с едни санкции към Китай и тя е във фалит със такива население. Дишай ти.
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще помолим другаря Ким да не цели завода на Самсунг, защото е световно богатство. Заводите на японците с обратните волани може.
31
3
 
29
 
! Отговори
До 37 преди 6 години
Никоя държава в света няма и няма да има военно превъзховдство над Русия. Може да не произвеждат смартфони и коли (не им и трябва), но в ракетостроенето няма по- големи от руснаците. ЗАПОМНИ!!!
30
3
 
16
 
! Отговори
До 37 преди 6 години
А Руската армия + Китайската + Северна Корея? Кво прайм тогава? Ще изпепелят САЩ и остатъка не за една седмица а за по- малко от 24 часа. Айде дишай малко. За да разбереш Русия колко могъща държава е достатъчно само да погледнеш само нагоре към звездите...Сети ли се или да подскажа? Да, точно така КОСМОСА!!!! Там Русия е хегемон! Няма вече ядрени оръжия. Те са остаряла работа. Директно от Космоса вече. Айде по- полека с тия страховити комбинации. Запомни....
29
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американската армия + Японската + Южна Корея ...е страховита комбинация ...Не за СК ами за много по-големи страни. Всичките разполагат с много пари , акъл и техника. Ще прегазят СК за седмица. Опитите ида изтреля 2-5 балестични ракети ще свършат катастрофално. Ще бъдат веднага прихванати и свалени. След което към тях ще полетят стотици ракети и бомби. Ще бягат като паткани.
28
3
 
16
 
! Отговори
краварски мурафети преди 6 години
Рижия да внимава много да не се изчерпи и търпението на другаря Ким, че тогава ще стане наистина много лошо.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бау-бау.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА ВЕЧНИ ИМПЕРИИОТНАСЯ СЕ И ЗА САЩ.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЪМП САМО СЕ ЗЪБИ.ЛАЕЩО СЛЕЗ ОТМИНАВАЩИЯ КЕРВАН КУЧЕ.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким изобщо не му пука и ще направи всичко на прах ако го нападнат.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То на Ким-чо акъла не му е много. Тръмп-чо да не усъмне в белия дом с междуконтинентална ракета под памперсите!
22
3
 
12
 
! Отговори
Чист Турчин преди 6 години
Трампеско е чист *** (***) всички адекватни хора не го бръснат за слиива.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким ще смаже САЩ и ще освободи човечеството от злото.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЛКОВА АМЕРИКАНСКА ЖЕЛЕЗАРИЯ ОБИКАЛЯ ОКОЛО СЕВ.КОРЕЯ, АМА НЕ ИМ СТИСКА.ПЪК НА ТРЪМП КАТО МУ Е СВЪРШИЛО ТЪРПЕНИЕТО, НЕ МУ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА СИ ВЗЕМЕ ЕДНО ЛЕКСОТАНЧЕ.