Тръмп за Северна Корея: Търпението ни свърши!

Ракетната програма на Пхенян изисквала "решителен отговор"
30 юни 2017 20:17,
127
Тръмп за Северна Корея: Търпението ни свърши!
Снимка: Reuters, архив

Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че ракетно-ядрената програма на Северна Корея изисква "решителен отговор" и че ерата на "стратегическото търпение" на Вашингтон спрямо "безразсъдния и брутален режим" в Пхенян е приключила, предаде Ройтерс.

Тръмп говори пред журналисти заедно с гостуващия южнокорейски президент Мун Дже Ин след разговора им в Белия дом.

"Ние работим в тясна връзка с Южна Корея и Япония, както и с други партньори от света, по серия от мерки - дипломатически, икономически и в сферата на сигурността, за да защитим нашите съюзници и нашите граждани от заплахата, позната като Северна Корея", отбеляза Тръмп.

Той даде висока оценка на съюзническите връзки между САЩ и Южна Корея, и ги определи като "крайъгълен камък на мира и сигурността в тази много, много опасна част на света". Без да назовава изрично Китай, Тръмп призова "другите регионални сили и всички отговорни държави" да подкрепят американските усилия за ефективно прилагане на санкциите срещу режима в Пхенян. Франс прес припомня, че вчера Белият дом дом за първи път обяви санкции срещу една китайска банка, обвинена, че улеснява транзакции на компании, свързани с разработването на балистични ракети.

В началото на втория ден от преговорите с Мун Дже Ин американският президент каза, че в момента САЩ предоговарят "сложното" търговско споразумение с Южна Корея с цел "да бъдат отстранени бариерите пред взаимната търговия и пред пазарния достъп". Той изрази удовлетворение от уверенията на своя южнокорейски гост, че смята да работи за това американските работници и компании, особено автомобилните производители, да бъдат третирани честно при сделките с Южна Корея.

Южнокорейският президент от своя страна изтъкна общото мнение на двамата, че само надеждната сигурност може да гарантира траен мир. Затова "заплахите и провокациите на Северна Корея ще получат твърд отпор", подчерта Мун Дзе Ин. Той обаче добави, че санкциите ще се прилагат паралелно с диалог в рамките на един "поетапен и цялостен подход" с цел да бъде разрешен севернокорейският ядрен проблем.

Мун Дже Ин каза, че е поканил Тръмп и съпругата му Мелания да посетят Южна Корея тази година. Поканата била приета "с благодарност".  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
15
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Тръмп за Северна Корея: Търпението ни свърши!--------Пак ли бе???Б---х, туй "търпение", то кЪт батерия на Айфон бе. Бегай да го заредиш!
18
13
 
8
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Скоро на гейското синче Кимчо Пънкарчето ще му се стесни жилетката
17
13
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Крайно левите /тия от парада/... - са окупирали форума...
16
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последният тест на балистична ракета на Сев. Корея достигна височина от 1000 км, по данни на японците. Значи може да стигна САЩ, спокойно. Какво чака Ким? Да излетят томахавките ли? Да не си мисли, че Тръмп ще го черпи с ягодов кейк? Той е убиец, като всички американски президенти.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми хайде де!
14
34
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Да се готви жужето...
13
6
 
32
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
За да водиш война, трябва да мислиш и за последствията. Но голямата хапка кравария се осрра и в Ирак. Защо напуснаха страната, след като Саддам започна партизанска война и много кравари се завърнаха, загънати с краварския флаг. А именно от Ирак започна ИД, но безхаберните кравари гледаха да се приберат с по-малко жертви. Същото е и с Афганистан, където краварите напълниха памперсите основателно.
12
34
 
5
 
! Отговори
Анализ преди 6 години
Забелязваме как след поредицата грешки, които президентът Радев направи и след разкритията към него, сочещи към корупционни практики, сега се води активна кампания към пренасочване на общественото внимание към външно-политическите събития.За съжаление, дори тази стратегия да сработи и да задържи временно спадащия рейтинг на президента Радев, в дългосрочен план разклащането на авторитета на президентската институция ще има вредни за България последствия.
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само и тяхното до не свърши че става лошо
10
33
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 3 То ти се чинеше че и Ирак е голяма хапка ,ама американците ги смазаха като бълха за 24ч. И запомни.За САЩ няма голяма хапка.Те са голямата хапка ,дето никой не може да преглътне.Пфу,..!
9
34
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво на Президента Тръмп за решителната му позиция срещу диктатурата и в подкрепа на демокрацията! Истински достоен патриотичен президент и здрава опора за приятелските страни, които граничат със заплахата от Северна Корея!Браво!
8
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Либералите изпадат в дива истерия само при споменаването на името Тръмп. Това означава, че прави нещата както трябва. Успех на Доналд Тръмп, един приятел на консервативна и християнска Източна Европа и враг на дегенератите-ислямофили и геронтофили Макрон и Меркел и слугите им.
7
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кимчо се надува , щото Китай му е зад ***!Зареже ли ги Китай ....ше си траят , като бълха в ***!
6
4
 
31
 
! Отговори
а бе, др.Тръмп преди 6 години
От теб се иска единствено и само да не ги закачаш,и всичко ще е ОК!Освен това не забравяй и Китай!И последно,света не е американски нужник,в който да си дрискаш както ти дойде!
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отваря се нов очакван фронт и там се замесва подквасено тесто като хлебар да се изкажа.Китай е под въпрос,понеже само те подкрепят маймун.Русия пасува понеже има други интереси към арабелите,но имат здрав договор с Китай и Индия,ако една от трите страни бъде нападната се включват и трите заедно..това знаят всички и америкоси и българи и всичко ще зависи от Китай за Сев.Корея.Ако очаткат маймун,тръгва демокрацията там.Ще се пробват
4
4
 
33
 
! Отговори
Карапичо преди 6 години
След Виетнам да сте видяли хамериканците сами да си вършат работата? Насъскват един срещу друго, който искат и завличат Европа и НАТО заедно с тях... Не ги мислите техните самолетоносачи, с удоволствие ще произведат още, докато има данъкоплатци...
3
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чини ми се,че северна Корея е голяма хапка за хамериканите,та дано леко се не задавят...
2
6
 
29
 
! Отговори
мда преди 6 години
Гледай да не свърши това на Кимчо, че до там ще ти е президенството....
1
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега колко самолетоносачи ще изпрати край Корея, Тръмп. Не повече от 5 щото другите 6 са в ремонт.