Ядреният чук на Северна Корея – с удар "в сърцето на САЩ"

Заплахата е реакция към изказване за смяна на режима в страната
26 юли 2017 14:15,
100
Ядреният чук на Северна Корея – с удар "в сърцето на САЩ"
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея заплаши да нанесе ядрен удар "в сърцето на САЩ", ако Вашингтон се опита да смени режима й. Това съобщи агенция Йонхап, като цитира севернокорейската агенция КЦТА, предаде ДПА.

Още по темата

"Ако САЩ дръзнат да проявят и най-малък признак, че се опитват да свалят върховното ни ръководство, ще нанесем безпощаден удар в сърцето на САЩ с могъщия си ядрен чук", заяви говорител на външното министерство в Пхенян.

Смята се, че тази заплаха е реакция на изказване на шефа на ЦРУ Майк Помпейо, който намекнал за смяна на режима на форум миналата седмица.

Според свидетели Помпейо казал, че най-важното нещо, което могат да предприемат САЩ, е да "направят разграничение между ядрен капацитет и човек с намерение да използва ядрено оръжие и да ги разделят".

Изказването на Помпейо "премина границата и сега стана ясно, че крайната цел на правителството на Тръмп е смяна на режима", каза говорителят на севернокорейското външно министерство, предаде БТА.

"Ако върховното достойнство на КНДР е застрашено, трябва превантивно да се унищожат страните и хората, които са замесени пряко или косвено в това, чрез мобилизиране на всякакви средства за удар, включително ядрен", добави говорителят.

От началото на миналата година Северна Корея тества две ядрени бомби и различни ракети. На 4 юли тя изпробва междуконтинентална балистична ракета.

Според анализатори, това я е доближило допълнително към способността да изстреля ракета, която може да удари САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Не плюйте по Чик Чи Рик... - той е приятел и съратник на таварисшч Путин...
8
8
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Вашингтон да се опита да смени режима в СК ... ? Че как може да поставиш под въпрос властта на Слънце Огряният Велик Лидер - Ким Чен Грух .... Това е все едно да заставиш слънцето да не изгреее и над СК да настъпи вечна полярна нощ ... Така че "братята корейци" с право рамахват "ядрения си чук". Но пък погледнато то друга страна Вашингтон вече смени режима на едни други комунистичеки товарищи, сред които беше и нашият Тошо, така че севернокорейците е хубаво да си имат едно на ум .... !!!
7
10
 
17
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
До като запалят кюмура за ракетите,и всичко ще бъде пустиня и камили.............
6
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КИМ единствения ДЕБЕЛ 4овек в северна корея явно за толкова им стига ориза
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удрииии !
4
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те пък намериха кого точно да плашат с ядрено оръжие...
3
5
 
24
 
! Отговори
Wind преди 6 години
Тези пак не са си пили хапчетата. За тяхно нещастие, а може би и наше, във Вашингтон в момента има един, който също не си пие хапчетата...
2
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те добре, че ги има САЩ иначе цялата ви държавна система отива по дяволите. Власта на тоя пухчо се крепи точно на омразата към САЩ. А колкото до ядрения удар... САЩ не са пожелали, не са ви изтрили от лицето на земята.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Северна Корея заплаши да нанесе ядрен удар "в сърцето на САЩ""Оф ок.