НАТО прехвана три руски самолета близо до Естония

За кратко бе нарушено финландското въздушно пространство
Обновена: 1 авг 2017 20:26 | 1 авг 2017 20:26, Веселина Йорданова
86
НАТО прехвана три руски самолета близо до Естония
Снимка: архив, Ройтерс

Испански изтребители от НАТО и финландски изтребители бяха пратени да прехванат три руски самолета, които летели близо до въздушното пространство на Естония, съобщи алиансът в изявление, цитирано от Ройтерс.

Руските самолети са идентифицирани като два изтребителя МиГ-31 и един транспортен АН-26, съобщи НАТО.

"Два испански изтребителя Ф-18 от мисията за охрана на балтийското въздушно пространство бяха вдигнати по тревога от естонската ВВС база Амари. Финландски изтребители също излетяха да прехванат самолетите", съобщи алиансът.

Прехващанията на руски самолети от НАТО зачестиха през последните години заради изостреното напрежение между Запада и Москва около украинската криза, отбелязва Ройтерс.

Срещата на самолетите на Русия, Финландия и НАТО е преминала в международното въздушно пространство без инциденти, отбелязва ТАСС.

Натовските самолети за кратко са нарушили въздушното пространство на Финландия, която не е член на алианса, предаде Асошиейтед прес.

Според НАТО това станало докато испанските изтребители искали от Финландия да поеме прехващането.

Финландското министерство на отбраната заяви, че двата изтребителя на алианса са били във въздушното пространство на Финландия за по-малко от минута.

Международният въздушен коридор над Финския залив е тесен и вече е имало многократни нарушения на финландското въздушно пространство от военни и граждански самолети от съседна Русия. Нарушенията от натовски самолети обаче са редки, отбелязва АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
25
 
10
 
! Отговори
Провери преди 6 години
Най-голямата европейска държава е Украйна.Русия е в Азия.
26
20
 
8
 
! Отговори
Нови санкции трябват преди 6 години
Русия провокира НАТО.Тръмп рита Путин по главата, заради тези глуупави руски постъпки.
25
24
 
10
 
! Отговори
American boy преди 6 години
God Bless America!
24
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе НАТО вие нефелни ли сте, Ан 26 с Миг-31, това е все едно влак стрела да ескортира ТИР, скоростта с която излита Миг-а е по-висока от максималната скорост на Ан-а, а и горивото няма да му стигне до Калининград!
23
12
 
10
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
Това е военен термин и тук граматиката не играе!!! Точно прЕхвана е! Казва се изтребител-прЕхващач, хейтърче!
22
2
 
5
 
! Отговори
8 преди 6 години
И какво сната после интересно
21
23
 
12
 
! Отговори
Догаджоло преди 6 години
Едно е сигурно, руснаците нямат търпение да се отърват от късичкия кагебеец, който през няколко дни ги вкарва в какви ли не приключения! Изборите идат!
20
11
 
16
 
! Отговори
Ха! преди 6 години
"НАТО прехвана..."Извинявай Веске, какво означава това "прехвана"? Да не би НАТО да е хванал нещо прекалено много? Или пък да не си искала да кажеш "прИхвана", с "и"? Мерси предварително!
19
10
 
33
 
! Отговори
Жалко преди 6 години
Защо е цялата тая идиотщина в света..то бива краварска алчност ..много жалко.А можехме да си живеем спокойно и да има пари за бедните и ... Големи глупости написах..
18
6
 
40
 
! Отговори
"Ярс" преди 6 години
Русия е Европа. Тя е най-голямата европейска държава и са с вкъщи. САЩ са натрапници от Америка и никой не ги е канил тук.
17
5
 
20
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Прихванали на Баце увисналия гре.здей!Да живей Володя....докату можи!
16
5
 
33
 
! Отговори
"Ярс" преди 6 години
Русия е Европа. САЩ са Америка. Едните са си вкъщи а другите нападат по чуждите домове. Това е все едно да атакуваш някой който си е в двора за това че е близо до оградата. Ми то така може да стане и сакатлък и нападателя да го карат в спешното.
15
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо чудно да са се изгубили ако са ползвали glonass
14
30
 
13
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Ами с Русия какво ни свързва?Аз не искам да имам нищо общо с една изостанала,пиянска,корумпирана,мафиотска държава където обикновенния човек живее бедно а руските олигарси и мафиоти колят и бесят наред.Една държава която точно като ислямските варварски държави разчита само на продажба на суровини.Държава,където не можеш да се оплачеш ако не ти хресва управлението на държавата,държава където човека е роб,държава от която всяка година милиони руснаци бягат към Запада.
13
8
 
33
 
! Отговори
България мрази сащ преди 6 години
Бизнесът с памперси ще процъфти, ако дръгливите кранти на НАТО продължават се навъртат около Руските самолети.
12
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прехванали са най-бързия изтребител, дето стига Мах3, направен е от никелова стомана и титан, въоръжен с най-модерния радар с обсег 200км, водещ едновременни 10 цели и стрелящ по 4. Може да сваля и нисколетящи ракети круз. Справка Wiki. Та какво са им прехванали точно?
11
8
 
40
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 6 години
Ако Русия нападне НАТО, това няма да бъде война, а ще бъде битка с тероризма.
10
10
 
45
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Твърдението, че Русия може да превземе Полша, Естония и Литва за една нощ е лъжа. Истината е, че Русия може да превземе Полша, Естония и Литва за половин нощ!
9
5
 
25
 
! Отговори
**** преди 6 години
Василев,ти глефай някой руснак тебе да не излекува,че хич не те слуша главата с тези твои агенти дето ги пишеш,то от както е създадено цру,не са имали толкова агенти,колкото ти си изписал до сега.
8
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хванати или прихванати, кое от двете? И като са ги прихванали какво е станало? Руснаците дали са разбрали изобщо? И защо ще летят след тях, международно въздушно пространство е. Всеки може да си лети. И кого вдиганали, испанците. Те пък къде се бутат? Страхът от Русия не дава мира на натовци. Като ги е страх, защо обграждат Русия? Да не мислят, че това ще им помогне да победят? Баси палячовщината от НАТО.