Силите на САЩ се ориентират към по-глобални военни учения

Така ще са подготвени за една по-настъпателна Русия
Обновена: 3 авг 2017 23:02 | 3 авг 2017 22:55,
108
Силите на САЩ се ориентират към по-глобални военни учения
Снимка: Архив, Reuters

Въоръжените сили на САЩ се ориентират към по-глобални военни учения, за да са по-добре подготвени за една по-настъпателна Русия и за други световни заплахи, заяви американски генерал в интервю за Ройтерс, цитирано от БТА.

Генералът от ВВС Джон Хийли, който ръководи ученията на войските на САЩ в Европа, заяви, че е била осъзната нуждата за по-добра подготвеност за все по-сложни заплахи във всички военни области - по суша, вода и въздух, в космоса и в киберотбраната.

Вече са се състояли военни игри с глобална насоченост в по-малки мащаби, но целта е да се проведат по-обхватни учения до фискалната 2020 година с войски от всичките девет бойни командвания на САЩ вместо да се набляга на конкретен район или род войска като морската пехота.

"Стремим се към глобално интегрирана програма на военни учения, така че всички да работим по един и същ нотен лист в едно комбинирано глобално учение", каза Хийли.

По думите му военните игри и обучения са от решаващо значение за подготовката за възможни конфликти и трябва да отразяват глобалното естество на днешните военни заплахи, включително кибервойната.

Хийли заяви, че в Европа се съсредоточава предимно върху Русия и че отблизо се следят руските военни учения "Запад", които започват следващия месец и според експерти ще включват около 100 000 войници.

Той посочи, че руски наблюдатели са присъствали на неотдавнашните учения на САЩ и НАТО в Черноморския регион, но Москва не е отправила подобна покана за своите военни игри. "Те не са толкова прозрачни, колкото сме ние", отбеляза Хийли.

Русия заявява, че в нейните военни учения ще участват по-малко от 13 000 войници и затова не е нужно да се канят външни наблюдатели.

За догодина САЩ планират 11 големи военни учения с участието на редица съюзници от НАТО от Исландия до Великобритания и балтийските републики, а също евентуално и на Финландия. В тези учения ще участват военновъздушни, сухопътни и военноморски сили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
16
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Дотук 99% от публикуваните коментари са апология на Русия на Путин и Северна Корея на Ким Чен Ун. Предлагам всеотдайните на тези два режима автори да се преселят в Русия или Северна Корея. Там могат да пеят 24 часа на ден. 7 дни в седмицата химни в прослава на великите вождове на Русия и Северна корея. Дерзайте комсомолци!
54
5
 
17
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Защо постоянно натякват на света че Русия щяла да напада ? Това си е чисто внушение !
53
3
 
10
 
! Отговори
За заплахата ли? преди 6 години
повод за размисъл:What is the number of US military bases around the world?The Worldwide Network of US Military Bases.List of Russian military bases abroad.та излиза че крадеца вика дръжте крадеца...
52
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До палячото 68 "Това с внушението го кажи на" ...само напиши за търсене "What is the number of US military bases around the world?" и няма какво да внушаваш повече!
51
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Връжените сили на САЩ се ориентират към по-глобални военни учения"По-глобално? Понже краварите се разляли по цялата планета са и на Марс ли ще ги гледаме?
50
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 67Това с внушението го кажи на Украйна , Грузия или Чечня :))) Полша , Литва , Латвия. ***.
49
4
 
18
 
! Отговори
Миролюбивата преди 6 години
Америка,непрекъснато прави миролюбиви учения и внушава на наивниците несъществуваща агресия на Русия. В Европа вече няма де да стъпиш от НАТОвски бази. Озъбили са се като настръхнали хищници и държат света в постоянно напрежение. Ще запалят човечеството. Проклети да са!!!!!!
48
5
 
21
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Глобални учения = придвижване на войски в световен мащаб. Той и Хитлер тренираше и придвижваше мащабно части навремето (Европа, Азия, Африка), ама....
47
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка има толкова военна мощ , че няма от какво да се страхува. Страха е в малките, като русия.
46
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой не иска Сащ ама имат десетки партньори вече десетки години.Русия вече няма никой. Освен режими наложени и платени от нея. Т.е. Имат тук там купени партньори. На кратко проституткккии :))
45
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ли Русия не си стои в ръждясалите граници, защо вечно краде от съседите си ?!
44
6
 
23
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Американците лъжат, лъжат и лъжат.Политиката им за тотално превъзходство ще ни докара война.
43
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия един читав самолет нямат пък тръгнали учения да правят.
42
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако пък аз съм на мястото на Русия повече няма да дам на говедарите нито един ракетен двигател. Да си гледат космоса през крив макарон тогава.
41
16
 
8
 
! Отговори
:) преди 6 години
Ако съм на мястото на ЕС и САЩ ще забраня вноса на консумативи и резервни части за Боинг и Аербъс:)) След няколко месеца авиопарка на "великия" Аерофлот на "великата" Русия е остане на земята:)
40
5
 
22
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
Америка е една сбирщина от престъпници и *** от цял сват водена от лихвари, която е мразена от цял сват
39
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Учения" ли му казват на провокациите на Запада?
38
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е като собствения си "самолетоносач" -само вдига пушилка, дърпат я на буксир и се дави като самолетите му
37
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия избива собствения си народ, а какво остава за другите ...
36
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия да бъде изключена незабавно от мрежата. Нет не им трябва, имат си препарат за вана.