Путин към Радев: Братска дружба свързва народите ни

Руският президент поздрави българския си колега
4 авг 2017 12:00,
432
Путин към Радев: Братска дружба свързва народите ни
Снимка: архив Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави президента на България Румен Радев по случай 25-ата годишнина от сключването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество между двете страни, предаде ТАСС.

"Руско-българските отношения имат отдавнашна и богата история. Във всички времена за тяхна основа служат връзките на братска дружба, на културна и духовна близост, свързващи нашите народи", пише в поздравителна телеграма, публикувана на интернет страницата на Кремъл, пише "Фокус".

Президентът Путин подчерта, че договорът, сключен през 1992 г. е помогнал да се разшири сътрудничеството между Москва и София, да се увеличи обемът на двустранните търговия и инвестиции, да се активизира сътрудничеството в енергийната, научно-техническата, хуманитарната и в други сфери. Той отбеляза, че в двустранните отношения остава значителен нереализиран потенциал.

"Убеден съм, че още една юбилейна дата, която предстои да бъде отбелязана през март следващата година – 140 години от Освобождението на България от османско иго, ще ознаменува нарастващата съвместна работа по всички въпроси от двустранния дневен ред", добави Путин.

Руският президент пожела на Румен Радев здраве и успехи, а на българските граждани благополучие и разцвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драги, теб те свързва дружба единсъвено и само с диктатори. Ердоган, мадуро, ким........ И освен това путин има толкова общо с нашето освобождение, колкото аз имам общо с айнщайн, така ще тъпите лозунги може да си ги сложи някъде.
286
13
 
21
 
! Отговори
123 преди 6 години
Нещастни безпомъчни твари, ако не беше Русия сега България щеше да част от Турция и щяхте да пишете на коментарите на турски. Никога на забравяйте, че България я има благодарение на Русия.
285
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия никога не е имала нормални отношения с никоя държава. В рускатра сфера на ввлияние се влиза или насила с танкове, концлагери и масови убийства и/или с купено "приятелство" за евтини природни ресурси. България, за щастие е член на НАТО, така че със сила вече няма да стане, а със смешните си копейки могат да купят някой като Сидеров или Нинова, сиреч палячовци.
284
9
 
17
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
От такива като този с главните букви сме на това положение. Разпродадоха България по указание на САЩ. Също и плюят против Русия по указание. Кой нормален ще търпи това. Естествено, че ще защити интереса си. Топлете се скъпо сега. Изтървахме огромен пазар също по указание. Аз съм правил мариновани ябълки за руснаците. Сигурно не сте виждали такова нещо. След санкциите на ЕС вижте колко загуби търговията ни и спрете да лаете каубойски кучета. Яжте плодовете ГМО на проамериканските ни управници.
283
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква братска дружба бе чичи? Най-високи цени за газ ви плащаме в цяла Европа, Лукойл монополист без да плащаи 1 ст. данък печалба от незнам колко години насам. Руски агенти натикахте във всички Бг партии, че да ви лобират за проекти, като Белене и т.н. от които имате изгода единствено вие. Какви братя, какви 5 лева. Видяхме какво направихте с едни други ваши "братя" украинците. Руски нещастници
282
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е всичко друго, но не и православна. Какво православно има в това да държиш мумия на сифилитичен садист и масов убиец в огромна пирамида в центъра на столицата си?!!! Това са нечувани варвари.
281
9
 
11
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 6 години
Русия е икономически като Нигерия, само че със сняг!
280
11
 
13
 
! Отговори
Маккейн преди 6 години
България няма друга алтернатива освен Русия!Това сороските изчадия не могат да проумеят, защото мразят всичко родно,продали са се за жълти стотинки и ще пукнат от злоба и бяс.Народа ще изхвърли мършите им на сметището и нахранят уличните ***!
279
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре кога задунайската губерния ще става част от сибирската империя ?
278
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не им ща братската дружба на тея окупатори. Те и с украинците уж си бяха братя, а после им окупираха територии и им запалиха гражданска война- да стоят по-далеч от България!
277
7
 
4
 
! Отговори
българофил преди 6 години
Русофилите на първо място обичате Русия, а България е някъде по-назад. Русофобите пък на първо място мразите Русия и русофилите, а обичта ви към България е някъде по-назад. Ние нормалните българи обаче на първо място си обичаме България и българите, и затова дори вас русофилите и русофобите не смеем да ви мразим!!! ... но дразните!!! :)
276
3
 
10
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Как няма да сме най-бедни от вс. бивши соц. страни . като вс. са се борили с-у азиатската *** - ГДР- 1953г....Унгария - 56г....Чехословакия -68г.....Полша 80г....А ние ВеЧНА ДРУЖБА ! Колко мин.председатели сме имали с 2-но руско-бг. гражданство - Г.Димитров...Атанасов....Луканов ....за да стигнем дъното с Съветско- бг- ГЕЙ- серГей !
275
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
рУСИЯ НЯМА ПРИЯТЕЛИ ЗАЩОТО НЕ Е НОРМАЛНА, ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА. И В БЪЛГАРИЯ, КАТО СЕ ИЗКЛЮЧАТ ЕДНА ШЕПА ПРОДАЖНИ РУБЛАДЖИИ И РЪЖДИВИ БОЛШЕВИКИ, НИКОЙ НЕ ОБИЧА РУСИЯ И НЕ МУ ПУКА ЗА НЕЯ. БЪЛГАРИНЪТ МАСОВО ПСУВА ЛУКОЙЛ ЗАРАДИ СКАПАНОТО КАЧЕСТВО НА БЕНЗИНА И ГАЗПРОМ ЗАРАДИ СКЪПОТО ПАРНО. ЕТО ТОВА Е "ЛЮБОВТА" НА БЪЛГАРИНА КЪМ ТАЯ АЗИАТСКА ИМПЕРИЯ.
274
7
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 6 години
До АнонименА коя е ИМПЕРИЯТА НА ДОБРОТО, а, че не се сещам??? "Империя" и "добро" е ОКСИМОРОН, анадънмо? Нещо като "девствена уличница" и "трезвен алкохолик". Я опитай пак да кажеш нещо, че нещо не се получи.
273
9
 
10
 
! Отговори
Различни светове ... преди 6 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
272
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вярното определение за Русия даде Рейгън преди 30 години:ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО
271
9
 
10
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
270
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, Путин писал до неговото послушно кученце, избрано с помощта на генерал Решетников и продажната ***. Напълно в реда на нещата, васалите трабва да се проверяват отвреме на време.
269
10
 
8
 
! Отговори
ДЯДО ЙОЦО преди 6 години
Боже мили господи! Дали ще доживея да видя отново свободата. Дано Русия час по скоро прекрачи Дунава.
268
3
 
13
 
! Отговори
u4en преди 6 години
ВИНАГИ комунистите в БГ са били с СССР и Раша . защото са ги поддържали и подпомагали заедно да крадат от народа ! До последно - Белене и Ю.поток !