Венецуела – болният човек в Латинска Америка

Тя може да се окаже фатална за демокрацията в страната
4 авг 2017 22:43, Екип на Bloomberg
38
Венецуела – болният човек в Латинска Америка
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Венецуела е болният човек в Латинска Америка не от днес. Но в последно време тази болест се изостри толкова, че може да се окаже фатална за демокрацията в страната и изключително опасна за стабилността в региона. Това коментира бившият посланик на България във Венецуела проф. Лазар Копринаров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Като причини за това той посочи изпадането на страната в изключително тежка икономическа криза, 35%-овия спад на БВП в рамките на три години и рязкото увеличаване на бедността.

"Проблeмът във Венецуела е подобен на Древноримския принципат – форма, в която монархът управлява, декориран с републикански институции. Нещо подобно създаде Чавес, като демонтира независимостта на властите и институциите на едно демократично общество. Те съществуват, само че са кукли на конци по волята на президента".

По думите му голяма част от държавите в Латинска Америка не признават учредителното събрание във Венецуела за легитимно, заради последиците, които може да има от него.

"Тук става въпрос за нарушаване на основни, класически правила на избирателното право. Така че международната общност се възпротиви не само заради това, че не е съгласна с Мадуро, а защото тук става въпрос за изкореняване на изконни, традиционни принципи на демокрацията".

На ръба на гражданска война ли е Венецуела? Изпадна ли тя в международна изолация?

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото решение е бомбардировки до дупка.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сирия и Либия оздравяха. А Колумбия и Мексико са здрави и здраво заливат Щатите и Европа с дроги за богатите европейци.
4
7
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Браво, другарю посланник !Чудесно се подмазахте на САЩ и световния елит.Ние отлично знаем защо Венецуела е трън в техните очи - богата е на петрол, а властта и не го дава на западните корпорации ...Затова само така, другарю посланник !Громете Мадуро и другите врагове на световния империализъм !Вие, Бойко и такива като вас, просто така сте свикнали. Винаги да сте със силните на деня.До вчера бяхте с руснаците и СССР, но вече сте първи евроатлантици и американофили ... :)
3
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не просто управляващите са най-обикновени крадци.Тва ме уж имат некви социални програми да се грижели за бедните е просто прах в очите на хората.А и наскоро джитках из сайтове за запознанства от там?Нем такива свинки по 120-150 кила с бутовете шкембетата триетажните паласки и *** с размер на средна бъчва.Тва се счита за секси.Още доста глад трябва да видят могат да не ядат минимум 1-2години с 80-90 кила излишна сланина.
2
20
 
15
 
! Отговори
Демо преди 6 години
камунизъма и цоцализъма навсякъде водят до упадък на държавата
1
11
 
14
 
! Отговори
БИВШИЯТ преди 6 години
посланик Копринаров ,да го ***,ми се чини пътник от фотоса.Да не превари за оня свет,демократично избраното правител. на ВЕНЕЦУЕЛА.Макар и срещу него да играе ЦРУ.