САЩ готови за работа с Русия, искат да решат проблемите

Тилърсън от Манила: Москва проявява известна воля!
7 авг 2017 08:37,
76
САЩ готови за работа с Русия, искат да решат проблемите
Снимка: архив, Reuters

Държавният секретар Рекс Тилърсън каза днес в Манила, че Съединените щати са готови да работят с Русия и че не е нужен разрив в отношенията между двете страни заради разногласията помежду им, предаде Ройтерс.

Тилърсън, който участва във форума за регионалната сигурност на АСЕАН в Манила, каза след срещата вчера с руския външен министър Сергей Лавров, че Русия е проявила "известна воля" да преговаря, за да се намерят пътища за уреждане на трънливия проблем за Украйна.

Държавният секретар добави, че подхожда прагматично към отношенията с Русия и смята, че проблемите могат да бъдат уредени. Той е подчертал пред Лавров, че на Русия трябва да е ясно, че намесата в избори е много сериозно нещо, посочва Ройтерс.

Рекс Тилърсън каза, че САЩ ще дадат отговор на 1 септември на решението на Москва силно да намали броя на американските дипломати в Русия. САЩ още не са решили какъв ще е отговорът им, продължи държавният секретар и отбеляза, че е задал на Лавров редица уточняващи въпроси за решението на Москва за ответни действия на новите американски санкции, приети от американския Конгрес.

След срещата с Тилърсън в Манила, руският външен министър Сергей Лавров каза в изявление по телевизията, че Русия очаква трудности в гарантирането на прекратяване на огъня в последната от четирите защитени зони в Сирия, предаде Асошиейтед прес. Русия, Иран и Турция приеха през май план за установяване на четири "зони на деескалация" в Сирия и настояха сирийската авиация да не лети над тези зони, напомня АП. Според Лавров ще е трудно да се изработят детайлите за прекратяване на огъня около сирийския град Идлиб. Москва се надява, че може да се постигне компромис за прекратяване на огъня, ако всяка страна, която има влияние в Сирия, включително Съединените щати - убеди въоръжените групировки да спазват примирието, добавя АП.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: САЩРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
16
 
1
 
! Отговори
до 25-тия маймун преди 6 години
:))) и по времето на динозаврите ли крим беше путински ?
30
1
 
17
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до 2ти кога беше в Иран , че така цветущо описваш режима там.Да беше Афганистан, Пакистан поне подобие на реда в Иран тез пришълци към европа щяха там да си седят и т.н....Ела по морето и виж иранките, клинчета бюстиета ,да не мислиш че се на плаж с фереджетата кат онез измислените в Пазарджик..
29
15
 
1
 
! Отговори
до 28-мия маймун преди 6 години
:))) даааа путинчовия иран е супер най-нормална държава !Единствената държава с официален шериат !Ама са супер нормални :))))
28
16
 
3
 
! Отговори
до 26-тия маймун преди 6 години
И американска и западноевропейската демокрация са базирани на едни и същи принципи , който са развивани от западно европейски философи далеч преди да има ги има Америка или западна Европа в настоящия си вид. А руската имперска касапска диктатура - тя винаги си е била такава . От как ги има нямат един ден живот като свободни хора . Само концлагери и изтребление на хора .
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-мракобесния режим е този в Саудитска държава.Там в СА жените за изневяра ги убиват с камъни.Иран е съвсем нормална държава.
26
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по кой закон руската империя прегази Европа и натресе дивашката си комунистическа диктатура навсякъде ?И добре че бяха американците та отърваха половин германия , франция и испания ?
25
0
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До до 12-тия маймунСамо не казвай,че американците и техните сателити(без Европа) са образец за свобода и демокрация-ставаш смешен!Само споменаването на С.Арабия е достатъчно!Колкото до модернизацията на Асад и тя не става за една нощ-трябва си време,особено като се има предвид "материала".Впрочем видяхме апокалиптичните последици от едни бързи "демократизации"....
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е бил руски, сега е руски и винаги ще бъде руски.Прочетете историята на Русия и Крим, евроатлантици прости!
23
15
 
1
 
! Отговори
до 20-тия маймун преди 6 години
:) А по кой закон путинчо крепи най-фундаменталиския и мракобесен ислямски режим на тоя свят - в иран ?
22
14
 
1
 
! Отговори
до 18-тия маймун преди 6 години
:) само руската империя ли има право да краде земя , да изтребва милиони хора , ... и да съденява пролетариите от всички страни ?
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Край с майданите и цветните революции, разбрахте ли?Номерцата ви не минават вече, ясно ли е?
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резултатите от цветните революции и Майдана са следните:1.Либия-хаос, терен на ИДИЛ2.Сирия-хаос, гражданска война, милиони бежанци към Европа3.Украйна-гражданска война, фашистка хунта на власт в Киев, която убива руски деца и жениТова ли искате, западни лицемери?
19
1
 
18
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
9) А по кой закон САЩ си издействаха правото да се месят в управлението на чужди, суверенни държави, да им налагат санкции, да им свалят президентите, да предизвикват граждански войни и да създават ислямски фанатични групировки? По закона на западняшката демокрация или на деспотичния американизъм? Или и двете?
18
9
 
1
 
! Отговори
до 16-тия маймун преди 6 години
да разбира се . И хитлерчи беше законен канцлер и сталинчо законен ген сек и кимчо законен ген сек и червените кхмери бяха законно червени . И всичките изтребиха милиони хора -> законно :)
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО и евроатлантиците кога ще престанете да казвате на суверенни народи как да живеят?Няма да налагате повече фалшива демокрация, за да крадете нефт и газ, ясно ли е?
16
13
 
2
 
! Отговори
до 14-тия маймун преди 6 години
:) ... живях при комунизма и партийните секретари и под руските ботуши .Имам много добра идея какво ще рече чипирано вярно кастрирано куче .
15
1
 
18
 
! Отговори
за Сирия преди 6 години
Асад е законен президент на Сирия.Опозицията на Асад(радикална и умерена) са терористи и бандити.С терористи не се преговаря, те се унищожават, руснаците знаят как да елиминират терористите.Кое не разбрахте, евроатлантици и прозападни лицемери?
14
18
 
1
 
! Отговори
до 12-тия маймун преди 6 години
Какво значи "дойде на власт като наследник на баща си" ?! И как модернизира сирия - с мазета за инквизиции , със изтребване на всеки дръзнал да му се простовопостави ? Като в путинската империя и ккомунистическата българия ?Като в иран където избиват с камъни .И иран се крепи на путинчо ?
13
1
 
15
 
! Отговори
Да бе преди 6 години
До до 8-мия маймунСАЩ и свобода?????Май си готов кандидат за чипиране...Е,не на всички им харесва тая идея-да са верни кучета,при това кастрирани.
12
0
 
13
 
! Отговори
до 12 Факт преди 6 години
Не се мъчи да обясняваш на безмозъчни същества. Това е все едно да стартираш компютър без система.