КНДР за Тръмп: Диалог не е възможен, разбира само от сила!

Пентагонът с план за изпреварващи удари в Северна Корея
10 авг 2017 07:34,
105
КНДР за Тръмп: Диалог не е възможен, разбира само от сила!
Снимка: Архив, Reuters

Северна Корея обяви, че ще е готова с план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до средата на този месец. Планът ще бъде представен на държавния ръководител Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА.

В съобщението се цитира генерал Ким Рак-кьом, командващ стратегическите сили на севернокорейската армия. Той се заканва, че севернокорейските ракети със среден обсег "Хвасон-12" ще прелетят над Япония, ще изминат общо 3356,7 километра за 1065 секунди и ще паднат в морето на 30-40 километра от остров Гуам, пише БТА.

Генерал Ким нарича президента на САЩ Доналд Тръмп "лишен от разум" човек, с когото "нормален диалог не е възможен". Тръмп "разбира само от сила", подчертава той.

Северна Корея излезе с този коментар, след като президентът на САЩ във вторник обеща на затворената комунистическа страна "огън и ярост", ако тя не промени войнствения си курс и извърши агресия. В първа реакция, вчера КНДР даде да се разбере, че проучва внимателно план за нанасяне на ракетни удари по Гуам. През деня Тръмп продължи вербалната ескалация, като похвали американската ядрена мощ.

След заплахата за евентуален удар на територията на Гуам, Министерството на отбраната на САЩ съобщи, че е разработило план за нанасяне на изпреварващи удари по около 20 военни обекта в Северна Корея от бомбардировачи Б-1 "Лансър", обяви американската телевизия Ен Би Си, цитирана от ТАСС.

Пентагонът предвижда в евентуалната операция да участват спътници, дронове, изтребители и разузнавателни самолети, заяви Ен Би Си, цитирайки свои източници. Приоритетни мишени ще бъдат пускови площадки за ракети, изпитателни комплекси и логистични сгради.

Според източниците на американската телевизия разузнаването на САЩ е уверено, че разполага с точна информация за разположението на въпросните обекти. То се е сдобило с част от данните чрез анализ на сведенията за ракетните опити на Северна Корея в последно време.

Южнокорейските въоръжени сили пък са в готовност да реагират незабавно на евентуална провокация от страна на Северна Корея, обяви днес говорител на генералния щаб, цитиран от Ройтерс.

Цитираният говорител определи заканите на Пхенян да удари американската територия Гуам като предизвикателство към Южна Корея и съюза между Вашингтон и Сеул.

Японският министър на отбраната Ицунори Онодера заяви, че Япония може да прехване законно ракетите, които Северна Корея евентуално ще изстреля срещу американската тихоокеанска територия остров Гуам.

Онодера каза пред комисия в долната камара на японския парламент, че националните сили за самоотбрана ще получат разрешение да ударят ракета, изстреляна към Гуам, ако тя бъде преценена като екзистенциална заплаха за Япония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я по-добре се молете да не се почнат! Щото последствията може да са катастрофални. Жоро Илиев сигурно е имал по-голям "военен бюджет" от този, дето стреля по него, но това не го спаси. Не само парите са важни! Лошото е, че всички ще го отнесем!
43
2
 
9
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-ссддКогато правиш сравнение с бюджети,поне малко трябва да разбираш от икономика,което на тебе поне за сега това ти обягва,и пиши това от което наистина разбираш,а не съчинения по картинка.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДЕмобилизиран ***. Хахаха! Готино име!:)))
41
1
 
4
 
! Отговори
ДЕмобилизиран трол преди 6 години
Братя зелени,Не се напъвайте! Това дето произлиза от вашето напъване - мирише!И смисъл нема, никой не го консумира освен себеподните ви/ни!Иначе играта е свирена вече!
40
29
 
7
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До ****Какво имат и нямат русия бе клоун ? Имат останала техника от СССР,а в днешно време нямат технологичната и финансова възможност да разработват каквото и да било по-различно от лада нива.Бюджета им е 60млрд и започва да намалява всяка година.За справка бюджета на САЩ е 600млрд на година.Дори Китай са десетилетия пред Русия на тази тема.Да не говорим ,че руските пияници нямат ресурса да водят и дълга война.САЩ могат да водят война с 10 държави едновременно в продължение на 2 години.
39
7
 
22
 
! Отговори
до 36 от славянин преди 6 години
Син ***, съвсем скоро един краварски генерал заплаши Китай, че ще го удари с ядрено оръжие ако Тръмп нареди, нали са най-големите им търговски партньори!? Китай си има свой вътрешен пазар 5 пъти по-голям от краварския и се преориентира постепенно към него, а Русия ''никога нямало да се обърне срещу сащ заради една северна Корея''!!!??? Достатъчно е да се повиши радиационния фон на територията на северна Корея, за да разбереш дали Русия и Китай няма да се обърнат срещу сащ!
38
8
 
10
 
! Отговори
i'm преди 6 години
Е само това остана. Корейците да "метнат" една ракета по американската база, убеден съм че само това чакат американците и ще си направят тестов полигон от определени части на Северна Корея. Но едва ли Ким е толквоа глупав, за да бомбардира американска база. А може би това трябва да стане, за да се обединят двете държави, както е редно да бъде.
37
5
 
14
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-ссддЗнаеш ли колко си гламав,как разбра какво има,и какво няма Русия,моли се никога да не ти се налага да разбираш какво има,а трзи приказки за нато,ги разправяй на хлапетата в махалата.
36
7
 
15
 
! Отговори
славянин преди 6 години
А с намиращият се на 40 километра от севернокорейската граница 11 милионен Сеул какво ли ще стане при една война!? Южняците твърде късно и по-най трудния начин ще разберат фаталната си грешка, че са пуснали задокеанските *** на своя територия!
35
17
 
9
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До до 30 от славянин;Червен ***,Китай никога няма да се обърне срещу САЩ,най-малкото защото са най-големите търговски партнъори в Света.Русия също никога няма да се обърне срещу САЩ заради една Северна Корея,а и дори да го направят това ,ще означава край за руската *** във всяко едно отношение.Да не говорим ,че Русия ще се изправят и срещу НАТО освен САЩ ,а да се изправиш срещу НАТО ,трябва да имаш технология от друга планета,а руснаците нямат възможност дори да си въоражат армията.
34
1
 
9
 
! Отговори
не мож ви стигнем Ам преди 6 години
До Калеко АлекоЕ друго сте истинските *** дето не давате копанката друг да я доближи!
33
7
 
13
 
! Отговори
до 34 от славянин преди 6 години
На ''великите'' задокеански *** даже през 1999 сърбите им свалиха един ''хипер хай-тек невидим'' бомбардировач със стара съветска С-125!
32
11
 
13
 
! Отговори
до 30 от славянин преди 6 години
Ха-ха-ха-ха, на ''великата'' задокеанска *** и трябваха цели 78 дни бомбардировки, за да пречупят ''високотехнологичната'' армия на Сърбия, сега щели за 60 секунди да унищожат армията на Северна Корея!? Холивудските продукции не са като реалността, демократче! При една война между Северна Корея и сащ и Русия, и Китай ще помагат на първата по съвсем известни причини! Явно задокеанските *** не са си научили урока от 1950-1953 години!?
31
6
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
По всичко личи, че "Шоуто на Грухчо и неговите прасенца", пак радва своите почитатели ..... !!!
30
7
 
5
 
! Отговори
ИИИ какво толкова?! преди 6 години
Намери се един дето раздава заплахи колкото кравариите и останалия свят трябва да съчувстваме на последните!!?Що?
29
10
 
12
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До анонимен 6;Китай си прекратиха договора за сътрудничество със Северна Корея заради ядрената им програма,така че надали са те.Руснаците няма как да им помагат технологично по простата причина че на тая тема самите те са много изостанали.Все едно Сирия да ти помага..А кимчо ако направи един грешен ход ще види истинската същност на американската армия.Ще има "да изчезнеш за 60 секунди".Просто на тая тема САЩ са десетилетия пред сввта.
28
4
 
7
 
! Отговори
размисли преди 6 години
Шута казва истини от които и царя го боли.."за Тръмп: Диалог не е възможен, разбира само от сила!"
27
7
 
0
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Според Корана, Антихриста (Дедджал) ще допринесе за много кръв и войни на Света но също и до изобилие от некачествена храна. Но ще дойде Иса Месих (Христос) и ще унищожи Анрихриста. Винаги съм приемал САЩ за Антихрист но Кимчо нещо не го приемам за Исус. Явно в менюто на Тръмп ще има печен Ким на фурна или някаква мазна супа.
26
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствения начин да се спасиш от американската демокрация, и да си независим от сащ, е да притежаваш ядрено оръжие вожещо да порази сащ.Само това е спасението от краварите.
25
13
 
20
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Гледам снимката и си мисля ,че така ще изглежда и снимка от едно евентуално управление на комунистите. Представяте ли си как седи в средата Корнелия Нинова и с идиотска усмивка крои ядрен удар срещу САЩ !!! А около нея с цъфнали на лицата им угоднически и раболепни усмивки на Желю Бойчев,Антон Кутев,Жаблянски.... Дали е кошмар или реална опасност ?