Тръмп: Ким истински ще съжалява, ако удари Гуам!

Северна Корея я очаквали големи неприятности, ако това стане
Обновена: 12 авг 2017 14:25 | 12 авг 2017 07:56, Елка Василева
68
Тръмп: Ким истински ще съжалява, ако удари Гуам!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че се надява севернокорейския лидер Ким Чен Ун "напълно" да разбере сериозността на предупреждението му срещу Пхенян да не предприема военни действия срещу САЩ или съюзниците им, съобщи Ройтерс.

"Надявам се те напълно да разберат сериозността на това, което казах", заяви Тръмп пред репортери в частния си голф клуб в Ню Джърси. "Тези думи са лесни за разбиране", добави Тръмп.

Още по темата

"Ако той направи каквото и да е срещу Гуам или друга американска територия, или някой съюзник на САЩ, той истински ще съжалява и бързо ще съжалява", увери американският президент.

Тръмп заяви още, че Северна Корея я очакват "големи неприятности", ако реши да нападне американската тихоокеанска територия остров Гуам, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп каза, че още не е говорил с губернатора на Гуам, но чувства, че жителите на острова ще бъдат в безопасност. "Ако нещо се случи с Гуам, ще има големи, големи неприятности в Северна Корея", заяви Тръмп.

По-рано тази седмица Пхенян обяви, че разработва план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до средата на този месец. Планът ще бъде представена на държавния ръководител Ким Чен Ун, който ще вземе решение дали да го приложи, пише БТА.

Тръмп омаловажи критиките на германския канцлер Ангела Меркел срещу реториката му за Северна Корея. Меркел се обяви против ескалацията на войната на думи между Вашингтон и Пхенян и заяви, че не вижда военно решение за конфликта около Северна Корея. Меркел "е мой много добър приятел. "Може би тя говори за Германия, със сигурност не говори за Съединените щати", каза Тръмп в отговор на журналистически въпрос за позицията на германския канцлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
15
 
! Отговори
мънъфчо преди 6 години
тръмпера що е все с отворена уста на буквата О ?
13
14
 
28
 
! Отговори
Техник преди 6 години
Само повредени хора може да подкрепят агресора САЩ.
12
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че са хамериканците да възпират червените луди агресори. Корейският народ го разбирам- намират се в най големият трудов лагер, сутрин и вечер се молят пред портрета на династията, а ако не се смеят в единство ще увиснат на близкият стълб, а вятърът ще ги охлажда по партийному- нека младите да четат и никога не допускат червен или кафяв фашизъм. Дали борбата за социално равенство е илюзия и лицемерие- нека видят нашите борци- червените ни милионери говорят за социална справедливост.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо приемаш милиардера Михаил Прохоров за постоянно у вас,нали за руснаци не може?Вероятно защото някои са по-руснаци от другите,а баба му е чистокрвната рускиня Исаковна...
10
12
 
21
 
! Отговори
Ха преди 6 години
САЩ са агресора,заглавието е подвеждащо. ...
9
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Това навярно ще е третата последна война за човечеството.И колко подло американците си създадоха военни бази в Европа,та китайците ,и който и да тръгне срещу Америка,пътя му да минава през Европа.Но със сигурност и те ще пострадат.
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
LUDA DYRJAVA LUD NAROD LUD PREZIDENT
7
17
 
12
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Запада изнесе производството си в Китай,за да има какво да ядът малките диваци,които не спрехя да се множат като зайци.Запада подържаше и изкупуваше петрола на високи цени,за да може руската и мюсулманските изостанали кочини да си оправят държавите.И какво получи Запада за това?Китай и Русия взеха да си правят пак империи,да сключват съюзи,и мръсни игрички.Някои мюсулмански лидери се помислиха за велики и тръгнаха да градят велики ислямски съюзи.Подаваш му ръка,то гледа да ти я отхапи.Бой и бой
6
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са ми интересни тези наивници които си мислят, че САЩ в Книжен тигър. От години чета, утре ще фалират, долара ще изчезне, загиват и т.н. Когато отидете и поживеете в САЩ ще разберете, че въпреки несъвършенствата в САЩ, там има икономически растеж. Работи се много, не се пилее време, плащат на най-умните най-много и ги привличат. Бил съм и във военните им бази и мога да кажа, ред и дисциплина. Вижте през ВСВ, биха ли се добре, биха се. А днес технологиите им превъзхождат многократно Ким. Е?
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на децата е ясно,че лаещите кучета не хапят.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел да си гледа емигрантите, да не казва на Тръмп какво да прави.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
явно тръмполино не осъзнава какво е патриотизъм! за сащ това е просто една дума, но за някои народи е въпрос на огромна чест и отговорност! ким ще стане национален герой и ще умре с гордост, вместо да съжалява,важното е да срине икономиката на сащ! едно нападение на американска територия и долара ще се срине! за сащ всичко е бизнес и пари, затова си избраха бизнесмен за президент!
2
3
 
24
 
! Отговори
САЩ???? преди 6 години
Нещо да кажат САЩ за Маршаловите острови - райското кътче на Земята.За изселването на коренно население от остров Бикини.23 ядрени устройства са детонирани само в периода 1946 - 58 г.А водородната бомба "Браво", 50 пъти по-силна от тези в Япония.. Никой в радиус от 100 мили не е предупреден.Чак след заведени дела се разбира за жертвите. Засегнати са части от Япония, Австралия и т.н.САЩ моли "любезно" местните жители да се евакуират за "хуманни цели".Нагазаки, Хирошима, остров Бикини????
1
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакват я големи неприятности?Ами то после дали изобщо ще има Северна Корея, ако се стигне до подобен сблъсък?