Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела

Каракас: Заплахата на президента на САЩ е акт на лудост
12 авг 2017 08:12, Елка Василева
253
Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна операция срещу Венецуела в отговор на действията на президента Николас Мадуро да консолидира властта си, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Хората там страдат, умират. Разполагаме с много варианти за Венецуела, включително евентуален военен вариант при необходимост", заяви Тръмп пред журналисти в частния си голф клуб в Ню Джърси.

Заплахата на президента на САЩ Доналд Тръмп за военна намеса във Венецуела е "акт на лудост", заяви министърът на отбраната на южноамериканската страна Владимир Падрино, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес. "С този екстремистки елит, който ръководи САЩ, кой знае какво ще се случи на света", каза генерал Падрино по националната телевизия.

Министърът на комуникациите Ернесто Вилегас нарече изявлението на Тръмп "безпрецедентна заплаха срещу националния суверенитет".

Правителството на Тръмп вече наложи поредица от санкции срещу Мадуро и няколко десетки бивши и настоящи венецуелски официални представители, припомня АП. Но една военна намеса би означавало изключителна ескалация на ответните мерки на САЩ, отбелязва агенцията.

Пентагонът заяви по повод изявлението на Тръмп, че американските военни са готови да защитават гражданите на САЩ и американските национални интереси, но окачестви като "безпочвени" инсинуациите на Каракас за планирана военна намеса от страна на САЩ, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
26
 
! Отговори
Varnenec преди 6 години
Светът трябва да изолира САЩ,трябва да се наложат санкции,такива като на Северна Корея,Русия.Трябва да се спре да се търгува с $$. Да се започне само с Евро.И проблемите на света ще престанат.Американците трябва да бъдат изолирани тотално от останалия свят.Но ме притеснява мисълта,че САЩ,ще се превърнат в комунистическа държава и ще почнат да заплашват света с ядрен апокалипсис :)
17
16
 
5
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Тръмп трябва да мисли и за военни действия срещу София. Комунистите трябва да бъдат изпепелени с атомна бомба.
16
6
 
26
 
! Отговори
Към американофилите преди 6 години
Тръмп си показва рогата,но ако беше онова хищно и войнолюбиво бабе,вече щеше да е драснала клечката...... Ама,те милите хамериканци,всички войни ги отварят с мирни цели..... Дано се намери някой да изтрие това зло от лицето на земята,че ще запали света. Бах тази дива сбирщина. Вече цял свят знае що за миризлив краварник са и винаги с рогата напред към света.
15
5
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Венецуела е много богата на петрол. По времето на Уго Чавес държавата беше стабилна и просперираща.След смъртта му предизвикана от американските служби Венецуела е разтърсвана от ени терористични актове вроатлантически терор. Бяха извършени откровени терористични актове.Платени *** на Запада опитаха цветна революция. Там, където Западът изнесе своя евроатлантизмът настава хаос, гражданска война и мизерия.
14
3
 
13
 
! Отговори
Дано преди 6 години
Една *** мислила,мислила пък се одавила накрая. ...
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ ще бъдат изпепелени ....
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 Анонименти недей пиши така да не изпревариш събитията ...
11
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: 9А кой издигна Тръмп? Другият агресор, Путин, нали?
10
3
 
16
 
! Отговори
JALKO преди 6 години
TOQ NEZABAVNO V LUDNICATA V USA NQMA NI EDIN NORMALEN ZA PREZIDENT
9
5
 
37
 
! Отговори
До кога преди 6 години
САЩ са агресори и терористи и думите на Тръмп го доказва,САЩ са заплаха за човечеството.
8
5
 
39
 
! Отговори
САМО ПИТАМ преди 6 години
Коя държава е агресор в случая Русия или сащ?Сега мислел за военни действия във Венецуела, ама вие само това мислите от самото си създаване като държава.Цялата им икономика в последните няколко десетилетия се крепи, изцяло от военни действия по целия свят.америка ще си строши главата, Китай открито заяви че ако бъде нападната Северна Корея, ще я защити.Това е ясен знак за краварите че трябва да се спрат, и отдавна вече не са главен фактор в света.
7
4
 
41
 
! Отговори
БГ преди 6 години
САЩ империя на лудите.
6
3
 
29
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Само празни приказки на болен човек,който още не знае къде се намира ....
5
3
 
38
 
! Отговори
ДДТ преди 6 години
Корея,Венецуела...къде още има мераци неуравновесения чичо от голфигрището? Да вземе да прочете близката история на САЩ - Залива Кочинос, Виетнам,Корея, навсякъде яко напердашени и позорно избягали. Нека обясни на майките и жените на бойците,че е предвидил военни почести за ковчезите,с които ще ги "зарадва". Сигурно ще го разберат.
4
38
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремълското джудженце кси хаепе *** от яд, че помогна на бай Дончо да стане президент. А какво стана с нашето Тръмп общество съставено от видните русофили Иван Гарелов, Светлана Шаренкова , Борислав Цеков и прочия другая ***?
3
37
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп да ги почва всичките подред, въобще да не ги бави! Да се готви джуджето Путин!
2
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютни диваци се оказват мериканците. И какво ще постигне с военна намеса във Венецуела? И без това хората страдат достатъчно
1
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поведението на Тръмп прилича на това на Хитлер. Май ще се наложи на Путин да му оскубе рижия перчем да се вразуми.