Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела

Каракас: Заплахата на президента на САЩ е акт на лудост
12 авг 2017 08:12, Елка Василева
253
Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна операция срещу Венецуела в отговор на действията на президента Николас Мадуро да консолидира властта си, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Хората там страдат, умират. Разполагаме с много варианти за Венецуела, включително евентуален военен вариант при необходимост", заяви Тръмп пред журналисти в частния си голф клуб в Ню Джърси.

Заплахата на президента на САЩ Доналд Тръмп за военна намеса във Венецуела е "акт на лудост", заяви министърът на отбраната на южноамериканската страна Владимир Падрино, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес. "С този екстремистки елит, който ръководи САЩ, кой знае какво ще се случи на света", каза генерал Падрино по националната телевизия.

Министърът на комуникациите Ернесто Вилегас нарече изявлението на Тръмп "безпрецедентна заплаха срещу националния суверенитет".

Правителството на Тръмп вече наложи поредица от санкции срещу Мадуро и няколко десетки бивши и настоящи венецуелски официални представители, припомня АП. Но една военна намеса би означавало изключителна ескалация на ответните мерки на САЩ, отбелязва агенцията.

Пентагонът заяви по повод изявлението на Тръмп, че американските военни са готови да защитават гражданите на САЩ и американските национални интереси, но окачестви като "безпочвени" инсинуациите на Каракас за планирана военна намеса от страна на САЩ, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно, руските *** трябва да бъдат мачкани навсякъде по света! Иначе пренасят зараза.
37
27
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 6 години
Първо Мадуро, после Путин! Бай Дончо знае как се свалят диктатори!
36
3
 
14
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Мдааа. Никой не може да ти направи това което сам можеш да си направиш. Кравария действа именно на този принцип.
35
2
 
37
 
! Отговори
от Белия дом преди 6 години
Хората там страдат, умират... и имат прекалено много петрол.
34
4
 
18
 
! Отговори
WTF преди 6 години
Да нападнат някоя страна, която е бедна на ресурси - има много, които страдат. Но Венецуела е най-добре - има петрол. С демократични ракети по населението и вечна и опустошителна гражданска война в името на мира... :)
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не усещашТи си вземи лекраствата да не забравиш.
32
4
 
3
 
! Отговори
Не усещаш преди 6 години
Че имаш кравешки рог отзад и устата ти вони на кравешки........Папкай,папкай...!!!!
31
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Ми хайде де? От кога чакаме ама нещо все не му стиска на Путин. Видяхме го в Турция колко струва. ***.
30
5
 
3
 
! Отговори
мики преди 6 години
Чичо Скруч Трябва да не изкара мандатаси до края защото може след него само *** да останат на земята..
29
3
 
2
 
! Отговори
Straxotna dyrjava преди 6 години
Naselenie, konekradci ,ubiici i protitutki gen prestypen
28
9
 
15
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Според перхидроления надрусан дедик хората във Венецуела "страдат и умират" и заради това трябва да се " демократизира"! Удобно пропуска, че страдат и умират хора поради лошо управление в цяла Ю. Америка, Африка, Азия, островите около Говедария, а от дрогата от съседна Колумбия страдат и умират много негови поданици, но тях не мисли да напада, щото са " демократична" мафия!
27
7
 
20
 
! Отговори
САМО ПИТАМ до27 преди 6 години
Въпросът е кой е агресорът в случая, не става въпрос за диктатура, а в същност какво прави сащ в други държави.Премахва законните президенти и налага свои протежета, това как се тълкува бе гейевроатлантик.*** на американски за.дн.и.ц.и води до шизофрения.Единствената държава която "пази мира" с войни е сащ.
26
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата година руски стратегически бомбардировач Ту-160 беше на приятелско посещение във Венецуела. Може пак да дойде на неприятелско посещение на американските сввини
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИкой ли не разбра че една смешна държава на 200 години неможе да оправлява светът СА Щ искат постоянно да са в война с някой ми просто им покажете че те не са водеща сила и нека им подопите гимиите да знаят и да мълчат
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом гнидите и американските изтривалки, от Козяк изскочиха от дупките си и започнаха яростно да защитават своите господари.Значи светът върви в правилната посока и може без сащ.
23
2
 
16
 
! Отговори
сиромах преди 6 години
Скоро ще гледаме филмът Краварите са полудели!Този управител на света ще направи трета световна както я кара!Я някой да ми припомни колко свои президенти ликвидираха тези ненормалници и за колко чужди още им текат лигите!Трябваше ли цялата международна общност да ги атакува по времето на Куклуксклан а и още си ги тепат черните по улиците като зайци!
22
3
 
21
 
! Отговори
Naivnici преди 6 години
USA e vsichko drugo no ne i demokraciq govedo
21
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До САМО ПИТАМРусофилче, за разлика от руската *** Америка не е диктатура за да става това, което си мисли някой с власт, пък бил и той президент. Единсвено в диктатури като руската психическите отклонения на президента се отразяват на външната и вътрешна политика. Какво казъл бай Дончо и какво препре дала ТАСС са дъвка за слабоумници.
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от кога пък май муна е "забранена дума? Днесбг задминахте и китай по цензура
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп почва да изпада в някаква истерия, безконтролен и непредвидим и диот с ядрено копче. *** с граната дето се казва.