В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията

Според Пхенян всички те доброволно пожелали да се включат
Обновена: 12 авг 2017 18:00 | 12 авг 2017 17:48,
311
В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията
Снимка: архив Reuters

Северна Корея обяви днес, че близо 3,5 милиона работници, партийни членове и войници доброволно искат да се присъединят или отново да се включат в армията, за да окажат отпор на новите санкции на ООН и да се противопоставят на САЩ на фона на геополитическото напрежение между Пхенян и Вашингтон, предаде Ройтерс.

Вестник "Нодон синмун", орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия, уточни, че доброволците са предложили да се присъединят към армията, след като Корейската централна телеграфна агенция в понеделник разпространи съобщение, осъждащо новите санкции, наложени от ООН заради ракетните изпитания на Северна Корея.

Още по темата

По-рано тази седмица Пхенян обяви, че разработва план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до средата на този месец. Планът ще бъде представен на държавния ръководител Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи, пише БТА.

Корейската централна телеграфна агенция съобщи в сряда, че в Пхенян се е състоял мащабен митинг в подкрепа на правителството. Северна Корея и преди е мобилизирала огромно количество хора, за да покаже решимостта си, когато се изостря напрежението.

През август 2015 г. един милион севернокорейци предложиха да се запишат в армията, когато се взриви мина в демилитаризираната зона между двете Кореи и напрежението се изостри допълнително.
Северна Корея предупреди чуждестранните дипломати да напуснат Пхенян през 2013 г., когато замрази работата по съвместен междукорейски промишлен парк и заплаши с ракетни удари американски тихоокеански бази, по-конкретно Гуам и Хавай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на севернокорейците. Народ с достойнство. А България си смъкна гащите и се наведе на "по-старшите партньори"!
30
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крилатит ракети не вършат работа, СК е планинска страна, това не е Ирак, като Афганистан, а там вече 14 години ядат бой янките. Единственото решение е масиран ядрен удар, но дори и тогава СК ще успее да унищожи поне няколко щата в Америка, да не говорим че Южна Корея и Япония ще бъдат ударени първи. Краварите *** от яд и не могат нищи да направят.
29
2
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Браво, да живей!
28
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези ако не бяха под санцкии вече повече от 60 години щяха да са много по напред от Южна Корея. И дори и под санкции се оправят и стандарта на живот им е много по висок от евроатлантическа България където 80% живеят в бедност.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е нужно САЩ да използва ядрено оръжие в КНДР. Ще ги обстрелва с крилати ракети. Ще ги изравни със земята.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаем колко е "доброволно" всичко при комунизма.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До inedне, за еврохомосексуалисти
24
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корейците ще попилеят краварите при конвенцонална войма, ще размажат американците като xлебарки ако стъпят на тяхна териториа(както го направиха вече при войната в Корея). А САЩ не могат да ударят СК с ядрено оръжия защото е на границата с Китай, а Сеул е само на 80 км - ще пострадат и Китай и Южна Корея и Китай моментално ще се намеси и краварите е свършено. Сега във Вашингтон скачат като жаби и не могат нищо да направят, а малкият Ким им се хили в лицето.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма база за сравнение - РК и КНДР, и ФРГ и ГДР.
22
1
 
2
 
! Отговори
ined преди 6 години
Между другото 2012 при римейка на RED DAWN сценаристите заменят руснаците и Жорж Ганчев със северно корейци. После да не каже някой, че в Холивуд няма ясновидци
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА колко еврохомосексуалисти ще се запишат доброволци да се бият в Северна Корея?-----------------За русофилите ли питаш?Защото май те повечето са хомосексуалисти, като кумира им - Путин.
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай и Русия нма да се намесят по никакъв начин. Което значи, че КНДР може да бъде изпепелена.
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имали реално само една ракета и то не се знаело дали тя може да порази въобще някаква цел или няма да се разпадне по пътя.По принцип е сложно.Те и китайците купуват двигатели за истребителите си от Русия. А тея в КНДР откъде потенциал да построят нещо работещо?На думи са велики, но на дело ще се окажат едни мишки с големи лъжи.
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко еврохомосексуалисти ще се запишат доброволци да се бият в Северна Корея?
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички от БКП доброволно са се записали доброволци в КНДР.Ще изоставят милиардие си и ще отидат за паница ориз там да се бият за "идеята".
16
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите се гърчат като червеи от безсилие и не смеят нищо да направят. СК ще бастиса поне няколко щата ще станат на пепел, плюс Южна корея и половин Япония ако янките се осмелят да ги нападнат. И тогава със САЩ е свършено, ще се окаже, че не могат да защитят собсвените си съюзници.
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе то и в България 3,5 милиона живеят в бедност и мизестват доброволно, иначе при капитализма и пазарната икономика могат да станат собсвеници на петролни рафинерии, на корабостроителници и да печелят милиарди от държавни поръчки - всеки има равни шансове да стане милионер при капитализма, но ето, те просто няколко милиона в България доброволно са избрали да живеят в мизерия.
14
2
 
11
 
! Отговори
ined преди 6 години
Който не се запише доброволно ще го запишат на трудов лагер
13
13
 
14
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ФАЩ не могат да победят когото и да било без да имат широка колалиция от пушечно месо!Величието на американската армия съществува само в Холивудските пропагандни филми за собсвтвена тяхна си консумация.ФАЩ са просто майтапа на човечеството!
12
12
 
12
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Точно с войници се води. За да победиш една държава трябва да направиш сухопътна операция иначе няма как. Не става само с томахавки и изтребители. Не технологиите печелят войната, а хората!