Жертвите на кървавия ад в Барселона - поне 13

Полицията отцепи района и е по следите на нападателите
Обновена: 17 авг 2017 22:07 | 17 авг 2017 19:57, Веселина Йорданова
165

Снимка: БТА

Най-малко 13 души са убити при при врязването на микробус в множеството в центъра на Барселона, съобщи Ройтерс.

Нападението стана на популярната туристическа улица "Рамбла" в района на Пласа Каталуня (площад "Каталуния").

Още по темата
Вестник "Периодико" съобщи за между 20 и 25 ранени при врязването на микробуса сред пешеходци.

Полицията смята случая за терористичен атентат.

Според "Периодико" шофьорът на микробуса се е укрил в турски ресторант и е възможно да е взел заложници.
Ройтерс съобщава, че в ресторанта са се барикадирали двама въоръжени мъже, но засега не е ясно дали те са били в микробуса.

Според "Периодико" от заведението са се чули изстрели.

Полицията е отцепила улица "Рамбла" и е наредила магазините и близките станции на метрото и влака да бъдат затворени, предаде Асошиейтед прес.

Хората са призовани да стоят настрана от района, за да не пречат на спасителните служби. Хеликоптер прелита над квартала.

Улица "Рамбла" е сред главните туристически места в центъра на Барселона със своите магазини и сергии.

Пешеходците вървят по широка пешеходна алея в средата на улицата, а от двете й страни преминават коли.
Испанският премиер Мариано Рахой заяви, че е във връзка с местните власти и че най-важното сега е да се окаже помощ на пострадалите, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията, съобщи МВнР.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Испания: 0034 913 455 761; 0034 913 456 651

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще се забрани тази гнъсна религия исляма? Това не са хора а животни!!! Или забрана или изтребване, няма друг начин. До кога ще бъдат газени невинни хора, до кога??? Защо се търпи толкова, защо се допускат в Европа???
81
7
 
3
 
! Отговори
1243 преди 6 години
Лоши хора има навсякъде,защо никой не припомни например колко цивилни избиха френските войници в Алжир например.
80
3
 
5
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
Инсталирам срещу 20 лева профилни снимки с испанското знаме във фейса!
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УЛИЦА Рамбла не е улица, а много широк и просторен БУЛЕВАРД, подобен на нашия Витошка.
78
0
 
19
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
САЩ трябва да са доволни ! Тяхната политика се осъществява с най-бързи темпове. Вчера -оня ден имаме критика от тях, че не сме достатъчно толерантни /дори и според нашата си собствена Конституция/ към различните видове религии! Сега някъде по центъра на София да се направи джамия-- няма къде да благодарят на Аллаха, че са приети в добрата и толерантна България !!!!!
77
0
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Какво пречи политиката на Унгария да стане официална за ЕС? С тези темпове на ислямизация след 100 г Европа ще е халифат.
76
2
 
26
 
! Отговори
Найденов преди 6 години
ТОВА НЯМА ДА Е ПОСЛЕДНИЯТ АТЕНТАТ НА ПРИМИТИВНИ ПРИМААТИ. ЩЕ ГИ ИМА ПАК И ПАК И ПАК И ПАК.....ДОКАТО ЗАПАДНИТЕ ПОЛИТИЦИ НЕ ОСЪЗНАЯТ , ЧЕ ТЕЗИ ПЪЛЧИЩА ЖИВЕЯТ В ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ ТОТАЛНО РАЗЛИЧНО ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО. СПОМНЯМ СИ КОГАТО БЯХ В МАДРИД МИНАЛАТА ГОДИНА /ПРЕЗ АПРИЛ БЯХ И В БАРСЕЛОНА/, НА PALACIO DE COMUNICACIONES, ТОВА Е ЦЕНТРАЛНАТА ПОЩА В ЦЕНТЪРА НА МАДРИД, ИМАШЕ ОГРОМЕН ПЛАКАТ НА АНГЛИЙСКИ: WELCOME REFUGES ИЛИ НЕЩО ТАКОВА /НЕ ЗНАМ АНГЛИЙСКИ/. АМИ ЕТО ГО И РЕЗУЛТАТЪТ НА ТОВА ГОСТОПРИЕМСТВО.
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
къде е централата.?
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е приятел на САЩ, САЩ са приятели на Саудитска Арабия, Саудитска Арабия има много и различни премерени приятели в Близкия Изток. Връзкарска работа и голямо приятелство. Да живее дружбата между народите. Маде ин Булгария.
73
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До F 78Западът нищо не бил причинил, казваш... Я си помисли малко и тогава ги разправяй на шапката ми! И не говоря за събития отпреди 50-60 години!
72
2
 
7
 
! Отговори
Ген Гадорян преди 6 години
Je sui Barcelona! Мдааа. Франко се върти в гроба. Кралица Изабела и тя. *** ЕС. Едно уродливо и обречено творение.
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СМЕШНОТО Е, ЧЕ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ОБЯВИ БЪЛГАРИЯ ЗА ТЕХЕН ПРИЯТЕЛ :DТОВА БЕШЕ ПО ПОВОД , ЧЕ ОРЪЖИЕТО С КОЕТО ИЗТЕПАХА ХОРАТА БИЛО ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ :D
70
2
 
16
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
прекрасно !още "бежанци" да си внесете
69
2
 
5
 
! Отговори
До F преди 6 години
Нищо не им направил ли?Договорът Сайкс-*** от 1916 г. е тайно споразумение между Великобритания и Франция за разделяне на зони на влияние между 2-те страни на арабските владения на Османската империя след края на Първата световна война чрез анексии и др.От 100 години се меси там и "контролира хаоса" - къде с арабска пролет къде демократизиране на Ирак... чети малко
68
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко още жертви са нужни и необходими за да стане ясно на всеки един европеец,че в Брюксел има на власт високо платени д.били,който властват и налагат политика на тотален д.билизъм!!Подгответе розовите мечета и,розовите знаменца и се хванете под ръка за марш.......в памет на жертвите и решителен отпор срещу тероризмът!!Не е първият,но няма и да е последният случай с тази и такава политика!!На щрауса!!Да забие главата в пясъка и след като той не вижда,си мисли,че и други не виждат голият му з..!
67
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според CNN само 1 е загинал, тук яко надуват цифрите!
66
3
 
20
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Пак ще поскъпнат плюшените мечета, вместо да поскъпнат кубинките с които трябва да се изрита тази мюсюлманска *** от Европа. До следващия атентат, въпрос на време е да се случи. Всички го знаем, но на никой не му пука. Всеки ден в Европа влизат потенциални терористи. После се чудим защо стават атентати. Мир на праха на загиналите! Виновни са толерастите, трябва твърдост и решителност, а не плюшени мечета.
65
4
 
16
 
! Отговори
F преди 6 години
До КУРОЕДОВЗападът нищо на никой не е причинил. Те се изтребват постоянно помежду си. Само им дай малка провокация и са готови. Аз ли съм виновен, че съм си подредил живота, а друг е с нисък интелект и за най-малкото скача на бой и с оръжие в ръка. Сами си разрушиха държавите. Не ги ли виждате - за най-малкото недоволство от нещо в лагерите за бежанци и почват погроми, палежи и боища. Това е умален модел на държавите и обществата им. Питайте какво става по гръцките острови. Боища всеки ден.
64
9
 
4
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Малко пресилихте с тези 13... Не са даже 3ма убитите, а един, 32 пострадали 10 сериозно. Това е официалното изказване на полицията. Ще кажеш, че чета жълт вестник ..
63
7
 
2
 
! Отговори
Поправете се преди 6 години
Една потвърдена жертва и 32 ранени! Как така 13?! Източници: TVE (испанска), CNN, Reuters.