Тероризъм у нас? Не сме застраховани, има клетки!

Страната ни е в специфичен и критичен регион
18 авг 2017 09:30,
38

България също може да бъде мишена на тероризъм. Атентатът в Бургас през 2012 г. доказа това. Страната ни се намира в един много специфичен и критичен регион, посочи в студиото на "България сутрин" журналистът Николай Кръстев.

"На територията ни са разположени едни много сериозни клетки. Само преди няколко дни босненските власти отказаха достъпа на 19 саудитски граждани на летището в Сараево. Очевидно Европа обаче подценява ИДИЛ и потенциалните атентатори. Старият континент трябва да се пригоди и да се научи да живее в едни нови условия, примирен от факта, че ислямизъм и тероризъм има и ще продължи да има", допълни още Кръстев пред Bulgaria ON AIR.

"Случайности няма. Тези терористични актове са добре обмислени и организирани. През летния сезон се избират места с много туристи, за да се всее ужас. Рядко обаче нападенията могат да бъдат предотвратени, тъй като те се прикриват отлично. Да речем, че аз реша да убия някого - вие няма как да знаете, на челото ми не е изписано "убиец", посочи журналистът Момчил Инджов.

Анализаторът Мадж Алгафари пък се обяви в подкрепа на смъртното наказание при подобни престъпления.

"Ислямистите не се страхуват от смъртта. Разликата между доброволното им самоубийство и това да бъдат заловени и наказани е, че във втория случай те не изпълняват мисията си и според Корана е прието, че няма да отидат в Рая", обясни анализаторът Мадж Алгафари.

Вчера микробус се вряза в тълпа на барселонската улица "Ла Рамбла". Полицията успя да ликвидира четирима нападатели, а късно снощи издирваният пети се предаде сам в полицията.

Междувременно тази нощ испанската полиция успя да предотврати нова атака при мащабната операция в крайбрежния каталунски град Камбрилс. Четирима терористи бяха застреляни, пети беше ранен тежко и по-късно почина.

Заподозрените носили колани с експлозиви и се опитали да извършат атентат, подобен на този в Барселона, като се врежат с автомобил в пешеходци. Те са ранили 7 души, включително полицейски служители.

Испанската полиция уточнява, че станалата по-рано през деня експлозия в град Алканар, също се третира като терористичен акт. При взрива загина един човек, шестима други бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, неселението на територията е колкото голяма град в Европа или САЩВие защо си мислите че беше зора всички да са натикани като в консерва на едно мястоОтваряи консервата и"ядеш" ,така да се каже.ШАХ.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука каза, че дюнерите ни пазят.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оо, я стига глупости, има много по-важни теми за обсъждане. Примерно, как да направим така, че бежанците да получават халална храна?! Колко още джамии са необходими на все по-разрастващата се мюсюлманска общност в България?
6
1
 
28
 
! Отговори
Willow преди 6 години
Абе вие не можете да се справите с ц-иганските издевателства,какво остава за терористи от ИД?!А не можете да се справите заради некадърност и щото работите за тях и си делите печалбите.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,3,защо не се върнеш при второто пришествие.Нещо май ти хлопа дъската.Атентати е имало в цяла Европа през годините и на верска основа също.Днес говорим за модерна обединена Европа,която е заплашена от унищожение,заради глупостта си да приюти всякаква ***,неблагодарна за този жест.Те не искат да живеят в Европа,а да я завладеят.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние имаме Боко.
3
12
 
15
 
! Отговори
Ние имаме терор преди 6 години
При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500; повечето от които умират от раните си. # Умират 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-*** майори, 9-*** капитани, 3-*** депутати и множество граждани, включително деца. # Целта на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително и цар Борис III. # Т.е.: БАШ-ТЕРОРИСТИТЕ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . .# от Уикипедия.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли да се обяви конкурс за клетки? Известни ли са вече имената на фирмите спечелили конкурс? Важното е бизнес да става и както каза Домуса много мързеливи за 460лв на месец. Не пипайте умерената опозиция протестираща срещу Дизел Гейт! Ето един екологичен начин на използване на превозно средство.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде да не дърпаме дявола за опашката,като коментираме подобна възможност,а компетентните служби да са с повишено внимание и да си вършат работата,защото никой не е застрахован.Интересно е само,защо нападат Европа,която отвори широко вратите си за тях,а не Америка,която не ги иска.