ЕС осъди нападението в Турку, отнело живота на двама души

Мислите ми са с жертвите и техните близки, каза Жан-Клод Юнкер
Обновена: 19 авг 2017 08:23 | 19 авг 2017 07:46,
60
ЕС осъди нападението в Турку, отнело живота на двама души
Снимка: БТА

Европейският съюз осъжда категорично нападението с нож, извършено вчера в югозападния финландски град Турку, при което загинаха двама и бяха ранени шестима души, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от Франс прес.

Още по темата

"С голямо безпокойство научих за жестоките нападения в Турку във Финландия. Докато все още се изясняват обстоятелствата, ние осъждаме категорично тази непредизвикана атака, извършена само 24 часа след ужаса в Испания", заяви той в комюнике.

"Мислите ми са с жертвите и техните близки. Изказвам пълна солидарност със силите за сигурност, с финландския народ и с премиера Юха Сипиле", каза той.

Двама души загинаха и шестима бяха ранени при нападение с нож, извършено в този пристанищен град.

Предполагаемият извършител бе арестуван, но силите на реда продължават да издирват потенциални съучастници.

Засега финландската полиция не разглежда нападението като атентат, се казва в съобщение на министерството на вътрешните работи, цитирано от ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Жан-Клод ЮнкерЕСТурку
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Засега финландската полиция не разглежда нападението като атентат,--------------------Мдааааа...какъв атентат, това е луд, покосен от любовна мъка и изпаднал в амок ядрен физик. Защо не се съобщава име?
5
2
 
42
 
! Отговори
ами преди 6 години
Стига с това осъждане и поклонение.....КАКВО се прави,това да не става пак???Осъждат се държави като Унгария,Полша и други дето не искат терористите да избиват народа им! Когато започнат да колят депутати и министри,тогава ще се вземат мерки,но това няма как да стане,те са зорко пазени и охранявани!
4
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглото лицемерие е присъщо за европейския политически "елит". Техните деца и семейства са имунизирани срещу атентати и бедствия. Те непрекъснато "съчувстват" на обикновения данъкоплатец, чиито мъже, жени и деца ги бомбят и стрелят по улиците. Те нямат интерес насилието да спре, а само да си осребрят престоя в Брюксел за няколко поколения напред. Така, че не виждам проблема да е в ИД. Проблема е в тези които се хранят с тероризъм и тези които ги избират на власт...!!!
3
1
 
33
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Пратете го при Брейвик. Той знае как да се оправя с такава ***!
2
3
 
29
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Всеки убит западняк е гвоздей в кофчега мултиидиотизма. Западното лицемерие и политиката на чрауса, не се изкореняват с 10 убити. Когато станат 50 на ден е тогава исляма ще бъде забранен и чаршафите екстрадирани
1
2
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тоя лицемер Жан-Клод Юнкер да вземе да свърши някаква работа за да си оправдае космическата заплата и да защити Европа от терористите.Явно не можа, да става да се маха, има и по-умни за неговия пост.