НАТО ще следи отблизо руските военни учения

Генералният секретар на пакта призова за прозрачност
25 авг 2017 13:07, Елка Василева
32
НАТО ще следи отблизо руските военни учения
Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че алиансът ще наблюдава отблизо военните учения на Москва в Беларус и Западна Русия следващия месец и отправи призив за прозрачност и спазване на международните споразумения, предаде Ройтерс.

Столтенберг говори пред журналисти в Полша, където е на посещение, за да инспектира командваните от САЩ натовски сили в страната.

Още по темата

"Ще наблюдаваме много внимателно хода на ученията "Запад-2017", обеща той след среща с полската премиерка Беата Шидло, имайки предвид планираните за средата на септември руско-беларуски военни учения.

"Всички страни имат право да провеждат учения на въоръжените си сили, но те трябва също да спазват задължението за прозрачност", подчерта Столтенберг.

Беата Шидло заяви, че НАТО трябва да продължи да укрепва механизмите си за възпиране и отбрана на общата пресконференция със Столтенберг, предаде ТАСС. "Пред лицето на промените в сферата на сигурността в общ интерес на всички съюзници е запазването на единството", посочи тя.

"Събитията близо до нашите граници, предстоящите руско-беларуски маневри, терористичните заплахи, нестабилността в Северна Африка и в Близкия изток показват, че алиансът трябва да продължи процеса на адаптация, започнат в Нюпорт и Варшава", подчерта Шидло.

Тя увери, че Полша е била и продължава да бъде активен и лоялен член на НАТО и съобщи, че смята да увеличи разходите си за отбрана до 2,5 процента от БВП. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да слагат памперса и слушалките, че пак да оглушеят от слухтене. Руските военноморски сили имат нова стелт технология - на външен вид приличат на контейнеровози и петролни танкери, а на радара са невидими. Американските корита не ги виждат.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колеги, смешни коментари пишите, престанете да сравнявате кой-кой Русия-САЩ...ала бала! Молете се да не стане точно между тях война, защото всички ще сме погубени на тази планета!
22
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като погледнеш Германия и рашка-говншка се чудиш кой е победител от войната и кой победен.На немците животните живеят в по-добри условия сравнено с масовия руснак-фашист.Да дойдат и България да окупират САЩ, белким и ние "паднем" до нивото на германците. Хахаха
21
4
 
2
 
! Отговори
дедо преди 6 години
Браво!
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ponti, сериозно ли са успели? Преди бая време четох, че са опитвали ама добитъкът не щял да го връща. Но въпреки всичко... Германия е окупирана държава. Едва ли иде добро за нея.
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нато могат само да наблюдават как се правят истински учения, но затова пък са най добри в организирането на гей паради.Нато е пълен цирк, в който участваме и ние, дано да не става военен конфликт.
18
5
 
18
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Относно пишещите по-долу за американския дълг, може би ви е убегнало, че Германия екстрено са изтеглили ок 750 тона злато на стойност 31млрд Евро, което е било на съхранение в САЩ. Защо ли? :-) Четете малко бе!
17
4
 
26
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Абе НАТО следи от близо С.Кореа и Китай и за три месеца, два американски военни кораба едва не потънаха и 17 моряка загинаха, и то без никакъв конфликт. Така че да внимават какво и от колко близо следят, че руснаците отиват на учение като на война.
16
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си чувал САЩ да пропуснат вноска по дълга си? Няма и да чуеш.Измисли нова партенка, тази не върви.
15
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сравняваш високоточните оръжия на НАТО с килима от бомби на смешната рашка-говншка си е за виц.Азиатските диваци са ударили много повече болници и училища, няма база за сравнение рабира се.
14
4
 
30
 
! Отговори
нфб преди 6 години
Русия и Китай трябва на края да поставят въпроса за американския дълг и неговото връщане...не може да расте и да се печати зелена тоалетна хартия...без реално покритие...трябва да се поставят същите условия както на Гърция...международни наблюдатели и реформи...
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 12: Колко да са? Едва ли са повече от убитите от НАТО деца и жени. Колко училища и болници "без да искат" удариха
12
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ссср и те бяха чного ербап ама накрая трябваше да им пращат храна да не измрат масово по улиците дрънкайки по празните тенджери.Сега следва същото, само дето този път руския *** няма нито съюзници, нито на някой му дреме за тях. Ще ги накараме пак да си ядат калашниците и да пият моторно масло и антифриз.Колко измряха от одеколони и препарати за почистване? Едва ли е от много хубаво.
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО = психопати
10
4
 
24
 
! Отговори
без пардон преди 6 години
НАТО ще следи отблизо руските военни учения. Толкова отблизо, че на Нато ще му трябват още 16 тона допълнителни памперси.
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека гледат нека се учат
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО много дърпа дявола за опашката ,ама че изока накрая.
7
2
 
35
 
! Отговори
отан преди 6 години
До Анонимен 6В колко държави САЩ имат военни бази?По данни от 2015 г. САЩ разполагат със 686 бази в 74 държави.По данни на Министерство на отбраната САЩ все още имат 179 бази в Германия, над 100 из цяла Европа и 109 в Япония.Погледни и картата с базите и после говори кой кого заплашва.НАТО е маша на САЩ. В смисъл да се каже, че не окупират никой сам, а действат "под егидата" на НАТО.И кой е окупирал Украйна, Молдова и Грузия, че не намерих нищо в нета?
6
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нато и америка ли окупираха Украйна, Грузия и Молдова?Нато и америка ли постоянно се хвалят какви оръжия имат и заплашват с ядрен апокалипсис?
5
6
 
46
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
ЗАОБИКОЛИЛИ СТЕ РУСИЯ КАТО СВИРЕПИ ЧАКАЛИ А РЕВЕТЕ КАТО ВДОВИЦА ЗА Х-У. ВСИЧКИ ЗЛИНИ КОИТО СЕ СЛУЧВАТ СЕГА СА ПРИЧИНЕНИ ОТ НАТО И АМЕРИКА.