КНДР пак изстреля ракети, но с малък обсег

Първата и третата са имали технически проблеми
Обновена: 26 авг 2017 11:45 | 26 авг 2017 11:45, Веселина Йорданова
39
КНДР пак изстреля ракети, но с малък обсег
Снимка: БТА

Северна Корея извърши ново изпитание на балистични ракети, съобщават световните агенции. Този път обаче става дума за пуск с малък обсег.

Трите ракети са били изстреляни в ранните часове на днешния ден местно време от площадка в Гангуон и са паднали след около 250-километров полет, посочват американски официални представители.

Според Тихооеканското командване на ВМС на САЩ първата и третата ракети са имали технически проблеми, а втората се е взривила почти веднага след изстрелването. Пусковете са били през около 30 минути.

През миналия месец КНДР тества междуконтинентална балистична ракета и заплаши, че може да удари американската база в Гуам или даже цели на територията на САЩ. Според оценки на специалисти днешното изпитание не е представлявало заплаха в тази посока.

Днес севернокорейският лидер Ким Чен-ун посети полигон, на който специалните сили провеждаха учения. В хода на ученията те са отработвали действия по превземането на два южнокорейски острова, предаде ТАСС.

Специалните сили от армията на КНДР симулираха първо удари по двата острова с бойни самолети, последвани от бомбардировка с реактивни оръдия и самоходни гаубици. След това островите бяха поставени под контрол чрез симулиран десант.

След края на маневрите Ким Чен-ун изрази удовлетворение от резултатите и подчерта високия боен дух на офицерите и войниците. Той добави, че армията трябва да мисли за унищожаването на враговете с оръжие, както и за това, как "с един замах да се превземе Сеул и да бъде покорена южната част на Корея", посочва БТА.

В момента ситуацията на Корейския полуостров остава крайно напрегната, а Пхенян развива активно своите ядрена и ракетна програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: КНДРракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
18
 
18
 
! Отговори
ТТ преди 6 години
Нападението на Южна Корея от север ще приключи на 5 км след границата в първия супермаркет. Цялата армия на Ким охолно ще краде стоки които никога не е виждала и ще бяга на обратно да се хвали. След което ще го убесят за лъжата че са живели в рая.
6
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не мога да си обясня, какво се опитва да направи тоя човек ? Дори и да успее ...после какво ? Ще почне да заплашва всички с ядрена война , за да му дават пари ? Каква е идеята на цялата работа при положение , че народа тъне в мизерия ? Не я разбирам тая идеология и не искаМ и да е разбирам. Това за мен са болни хора , които нямат място в съвременния живот и управление на планетата.
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :DПоследните няколко месеца доста мръднаха между другото и много хора се опасяват, че или Русия или Китай им помага с технология в което няма нищо чудно нали.
4
20
 
10
 
! Отговори
:D преди 6 години
Как мислите, дали след 50 години тия неандерталци ще имат нормална ракета? Колко ракети досега им се взривиха почти веднага след изстрелването...
3
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелият Жълтурко се е отаковал от страх, напълнил е гащите. Вместо да нахрани народа си, той парите за храна и ток изстрелва в океана. И кой му се плаши, няма кой!! То бива ненормалност но неговата е уникална. Самият и:::диот живее в разкош и богатство докато народа му няма какво да яде. Но кой смее да каже истината, веднага заминава в лагер където са му подготвили мъчения и гладна смърт.
2
12
 
9
 
! Отговори
Микрон Юнак цака преди 6 години
Не е достаъчно да разполагаш с бомби. Трябват и средства, които да ги отведат до целта.
1
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е чичо Доналд да им изпрати една ракета веднъж завинаги. П.с. и да е без технически проблеми.Гледа ми се трета световна война.