Шулц към Меркел: Откъснала си се от действителността

Той изрази увереност, че може да спечели изборите
27 авг 2017 22:40, Александър Попов
49
Шулц към Меркел: Откъснала си се от действителността
Снимка: Reuters

Ангела Меркел се е откъснала от действителността, заяви Мартин Щулц, кандидатът на германските социалдемократи за канцлер, предаде Франс прес.

В интервю за телевизия ARD Щулц обвини Меркел, че се опитала да наложи своите правила по време на единствения телевизионен дебат помежду им, който ще бъде следващата неделя и е злоупотребила с длъжността си за целите на кампанията си.

"По редица въпроси хората имат чувството, че Меркел се е откъснала от действителността", заяви Щулц. Той изрази увереност, че може да спечели предизборната надпревара, припомняйки, че според допитване на "Шпигел" 46 процента от избирателите все още не са решили за кого ще гласуват. Щулц каза, че очаква те да го подкрепят и ако това стане, той може да спечели изборите на 24 септември.

Щулц каза, че голяма управляваща коалиция, като настоящата в Германия, вече не го интересува. Той каза, че ако Меркел иска да участва в такава коалиция под негово ръководство, а нейната партия се съгласи да бъде миноритарен партньор в нея, това може да се разглежда като вариант. Но допълни, че, според него, консерваторите също не искат да продължават с голяма коалиция, като тази между Християнсоциалния съюз на Меркел и Германската социалдемократическа партия, управляваща страната от 4 години.

Той разкритикува Меркел, която според информация на "Шпигел" от този уикенд, използвала хеликоптери на армията и на полицията, за да посещава провинцията по време на предизборната си кампания. По повод тези критики Меркел каза в интервю за телевизия CDF, че винаги се е опитвала да е на висотата на функциите, които изпълнява, което означава да служи на народа си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По минус 10 имате от бачо ви Сорос.
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно тоя г.йтак да я коментира е смешно.
4
14
 
22
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
До Анонимен 5 Тя само и това чака . Нали я виждате на какво е заприличала еврейката ,криеща фамилията си зад тази и то на първия си мъж !
3
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Шулц. Тази е тотално ку-ку.
2
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде тролейбусите от депото в Петербург да почват да плюнчат
1
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е.р.ей.ски номера . Е.в.р.е.*** към е.в р.е.йката .ЕФтини шмекерлъци .