Тръмп поискал да се спре дело срещу шериф, бил негов фен

Арпайо е отявлен поддръжник на US президента
27 авг 2017 18:18, Александър Попов
23
Тръмп поискал да се спре дело срещу шериф, бил негов фен
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от министъра на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс да се откаже от делото срещу Джо Арпайо, един от верните му поддръжници, който беше осъден през юли и помилван от държавния глава в петък, предаде Франс прес, като се позовава на информация на в. "Вашингтон пост".

През пролетта, обезпокоен от обрата на случая, Тръмп е попитал Сешънс дали е възможно правителството да се откаже от процес срещу Арпайо, известен с прекомерното си усърдие в борбата с испаноезичните имигранти. В отговор Сешънс е заявил, че това не би било уместно, съобщава американският вестник, като се позовава на трима запознати с разговорите.

След този разговор Тръмп решил да остави случая на съда, но ако Арпайо бъде осъден, да го помилва. Така и стана - в петък вечерта Белият дом заяви, че в момента шериф Джо Арпайо е на 85 години и е служил на страната си в продължение на повече от половин век, поради което заслужава да бъде помилван от президента.

Членове на Републиканската партия порицаха решението за помилване на Арпайо. Сред обявилите се против са двамата сенатори от Аризона Джон Маккейн и Джеф Флейк, както и председателят на Камарата на представителите Пол Райън.

Шерифът беше признат за виновен през юли, но се очакваше присъдата да бъде произнесена през октомври.

В продължение на близо четвърт век Арпайо олицетворяваше безкомпромисното налагане на реда в окръг Марикопа, щата Аризона. Той беше осъден за нарушаване на разпореждане на федерален съдия, което му забраняваше извършването на патрули, смятани за дискриминационни.

Шерифът е отявлен поддръжник на Тръмп и се самообявява за "най-твърдия пазител на реда в Америка". През 2016 г. той обяви публично подкрепата си за тогавашния кандидат за президент, който му върна услугата по време на кампанията му за шериф на окръг Марикопа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Доналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Чета коментарите и се убеждавам, че *** си пада по Динковците, които си мислят, че са над закона
16
2
 
0
 
! Отговори
редник преди 6 години
Айде и Тръмп изкараха комунист :) Знаете ли че когато някой се разболее , няма средства и решат да набират такива от хората за да го спасят това е комунизъм ?
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стар, достоен пазител на реда - заслужава не помилване, а орден!
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помилвал е достоен човек служил на САЩ, спазвайки законите.Не като Обамата да япмилва стотици бандити.И не е поискал спиране на делото, а се е консултирал с Сешън относно възможностите...и несправедливо обвинен човек. Дори в статияте е написано така. А заглавието е гнусна манипулация. За лов на маймуни.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10Чуваш ли се кви ги дрънкаш, бе! А спрете с брадатите лъжи.Плаща ли ви някой или са ви промили мозъците?Виж 6
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми нормално - президент на САЩ е. Може да прави, каквото си иска.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама изперкали дядковци, всеки в ресора си
10
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убиваш невинни хора търсещи по-добър живот и после президента те помилва. САЩ 2017.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пак бълнуват с техните измишльотини. Това е САЩ, а не България на Боко Тиквата, а там никой не е над закона, дори Господ! Само у наш`та кирлива Територия, Боко може да е над закона и да спира или почва разследвания.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно и там съдилищата са потънали в ла*ната на корупцията.
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТ -5Нищо подобно. Никой не трябва да е над Закона. Дори Лидера трябва да изпълнява законите и Тръмп ги изпълнява. Тръмп просто поправи една несправедливост. И Блатото ***:)А либерастките местни съдии, дето саботират САЩ с измишльотити и полит-коректност, скоро ще им духнат под опашките.виж 6
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИЩО не е поискал, а е попитал. Не лъжете.После го е помолвал. Шерифа е спазвал закона за имиграцията на САЩ. Местния либерастен съдия се е опитал да внесе малко либерастия. Щерифа се е оказал пич.Шерифа е на изборна длъжнос от много години и хората го обичат, дори латиносите, защото спазва закона. Само мекетата от РП партия - МакКейн и Флейк дето са част от Блатото ***.Правилна постъпка на Тръмп. Местните либерални съдии- *** трябва да разберат че времената са други- РЕД И ЗАКОННОСТ.
5
9
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Един народ - един лидер!Такива са силните държави! Лидерът взима решенията, а народът ги изпълнява!
4
17
 
11
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Тръмп е един ши*ан комунист. Това което прави е присъщно за комунистите ( роднини по ръководни постове, бъркане в съдебни дела, намеса в медии и т.н.)
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става дума за нелегални имигранти все пак, не за кои да е "испаноговорящи имигарнти". А нелегални имигранти според Вашингтон Пост няма :) Отворени граници и т.н.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е с либерастките ценности - опазваш реда и спокойствието на гражданите си, създаваш патрули, предотвратяваш кражби, убийства и изнасилвания, а после те съдят.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В статията не пише, че е поискал да се спре делото.