Медик, осъден в Германия, заподозрян за 84 убийства

Биел им инжекции, от които пациентите изпадали в критично състояние
Обновена: 28 авг 2017 14:49 | 28 авг 2017 14:45, Елка Василева
29
Медик, осъден в Германия, заподозрян за 84 убийства
Снимка: БТА

Германецът Нилс Хьогел, работил като медицински брат и осъден вече за убийството на двама пациенти, е заподозрян за още най-малко 84 убийства, извършени в Германия от 2000 до 2005 г. Това съобщиха днес следователите, предаде Франс прес.

"До момента специалната следствена комисия е установила 84 убийства", заяви пред журналисти Йохан Кюме, началник на полицията в северния град Олденбург.

Там продължава съдебният процес срещу медика, излежаващ доживотна присъда, посочват ДПА и ТАСС.

През юни 2016 г. следователите установиха, че Хьогел носи вината за 33 смъртни случая с пациенти на здравни заведения, където е работил. Сега броят на починалите е коригиран на 84, уточнява руската агенция.

На процеса обвиняемият заяви, че правел на пациентите инжекции, в резултат на които те изпадали в критично състояние. След това правел опити да ги стабилизира, мотивиран от желание да демонстрира пред колеги своите умения.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бели престилки с черни души.Нали така казваше тов. Сталин?
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
има огромна разлика в нивото на образование и квалификация на санитар(-ка) и медицинска сестра :))И да, има много мъже по света, които са медицински сестри
3
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санитар е друго - изнася ***, чисти, чаршафи сменя и т.н. Баш медицински брат си е, има си специално образование за целта.А тоя е явно психо някакъв, далечен роднина на д-р Менгеле.
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или Фелдшер...
1
44
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Медицински брат" ????????????????????????????Не ми казвайте, че това трябва да е медицинска сестра в мъжки род...казва се САНИТАР.